Ελλάδα

Πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και θα κάνει Πρωτοχρονιά στην 3η θέση ο Προμηθέας Πατρών!

Στην επιστροφή του Χέιλ στην αγωνιστική δράση, ο Προμηθέας επικράτησε κατά κράτος του ΠΑΟΚ στην Πάτρα παίρνοντας τη νίκη με σκορ 80-73, κάνοντας πρωτοχρονιά στην 3η θέση του πρωταθλήματος!

Πρωτοχρονιά στην τρίτη θέση της Stoiximan Basket League θα κάνει ο Προμηθέας Πατρών!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επέστρεψε στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, επικρατώντας κατά κράτος του ΠΑΟΚ στο «Δημήτρης Τόφαλος» και παίρνοντας τη νίκη με 80-73για τη 12η αγωνιστική της διοργάνωσης!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πατρινούς, οι οποίοι ανέβηκαν στο 8-4, ήταν ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ με 22 πόντους και 9 ασίστ, με τους Ρέινολντς και Ετσενίκε να ακολουθούν με 14 πόντους. Η ευχάριστη είδηση για τον Προμηθέα πάντως ήταν η επιστροφή του Χάντερ Χέιλ στην αγωνιστική δράση σε χρόνο ρεκόρ, με τον Αμερικανό γκαρντ να ολοκληρώνει το ματς με 9 πόντους.

Για τους Θεσσαλονικείς που είδαν το ρεκόρ τους να πέφτει στο 6-6, ξεχώρισαν οι Φρίντρικσον (13 πόντοι, 9 ασίστ), Άλστον (12 πόντοι) και Χάρισον (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Το ματς:



Ο Προμηθέας μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με «όπλο» την πολύ καλή του άμυνα προηγήθηκε με 10-3 στο 4’. Από τα μέσα της περιόδου και έπειτα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και με τον Μπελιάουσκας σε πρώτο πλάνο να πετυχαίνει 7 πόντους, «ροκάνισε» τη διαφορά, μειώνοντας σε 17-15 στο 7’. Με τον Στέφενς να πετυχαίνει τρεις πόντους στο τελευταίο λεπτό, οι Πατρινοί έκλεισαν την περίοδο στο +4 για το 20-16.



Χτυπώντας στη ρακέτα με διαδοχικά καλάθια, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με 24-23 στο 13’. Αυτό ωστόσο ήταν και το μοναδικό προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο ματς, αφού με τα διαδοχικά τρίποντα των Χέιλ και Κάουαν, αλλά και τους έξι πόντους του Ετσενίκε στα επόμενα λεπτά, ο Προμηθέας ανέβασε τη διαφορά στο +7 (37-30) στο 18’. Χέιλ και Σμιθ πέτυχαν από ένα τρίποντο στο φινάλε, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 40-33.



Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στην τρίτη περίοδο, ο Προμηθέας μπήκε αρκετά δυνατά στο ματς και με τρία σερί τρίποντα δια... χειρός Ρέινολντς (2) και Κόνιαρη, εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 για το 49-35 στο 22'! Η ομάδα του Φώτη Τακιανού αντέδρασε και με τους Άλστον και Γκίλμορ μείωσε στους 7 (49-42), ενώ λίγο αργότερα έστειλε τη διαφορά ακόμα και στους έξι (55-49), χωρίς να καταφέρει να πλησιάσει σε απόσταση βολής. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι πήγαν στην τελευταία περίοδο με ένα σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας 9 πόντων (60-51).



Και πάλι όμως, ένα γρήγορο 7-0 σερί των Πατρινών στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν αρκετό για να πάνε εκ νέου στο +14 (67-53) στο 33', διαφορά η οποία και αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη. Παρά τις όποιες προσπάθειες του ΠΑΟΚ στο φινάλε, ο Προμηθέας μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα αυτό και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 80-73.


Τα δεκάλεπτα: 20-16, 40-33, 60-51, 80-73.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x