Ελλάδα

Κυρίαρχος Ολυμπιακός, «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup!

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 67-52 του Παναθηναϊκού κι έκανε τη δική του την πρώτη κούπα της σεζόν.

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία! Ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που… σταμάτησε στην περσινή σεζόν και ξεκίνησε τη χρονιά με κούπα, αφού επικράτησε 67-52 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το Super Cup!

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες, που έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισαν την 8η σερί νίκη έναντι του «αιώνιου» αντιπάλου, οι Φαλ (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Βεζένκοφ (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Από την άλλη, το «τριφύλλι» φάνηκε ανέτοιμο και πλήρωσε την αστοχία του (17/52 εντός παιδιάς), παρότι πάλεψε αρκετά στο πρώτο μέρος. Διασώθηκαν οι Λι (12 πόντοι, 4 ασίστ) και Γουίλιαμς (10 πόντοι), με 0/9 σουτ τελείωσε ο απογοητευτικός Γκριγκόνις.

Το ματς
Ο Παναθηναϊκός
ξεκίνησε με Λι, Γκριγκόνις, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη, ενώ ο Ολυμπιακός με Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν ασφυκτικά στην άμυνα και με τον Γουίλιαμς να εκτελεί, απέκτησαν προβάδισμα 7 πόντων (9-2 στο 3’).

Βλέποντας την προβληματική εικόνα της ομάδας του, ο Μπαρτζώκας ζήτησε τάιμ άουτ και τα… έψαλλε στους παίκτες του. Οι «ερυθρόλευκοι» αφυπνίστηκαν και με τον Βεζένκοφ να παίρνει μπρος επιθετικά, έτρεξαν σερί 10-0 (9-12 στο 7’). Οι νταμπλούχοι ξέφυγαν ακόμα περισσότερο με δύο συνεχόμενα γκολ-φάουλ (11-18 στο 9’), αλλά το «τριφύλλι» έριξε τη διαφορά στο φινάλε της περιόδου (15-18).



Η ομάδα του Ράντονιτς εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένη στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου και με επιμέρους σκορ 9-2, ανέκτησε το προβάδισμα (24-23 στο 15’), την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειχνε νευρικότητα και επιδόθηκε σε μια σειρά άστοχων προσπαθειών, ελλείψει Βεζένκοφ, που ξεκουραζόταν στον πάγκο.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν και με σερί 7-0, πέρασαν εκ νέου μπροστά (24-30 στο 17’). Από την άλλη, η απάντηση του «τριφυλλιού» ήρθε με διαδοχικά τρίποντα του Λι, που ισοφάρισε σε 32-32. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με εύστοχο σουτ του ΜακΚίσικ έξω από τα 6,75μ., με το οποίο διαμορφώθηκε το 34-37.



Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην τρίτη περίοδο και με σερί 7-0, εκτοξεύτηκε σε διψήφια διαφορά (34-44 στο 23’) αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να ζητήσει τάιμ άουτ κι ενώ οι «πράσινοι» έδειχναν μπλοκαρισμένοι επιθετικά, με τον Γκριγκόνις να είναι φανερά εκτός αγώνα και να υποπίπτει σε συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύση με τρίποντο του Μποχωρίδη και μείωσε κάπως (42-50), αλλά ο Φαλ ήταν ανίκητος κάτω από τη ρακέτα. Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με +12 (42-54 στο 28’), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο με διαφορά 13 πόντων (43-56).

Με τρίποντο του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός εκτοξεύτηκε στο +16 (43-59) στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου και μετέφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο. Οι «πράσινοι» σκόραραν μετά… κόπων και βασάνων, αφού ο Γκριγκόνις ήταν σε κακή βραδιά και δεν μπορούσε να βρει στόχο με κανέναν τρόπο.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67

Ο Πονίτκα έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό (50-63 στο 35’), ωστόσο το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο πληρώνοντας την επιθετική του δυστοκία. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν με άνεση στο τελικό 67-52, που τους χάρισε την κούπα του Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Δείτε εδώ το live του αγώνα από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x