Ελλάδα

Πίτερς στο sportfm.gr: «Ανυπομονούμε για τα ματς με τον Παναθηναϊκό - Νέο δεν σημαίνει και καλύτερο»

Ο Άλεκ Πίτερς μίλησε στο sport-fm.gr για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, την αποχώρηση των Σλούκα-Βεζένκοφ, αλλά και τις επερχόμενες αναμετρήσεις με τον ενισχυμένο Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τη φανέλα της σεζόν 2023-24, σε μία όμορφη τελετή στη VIP αίθουσα του ΣΕΦ.

Το sport-fm.gr βρέθηκε εκεί και μίλησε μετά τα αποκαλυπτήρια των νέων εμφανίσεων στον Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν από τους διακριθέντες της προετοιμασίας, καθώς αναδείχθηκε μέσα από τον αυξημένο ρόλο που έχει στο παιχνίδι της ομάδας μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Πίτερς αναφέρθηκε στην κατάσταση του Ολυμπιακού ενόψει των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων, μίλησε για το πώς θα αντιμετωπίσει η ομάδα την απώλεια δύο σημαντικών παικτών όπως ο Βούλγαρος φόργουορντ και ο Σλούκας, ενώ σχολίασε και τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Μετά την αποχώρηση του Βεζένκοφ, αναμένεται να έχεις αυξημένες ευθύνες στο παιχνίδι της ομάδας. Είσαι έτοιμος γι' αυτό;

«Αυτό είναι μία απόφαση που ανήκει στον προπονητή. Το μόνο που έχω να κάνω εγώ είναι να είμαι έτοιμος για κάθε τρόπο με τον οποίο θέλει να με χρησιμοποιήσει. Στην προετοιμασία ένιωσα καλά, αισθάνομαι φορμαρισμένος. Η ομάδα επίσης είναι καλά, είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στην προετοιμασία, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τη χημεία και είμαστε έτοιμοι».

Στο τέλος της εβδομάδας κρίνεται ο πρώτος τίτλος, το Super Cup. Τι βαθμό ετοιμότητας αισθάνεσαι πως έχει η ομάδα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων;

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε το καλύτερο ξεκίνημα στην preseason. Πολλοί παίκτες πήγαν στο Παγκόσμιο, οπότε η ομάδα ήταν λίγο ανακατεμένη. Το θετικό είναι πως τώρα τους έχουμε όλους έτοιμους, ακόμα και μερικούς παίκτες που προπονήθηκαν λίγο πριν το Super Cup, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με έναν θετικό τρόπο, η προοπτική του να κερδίσουμε τον πρώτο τίτλο μας δίνει μεγάλο κίνητρο, επομένως θα είναι μία ωραία εβδομάδα».

Την τελευταία σεζόν ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην Ελλάδα και παραλίγο να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Πόσο εύκολο είναι να ανταποκριθεί η ομάδα στις αυξημένες απαιτήσεις που προκύπτουν από αυτό;

«Δεν μπορούμε να ανησυχούμε για τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις. Το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε μέρα. Η νοοτροπία του πρωταθλητή είναι πως όταν κερδίσεις κάτι του χρόνου είναι όντως ακόμη πιο δύσκολο, όμως πρέπει ακόμα να έχεις την ίδια δίψα, την ίδια σκληράδα. Αυτό ξεκινάει με το να προπονείσαι κάθε μέρα για είσαι ο καλύτερος εαυτός σου στα παιχνίδια».

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έχασε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, τον Κώστα Σλούκα και τον Σάσα Βεζένκοφ. Πολλοί σχολίασαν ότι η ομάδα μπορεί να τα πάει χειρότερα τη νέα σεζόν. Τι απαντάς σε αυτό;

«Είναι πολύ αστείο ότι πολλές φορές τα media κάνουν τις προβλέψεις τους, κι ακόμα και αν έχουν λάθος δεν χάνουν τη δουλειά τους (σ.σ. γελάει). Προφανώς, όταν χάνεις δύο τόσο σημαντικούς παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Βεζένκοφ θα έχεις κάποια συναισθήματα. Γνωρίζουμε ότι κανείς δεν θα τους αντικαταστήσει, το θέμα είναι να προσαρμοστούμε και να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες που έχουμε για να καλύψουμε το κενό. Κανείς στην ομάδα δεν πιστεύει ότι θα έχουμε κάτι λιγότερο από μία επιτυχημένη σεζόν, με στόχο να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους και να επιστρέψουμε στο Final Four».

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε με πολλούς νέους παίκτες το καλοκαίρι. Σε ενθουσιάζει η προοπτική μεγαλύτερου ανταγωνισμού στις εγχώριες διοργανώσεις;

«Το νέο δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο, αυτό έχω να πω επ' αυτού. Ανυπομονούμε για πολλά ωραία ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν, τα οποία ξεκινάνε και άμεσα αν προκριθούμε και οι δύο στον τελικό του Super Cup. Είναι κάτι συναρπαστικό για την ομάδα, για τους οπαδούς, και ένας τέλειος τρόπος να ξεκινήσουμε τη σεζόν. Ανυπομονούμε για τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, για την ατμόσφαιρα, για όλα. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο να είσαι μέρος όλου αυτού».

Πίτερς: Οι δηλώσεις του στο sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x