Ελλάδα

Φουλ για Μίροτιτς με γεμάτο πορτοφόλι ο Ολυμπιακός!

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των Κινγκς και να αφήσει τον Πειραιά για το Σακραμέντο, με τον Ολυμπιακό πλέον να κοιτάει την επόμενη μέρα!

Αυτό οι περισσότεροι περιμένανε, έγινε τελικά πραγματικότητα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ απάντησε θετικά στην πρόταση που είχε στα χέρια του από τους Σακραμέντο Κινγκς και αφήνει τον Ολυμπιακό για να μετακομίσει στις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, όπου θα κυνηγήσει την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του! Μετά την αποδεδειγμένη κυριαρχία του στην Ευρώπη, να καταφέρει να ξεχωρίσει και ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων.



Έχοντας καταφέρει να φτάσει ως την κορυφή της Ευρώπης και να αναδειχθεί… ομόφωνα ως ο MVP της περασμένης σεζόν, ο Βεζένκοφ βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με συνολικές απολαβές 20 εκατ. δολάρια στους «βασιλιάδες». Ωστόσο μετά τον υπολογισμό των φόρων, αναμένεται να βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό κάτι περισσότερο από 3 εκατ. ευρώ καθαρά. Αυτά βέβαια δεν θα αποτελέσουν τα μόνα έσοδα του Βεζένκοφ από την παρουσία του στο ΝΒΑ, αφού στο συμβόλαιό του περιλαμβάνονται και διάφορα μπόνους.



Όσο για τον Ολυμπιακό, πλέον καλείται να κοιτάξει την «επόμενη μέρα» που αφορά τη διαδοχή του πολυτιμότερου παίκτη του, έχοντας βάλει στα ταμεία του 1,5 εκατ. ευρώ που του καταβληθεί ως buy out για την αποχώρηση του Βεζένκοφ. Από αυτά, τα μισά (750.000) θα πρέπει να του τα καταβάλλουν οι Κινγκς και τα άλλα μισά ο ίδιος ο Βεζένκοφ. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό εδώ και μέρες μέσω του bwinΣΠΟΡ FM από τον Νίκο Ζέρβα, πρωταρχικός στόχος των «ερυθρόλευκων» για την αντικατάσταση του Βούλγαρου διεθνή είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Έχοντας εξοικονομήσει το ποσό που πρόσφερε στον Βεζένκοφ για να τον πείσει να μην πάει στους Κινγκς και συνυπολογίζοντας και το buy out που θα βάλει στα ταμεία του, ο Ολυμπιακός έχει την οικονομική άνεση να... κυνηγήσει με γεμάτο πορτοφόλι τον πολύπειρο power forward, ενώ το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι αμφότερες οι πλευρές βλέπουν πολύ θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.



Ωστόσο, το διαζύγιο του Μίροτιτς με την Μπαρτσελόνα δεν θα είναι… βελούδινο, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ισπανία ο 32χρονος προσπαθεί να λάβει ολόκληρο το ποσό που είχε συμφωνηθεί να πάρει στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους «μπλαουγκράνα» (22 εκατ. ευρώ). Οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν την «χρυσή τομή», αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός θα περιμένει.

Έχοντας εξοικονομήσει συνολικά 3 εκατ. ευρώ μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησης του Βεζένκοφ, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να προσφέρουν στον Μίροτιτς ένα συμβόλαιο που θα του αποφέρει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως, όντας αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να επιτύχουν το μεγάλο deal. Φυσικά, στο… κάδρο του Ολυμπιακού υπάρχουν και εναλλακτικές, αλλά δεδομένα, προτεραιότητα είναι ο Μίροτιτς.



Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ο 32χρονος είχε 15.4 πόντους (60% στο δίποντο, 39% στο τρίποντο, 80% στις βολές), 4.3 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 16.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 24:58 που έπαιρνε μέσο όρο σε κάθε, ενώ έχει αγωνιστεί 9 σεζόν στην Ευρωλίγκα, με κορυφαία όλων εκείνη του 2021-22, όταν «μέτρησε» 16.9 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ. Παράλληλα, σημαντική παρουσία είχε και στο ΝΒΑ, όπου σε πέντε σεζόν και 319 παιχνίδια με τις φανέλες των Μπουλς, των Πέλικανς και τον Μπακς, είχε 12.3 πόντους (50% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο, 81% στις βολές), 5.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά μέσο όρο.

Το ηχητικό με το ρεπορτάζ του Νίκου Ζέρβα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x