Ελλάδα

Ολυμπιακός-Προμηθέας: Για τη νίκη πριν το ντέρμπι οι «ερυθρόλευκοι», για το θαύμα οι Πατρινοί

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Προμηθέα Πάτρας στο ΣΕΦ, για την 18η αγωνιστική της Basket League (15:45, ΕΡΤ 3).

Επιστροφή στα... εγχώρια για Ολυμπιακό και Προμηθέα!

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στο ΣΕΦ (15:45, ΕΡΤ 3) για τη 18η αγωνιστική της Basket League, μετά τις ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις την περασμένη εβδομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν εξαιρετική διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα, έχοντας 2/2 απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν. Οι Πατρινοί, από την άλλη, έκαναν καλή προσπάθεια όμως λύγισαν στην Άγκυρα από την ανώτερη Τουρκ Τέλεκομ.

Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στην Basket League, έχοντας ρεκόρ 16-0, το οποίο θέλει να επεκτείνει ενόψει και του ντέρμπι «αιωνίων» την ερχόμενη Κυριακή. Ο Προμηθέας, από την άλλη, παρά το μέτριο ξεκινημά του έχει ρεκόρ 10-7, και δίνει μεγάλη μάχη με ΑΕΚ και Περιστέρι bwin για μία θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Στα εγχώρια, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την προηγούμενη εβδομάδα κινδύνεψε από τον Κολοσσό Ρόδου, τον οποίο τελικά νίκησε 80-79 χάρη σε μεγάλο σουτ του Βεζένκοφ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός τα βρήκε «σκούρα» απέναντι σε μία θεωρητικά υποδεέστερη ομάδα, αφού με τον ίδιο τρόπο είχε κερδίσει και το Περιστέρι bwin. Ο Προμηθέας φιλοδοξεί κι αυτός να βάλει εξίσου δύσκολα στους Πειραιώτες, έχοντας ωστόσο τον χειρότερο εκτός έδρας απολογισμό με μόλις τρεις νίκες σε οχτώ ματς.

Όσον αφορά τις απουσίες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος υπέστη θλάση και δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι. Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, που σίγουρα θα θελήσει να κάνει ροτέισιον ενόψει της πολύ απαιτητικής εβδομάδας που έρχεται.

Η προϊστορία:

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν μόνο νίκες στην ιστορία αυτών των αγώνων αφού έχουν κάνει το 15/15, ανεξαρτήτως έδρας και φάσης του Πρωταθλήματος, απέναντι στον Προμηθέα. Ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός σημείωσε στην περσινή σεζόν τρεις «100άρες» κόντρα στην αχαϊκή ομάδα αφού οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώθηκαν στα ημιτελικά των πλέι οφ ενώ έφτασε σε τριψήφια επίδοση πόντων στα πέντε από τα οχτώ παιχνίδια του ΣΕΦ. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος καθώς προηγήθηκε μέχρι και με 41 πόντους και τελικά επικράτησε με το βαρύ 100-72.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x