Ελλάδα

Άντεξε στην επική αντεπίθεση του Κολοσσού και κλείδωσε την τετράδα ο Προμηθέας!

Ο Προμηθέας είδε τον Κολοσσό Ρόδου να επιστρέφει από το -20, ωστόσο κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση και εκεί επικράτησε με σκορ 84-79, κλειδώνοντας μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος!

Τρομερή ματσάρα στην Πάτρα, με θριαμβευτή τον Προμηθέα!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε με σκορ 84-79 του Κολοσσού Ρόδου στην παράταση (75-75 κ.δ.) και κλείδωσε την τετράδα του πρωταθλήματος, ενόψει του τρίτου γύρου! Από την άλλη πλευρά, ο Κολοσσός έπεσε στο 8-13, και πλέον η εξάδα δεν είναι στα δικά του χέρια.

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν εξαιρετικά το παιχνίδι και έφτασαν να προηγούνται με σκορ 44-24 στην τρίτη περίοδο. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν επική αντεπίθεση και κατάφεραν να θέσουν υπό τον δικό τους έλεγχο το ματς, φτάνοντας να προηγούνται 61-70.

Παρόλα αυτά, με μεγάλα σουτ από Ρέινολντς, Κάουαν, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν, και παραλίγο να πάρουν το ματς στην κανονική διάρκεια, με τον Κόνιαρη να κερδίζει τρεις βολές αλλά να βάζει τις δύο (75-75). Τελικά, στην παράταση, ο Προμηθέας είχε πλέον... φτερά στα πόδια, και έκανε τη μεγάλη νίκη πριν το κομβικό ματς με την ΑΕΚ για το BCL (20/03).

Κορυφαίος των νικητών με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο Κάμερον Ρέινολντς, ενώ 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέτρησε ο Χάντερ Χέιλ. Από τους φιλοξενούμενους, 27 πόντους πέτυχε ο Άντριου Γκάουντλοκ, ο οποίος όμως ήταν «μοιραίος» με κακές αποφάσεις στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.



Το ματς

Η πρώτη περίοδος μόνο θεαματική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ άστοχες και νευρικές, με τον Κολοσσό ειδικά να μένει χωρίς πόντο στα πρώτα 7 περίπου λεπτά του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι, με αυτόν τον τρόπο, προηγήθηκαν 9-0, με καλάθια από Χρυσικόπουλο, Ρέινολντς, Στέφενς και ένα τρίποντο του Χέιλ. Εν τέλει, οι Ροδίτες σκόραραν μόλις 1 καλάθι εντός πεδιάς και 2 βολές σε όλη την εναρκτήρια περίοδο, η οποία έληξε με σκορ 14-4.



Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν τελείως διαφορετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Παπαδάκη και ένα καλάθι του Γκάουντλοκ, ο Κολοσσός μείωσε γρήγορα σε 14-12 και έδειξε να βρίσκει τον επιθετικό ρυθμό που του έλειπε. Ο Κόνιαρης με τον Χέιλ απομάκρυναν λίγο και πάλι τον Προμηθέα (21-15), ενώ ο τελευταίος ευστόχησε σε ακόμη ένα μακρινό σουτ γράφοντας το 26-17. Ο Πάπας έκανε τη διαφορά ξανά διψήφια (28-17), όμως ο Ουτόμι απάντησε αμέσως με τρίποντο για το 28-20. Τελικώς, με ένα τρίποντο του Χέιλ και δύο βολές του Στέφενς, το κακό από πλευράς ποιότητας ημίχρονο έληξε 33-23.



Το θέαμα βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο μέρος, με αμφότερες τις ομάδες να παίζουν αρκετά καλύτερα. Στην αρχή, ο Προμηθέας ήταν αυτός που κυριάρχησε, με Χέιλ και Κόνιαρη να φέρνουν γρήγορα τη διαφορά στο +15 (38-23). Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν αντίδραση σε αυτό το διάστημα, με τον Πάπας και ξανά τον Χέιλ να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το προβάδισμα του Προμηθέα (42-24). Κάπου εκεί, άρχισε η αντίδραση της ομάδας της Ρόδου. Με μακρινά σουτ από τον Μπιλλή και τον Καμαριάνο, η διαφορά έπεσε στους 11 (46-35), ενώ ο πρώτος με λέι απ την έριξε και σε μονοψήφια τιμή (48-39). Παρόλα αυτά, οι Ροδίτες δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε 58-48.



Οι Ροδίτες συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και στην τέταρτη περίοδο, όταν ο Γκάουντλοκ και ο Ουτόμι με συνεχόμενους πόντους τους έφεραν σε απόσταση βολής πολύ γρήγορα (58-57). Ο Καμαριανός με μεγάλο τρίποντο έβαλε μπροστά τον Κολοσσό (59-60), ενώ ακολούθησαν συνεχόμενοι πόντοι του Μπραΐκοβιτς για το 59-64. Ο Παπαδάκης και ο Γκάουντλοκ συνέχισαν το... πάρτι των φιλοξενούμενων με δύο συνεχόμενα δικά τους μακρινά σουτ για το 61-70. Ο Προμηθέας έκανε προσπάθεια να αντεπιτεθεί με Χέιλ και Κάουαν, μειώνοντας σε 67-71, όμως ο Γκάουντλοκ έβαλε μεγάλο καλάθι για το 67-73. Ο Ρέινολντς μείωσε με νέο μακρινό σουτ σε 70-73, ενώ σκόραρε ξανά μετά τις βολές του Παπαδάκη για το 73-75. Ο Γκάουντλοκ έκανε τραγικό λάθος και ο Κόνιαρης πήρε τρεις βολές, βάζοντας τις δύο για το 75-75 και την παράταση, μετά από άστοχο σουτ του Γκάουντλοκ.



Στην παράταση, με πρωταγωνιστές τον Ετσενίκε και τον Ρέινολντς, οι Πατρινοί, που γύρισαν από την... κόλαση, πήραν το πάνω χέρι γρήγορα (84-79). Ο Κολοσσός ξέμεινε από δυνάμεις και πλέον δεν είχε αντίδραση, γνωρίζοντας την ήττα παρά τη μεγάλη προσπάθειά του.



Τα δεκάλεπτα: 14-4, 33-23, 58-48, 75-75 (κ.δ.), 84-79 (παρ.)

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x