Ελλάδα

Ο κόουτς της εξέδρας: Έχει τον τρόπο και στη μέτρια μέρα ο Ολυμπιακός, κόλλησε ξανά ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για δεύτερη φορά φέτος και πήρε... αγκαλιά το πλεονέκτημα έδρας, με τον κόουτς της εξέδρας να καταγράφει τα σημεία κλειδιά του ματς.

Μέσα από την άμυνά του, ο Ολυμπιακός υποχρέωσε σε «μπλακ άουτ» τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά και νικώντας 68-62 μέσα στο ΟΑΚΑ, σχεδόν... αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας!

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Ο συγκλονιστικός Βεζένκοφ που τα κάνει όλα

Η περίπτωση Βεζένκοφ απασχολεί όλους μας από την αρχή της σεζόν, αφού αυτά που κάνει είναι τουλάχιστον τρομερά. Η ικανότητά του να είναι σταθερό καλός σε όλα τα παιχνίδια είναι απίστευτη. Το ακόμα καλύτερο και… περίεργο είναι ότι τα κάνει αυτά χωρίς να τον ακούς ιδιαίτερα. Στο ΟΑΚΑ πήγε και «κουβάλησε» ξανά για τον Ολυμπιακό, σκοράροντας μεγάλα σουτ στο ξεκίνημα, με ρεσιτάλ άμυνας και μαζεμένων ευκαιριών. Τελικός απολογισμός 13 πόντοι και 15 (!) ριμπάουντ, με το double double να κάνει από νωρίς την εμφάνισή του και τον Μπαρτζώκα να κάνει τον… σταυρό του που τον έχει στην ομάδα του.


ΜακΚίσικ και Γουόκαπ έδωσαν το έξτρα «σπρώξιμο»

Σε αυτά τα ματς που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, πάντα παίζουν μεγάλο ρόλο οι παίκτες που θα εμφανιστούν από το πουθενά και θα κάνουν την διαφορά κυρίως στην επίθεση. Ο Τόμας Γουόκαπ απόψε, εκτός ότι έχει παίξει για άλλη μια φορά απίθανες άμυνες, έβαλε 11 πόντους στην επίθεση που σε άλλες περιπτώσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε βρει. Παράλληλα έχει ένα σπουδαίο κλέψιμο και κάρφωμα όταν ο Παναθηναϊκός το πήγε στο +6 και κράτησε την ομάδα του. Από εκεί και μετά ανέλαβε δράση ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους ΜακΚίσικ, ένας παίκτης που αν και δεν έχει σταθερότητα, στην καλή του μέρα (που πλέον δεν είναι λίγες), μπορεί να πάρει ένα ματς ολομόναχος.


Κλειστό και μέτριο ματς, αλλά το ξαναπήρε ο Ολυμπιακός

Από την αρχή και το φτωχό πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι το ματς δεν θα είναι και το καλύτερο. Για την ακρίβεια ίσως είναι και το χειρότερο από τα πέντε που έχουν δώσει οι «αιώνιοι» φέτος μεταξύ τους. Η ομάδα του Μπαρτζώκα λοιπόν καταφέρνει να πάρει ακόμα και τέτοια ματς, κάτι που στην Ευρωλίγκα είναι ακόμα πιο σύνηθες, δηλαδή ακόμα και αν δεν παίξει το μπάσκετ που θέλει ή έχει σχεδιάσει επιθετικά, να παίρνει τα αποτελέσματα. Το 8/25 (32%) στα τρίποντα δεν είναι και από τα καλά του, το 15/32 (46%) στα δίποντα δεν λέει πολλά, αλλά ο στόχος ήρθε για τους Πειραιώτες. Αυτό είναι κάτι που έχει χτίσει με μεγάλη από ότι φαίνεται προσπάθεια, με την βασική «αιτία» να είναι η άμυνά του.


Ο Παναθηναϊκός πήγε και έκανε το ματς που δεν του βγαίνει

Η φετινή σεζόν είναι αρκετά δύσκολη για τους «πράσινους» και αυτό είναι δεδομένο. Αυτό όμως που σε εισαγωγικά δεν επιτρέπεται και ο Παναθηναϊκός το έκανε ξανά, είναι τα ίδια και τα ίδια, λάθη που προκύπτουν από παρόμοιες επιλογές. Για παράδειγμα, ενώ ξεκίνησε καλά στο τρίποντο, στη συνέχεια δεν του έμπαιναν αλλά οι παίκτες του Πρίφτη επέμεναν ξανά και ξανά. Παράλληλα χάθηκαν πολλά εύκολα καλάθια από κοντά, ενώ ήταν φανερό ότι υπήρχε λάθος στην αξιοποίηση του Παπαγιάννη, που αν και δεν είχε να αντιμετωπίσει τον συνηθισμένο δυνατό Φαλ, έμεινε σε ρηχά νερά αφού δεν έπαιρνε αρκετά τη μπάλα. Γενικότερα το «τριφύλλι» έχει χρόνο μέχρι τους τελικούς , αλλά αν δεν υπάρχουν δραστικές αλλαγές, δύσκολα θα διαφοροποιηθεί κάτι σημαντικά στην απόδοσή του.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x