Ελλάδα

Περιστέρι bwin-Παναθηναϊκός: Να κλείσουν τη σειρά οι «πράσινοι», να μείνουν ζωντανοί οι γηπεδούχοι

Το Περιστέρι bwin φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (27/5, 19:15) για το τέταρτο μεταξύ τους παιχνίδι στα ημιτελικά της Basket League.

Πλησιάζουν προς το τέλος τους οι σειρές των ημιτελικών της Basket League!

Το Περιστέρι bwin υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (27/5, 19:15, ΕΡΤ3) στο «Ανδρέας Παπανδρέου», για το τέταρτο μεταξύ τους παιχνίδι στα ημιτελικά του εγχώριου πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» προηγούνται με 2-1 στη σειρά, έχοντας κερδίσει και τις δύο φορές στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη διέσυρε αυτή του Βασίλη Σπανούλη στο πρώτο ματς (101-57), υπέστη βαριά ήττα στα δυτικά προάστια (73-58), και νίκησε εκ νέου στην έδρα της με πειστικό τρόπο (89-80).

Πλέον, ο Παναθηναϊκός ψάχνει το «διπλό» στην έδρα του Περιστερίου bwin, ώστε να κλείσει τη σειρά και μία θέση στους τελικούς, περιμένοντας και τον αιώνιό του αντίπαλο να εξασφαλίσει τη δική του πρόκριση. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία δύσκολη αποστολή, αφού το «τριφύλλι» ηττήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία στα δύο τελευταία ματς που έδωσε στο «Ανδρέας Παπανδρέου» (96-89, 73-58).

Συν τοις άλλοις, ο Χρήστος Σερέλης έχει και τον «πονοκέφαλο» του Πάρις Λι. Ο Αμερικανός γκαρντ υπέστη διάστρεμμα στο προηγούμενο ματς και δεν προπονήθηκε την Παρασκευή (26/5), κάτι που σημαίνει πως είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο τέταρτο παιχνίδι. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Αμερικανός, οι «πράσινοι» θα μείνουν με μοναδικό καθαρό πλέι μέικερ τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Όσον αφορά το σύνολο του Σπανούλη, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Μίρο Μπίλαν, μάλιστα, σε δηλώσεις του ενόψει του ματς, έδειξε πολύ αισιόδοξος: «Ξεκουραστήκαμε μετά το τρίτο παιχνίδι και προετοιμαστήκαμε καλά τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσουμε στη νίκη. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ώστε να πάμε τη σειρά στο πέμπτο παιχνίδι».

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων τους στο Πρωτάθλημα…

Α' Εθνική (Από το 1963-64): Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin 57-16
Basket League (Από το 1992-93): Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin 46-10
Συνολικά στα πλέι οφ: Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin 15-5

Στις 28 παρουσίες του στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League, ο Παναθηναϊκός μέτρησε…

*26 κερδισμένες σειρές.
*2 χαμένες σειρές (το 1994 3-2 από τον ΠΑΟΚ, το 2002 2-0 από τον Ολυμπιακό).
*72 νίκες.
*20 ήττες.

Το Περιστέρι bwin από την πλευρά του, στις τέσσερις προηγούμενες παρουσίες του στα ημιτελικά, μέτρησε…
*Τέσσερις χαμένες σειρές.
*Μία νίκη (το 2003 επί του Παναθηναϊκού).
*Εννιά ήττες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x