Να και μια ευχάριστη είδηση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά από καιρό! Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει το κλειστό μπάσκετ του ΟΑΚΑ και τη χρήση του στους «πράσινους« για 49 χρόνια, με σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί το προσεχές διάστημα από τη Βουλή.

Το τμήμα μπάσκετ, το μοναδικό που (κατ' επιλογήν του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ) δεν συμπεριλαμβανόταν στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης, λύνει οριστικά το μείζον θέμα της έδρας. Ταυτόχρονα, η ΚΑΕ αποκτά ένα δυνατό ατού για επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ με τη δυνατότητα παρεμβάσεων που θα προβλέπονται και με τις εμπορικές χρήσεις, θα υπάρχουν και έξτρα έσοδα για τον σύλλογο.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης τονίζεται πως το εν λόγω γήπεδο θα παραμείνει στη διάθεση και της ΕΟΚ για αγώνες ή προπονήσεις των εθνικών ομάδων, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης:

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείο Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ (σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα).

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το γήπεδο θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x