Ελλάδα

Μοίρασε ελπίδες ο Παναθηναϊκός του Ράντονιτς, με Λι και Γουόλτερς «καθάρισε» την Εφές!

Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Πάρις Λι και Νέιτ Γουόλτερς επικράτησε της Αναντολού Εφές με 86-71 και θα αντιμετωπίσει το Μιλάνο για τον τίτλο στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» πήρε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας της Αναντολού Εφές με 86-71 και θα κοντραριστεί στον τελικό απέναντι στην Ολίμπια Μιλάνο. Πρωταγωνιστές για το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν οι Πάρις Λι και Νέιτ Γουόλτερς.

Ο πρώην παίκτης της Μονακό κατέγραψε 14 πόντους, ενώ είχε μεγάλη συμβολή στο αμυντικό κομμάτι με πίεση και 4 τελικές πάσες. Ο Γουόλτερς σημείωσε 14 πόντους με 5 ασίστ και ορθή κυκλοφορία της μπάλας. Εξαιρετικοί ήταν οι Παπαγιάννης και Γκουντάιτις με 14 πόντους αμφότεροι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βασίλιε Μίτσιτς είχε 15 πόντους και 5 ασίστ, δυσκολεύοντας σε διάφορα χρονικά σημεία την ομάδα του Ράντονιτς. Στους 18 πόντους σταμάτησε ο Άντε Ζίζιτς με κορυφαία παρουσία στη ρακέτα. Με 3/4 τρίποντα ο Τιμπόρ Πλάις είχε 11 πόντους στην στατιστική του.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος κόντρα στην Αναντολού Εφές και με πρωταρχικό μέλημα την άμυνα, δημιούργησε προϋποθέσεις στην άλλη πλευρά. Μέσω της ασφυκτικής πίεσης σε περιφέρεια και ρακέτα, κατόρθωσε να ανοίξει τον ρυθμό και με τον Ντέρικ Γουίλιαμς να παίρνει το… όπλο του με 7 πόντους, προκάλεσε φρενίτιδα στην κερκίδα. Εξαιρετικός ήταν και ο Γουόλτερς με 7 πόντους, όμως χρεώνεται κυρίως την ηρεμία και την ορθή κυκλοφορία. Ο Κλαίμπερν προσπάθησε να δώσει πυγμή στους φιλοξενούμενους, αλλά γρήγορα οι εξάκις πρωταθλητές Ευρωλίγκας εντόπισαν το αντίδοτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και πέρα την… ανορθογραφία του Άντριου Άντριους όλα τα υπόλοιπα κομμάτια εφάπτονταν άριστα στο παζλ. Στο χαμηλό ποστ ο Αρτούρας Γκουντάιτις παρέδιδε μαθήματα, σημειώνοντας 5 πόντους. Η διαφορά έφτασε στις παρυφές του +20 με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δέχθηκε. Πέρα από τα αρχικά προβλήματα που έθεσε ο Άντε Ζίζιτς στη ρακέτα του «τριφυλλιού», την άμυνα του Παναθηναϊκού εξέθεσαν οι pick and pop καταστάσεις που συμπεριελάμβαναν τον Τιμπόρ Πλάις (ευστόχησε σε 2 τρίποντα).

Στην επανέναρξη η Εφές αμέσως βρήκε υποστήριξη στο πρόσωπο του Ζίζιτς, μειώνοντας τη διαφορά και αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να πάρει time out. Ο Μίτσιτς ξύπνησε από τον λήθαργο του πρώτου ημιχρόνου και με 8 πόντους έδωσε… πνοή και αυτοπεποίθηση, ευστοχώντας παράλληλα δύο φορές πίσω από την μεγάλη άρκτο. Ο Λι ήταν ξανά εκεί, όταν τον χρειάστηκαν οι συμπαίκτες του, μολονότι η περίοδος άνηκε ξεκάθαρα στο σύνολο του Αταμάν (67-59), απέχοντας τρεις κατοχές μακριά από το προσπέρασμα. Το απόλυτο στιγμιότυπο άνηκε στον Κλάιμπερν και το απίθανο πόστερ κάρφωμα από την baseline με θύμα… τον Γκουντάιτις.

Στην τελευταία περίοδο πάλι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παρκέ με περισσότερη διάθεση και συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να μειώσουν μέχρι το -6. Στο τέλος x factor λογίζεται ο Γιώργος Καλαϊτζάκης με τους 5 πόντους που «έγραψε» σε κρίσιμα σημεία. Το τελικό 86-71 αποδεικνύει πως ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δικαίως, επικράτησε.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x