Ελλάδα

Δυσκολεύτηκε αλλά μπήκε με το δεξί στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός

Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της μαχητικότατης Λάρισας στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Stoiximan Basket League.

Χωρίς να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης με τη μαχητική Λάρισα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει 87-77 στο ΟΑΚΑ, ξεκινώντας νικηφόρα τη σειρά των ημιτελικών, στα playoffs της Stoiximan Basket League.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Νέντοβιτς (20π.) και Παπαπέτρου (18π), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο απίθανος Μούντι (29π. με 7/11 τρίποντα), αλλά και ο Κρουμπάλι (double-double με 14 π. και 12 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός-Λάρισα 87-77

Το ματς:

«Χέρι-χέρι» στο σκορ οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Μούντι να ξεκινάει… καυτός, σκοράροντας ένα απίθανο τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου και φτάνοντας τους 8 προσωπικούς πόντους από το 4’, κάνοντας το 8-10 για τους φιλοξενούμενους. Ο Μούντι συνέχισε να είναι πρωταγωνιστής για τη Λάρισα, η οποία έβρισκε συνεχώς λύσεις σε επίθεση και άμυνα. Με ένα σερί 8-0 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 25-17 λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, ενώ ο Κασελάκης μείωσε σε 20-25 με εύστοχο buzzer-beater τρίποντο.



Σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, με τον Σίβα να σκοράρει πέντε συνεχόμενους πόντους, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Νέντοβιτς, ο οποίος με 11 δικούς του διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσε το 36-29. Η Λάρισα είχε κόλλησε επιθετικά και δεν έβρισκε σκορ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (47-37), να ολοκληρώνει τη δεύτερη περίοδο με επί μέρους σκορ 29-14 και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διψήφιο προβάδισμα (49-39).

Παναθηναϊκός-Λάρισα 87-77

Η Λάρισα αντέδρασε και παρέμεινε κοντά στο σκορ στην τρίτη περίοδο, με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Μπέρζινς και Καράμπελα να ρίχνουν τη διαφορά στους 6 (57-51 στο 24’), ενώ ο Μούντι συνέχιζε το… βιολί του, φτάνοντας τους 24 προσωπικούς πόντους με 6/8 τρίποντα και μειώνοντας στον πόντο (61-60) για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο με σερί 9-2, μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» με προβάδισμα 8 πόντων (70-62).



Η Λάρισα πλησίασε ξανά στα μισά της τελευταίας περιόδου, μειώνοντας στους 6 (76-70) με τρίποντο του Παπαντωνίου, αλλά ο Νέντοβιτς ανέλαβε και πάλι τα ηνία της ομάδας του στο σκοράρισμα, φτάνοντας τους 20 προσωπικούς πόντους και εκτοξεύοντας ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Το τελικό 87-77 βρήκε τον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-0 στη σειρά και τη Λάρισα να δείχνει πως «θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της». Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 31/5 στις 19:30 στη Λάρισα, ενώ να θυμίσουμε πως την πρόκριση στους τελικούς θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 49-39, 70-62, 87-77

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x