Ελλάδα

Ο Τίλμαν… ντύθηκε Άη Βασίλης και έκανε δώρο στην ΑΕΚ Betsson BC μεγάλη νίκη επί του Λαυρίου!

Έχοντας σε τρομερό βράδυ τον Τζάστιν Τίλμαν με 31 πόντους και παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ΑΕΚ Betsson BC πέρασε με το εντυπωσιακό 90-75 από την έδρα του Λαυρίου!

Με τον πλέον ιδανικό και μάλιστα εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το 2023 η ΑΕΚ Betsson BC!

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, η ομάδα του Ζοάν Πλάθα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη νοτιοανατολική Αττική, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 90-75 του Λαυρίου για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, φτάνοντας στις αρχές της τέταρτης περιόδου μέχρι και στο +26!

Έχοντας σε τρομερό βράδυ τον Τζάστιν Τίλμαν, με τον Αμερικανό ψηλό να τελειώνει το παιχνίδι με 31 πόντους και 6 ριμπάουντ (!), και παίζοντας πολύ καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η «Ένωση» έφτασε στην έκτη νίκη της στη σεζόν, πανηγυρίζοντας παράλληλα και το πρώτο φετινό διπλό της στο πρωτάθλημα μετά από πέντε ανεπιτυχείς εξόδους από τα Άνω Λιόσια.

Εκτός του Τίλμαν, για τους «κιτρινόμαυρους» ξεχώρισαν ακόμα οι ΜακΡέι (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Κουζέλογλου (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ), Καράμπελας (3 πόντοι, 13 ασίστ) και Νετζήπογλου (12 πόντοι), με τον τελευταίο να αποχωρεί λίγο πριν το φινάλε με πρόβλημα τραυματισμού. Όσον αφορά τον Τζόρνταν Μόργκαν, κατέγραψε τα πρώτα του λεπτά με τη φανέλα της ΑΕΚ, μετρώντας 3 πόντους (3/4 βολές) και ένα ριμπάουντ σε 3:50 λεπτά συμμετοχής.

Για το Λαύριο, που έπεσε στο 4-8 και γνώρισε την έβδομη ήττα του στα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ξεχώρισαν οι Ντε Τζούλιους και Καστανέδα με 19 και 17 πόντους αντίστοιχα.

0

Το ματς:


Το Λαύριο ξεκίνησε με τους Ντε Τζούλιους, Θόρντον, Φλάτεν, Μουρ και Γόντικα στην αρχική του πεντάδα, με την ΑΕΚ Betsson BC από την πλευρά της να εκκινεί το ματς έχοντας τους Ραντλ, Καράμπελα, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου και Τίλμαν στο παρκέ. Το ξεκίνημα της «Ένωσης» ήταν καταιγιστικό, με τον Τζάστιν Τίλμαν να κάνει θραύση και να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια. Με έξι πόντους του Αμερικανού σέντερ και από ένα καλάθι των Νετζήπογλου και Ραντλ, οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν 13-0 στο 4’!



Το πρώτο καλάθι για το Λαύριο στο ματς, το οποίο και ήταν πολύ άστοχο στην πρώτη περίοδο (4-17 εντός πεδιάς με 2/11 τρίποντα), ήρθε μετά από 4:10’ αγωνιστικά λεπτά με τρίποντο του Ντε Τζούλιους για το 13-3. Στη συνέχεια, η είσοδος του Καστανέδα στο παρκέ έδωσε επιθετική πνοή στους γηπεδούχους, με την ΑΕΚ ωστόσο να διατηρεί με άνεση τη διαφορά σε διψήφιες τιμές. Με τους Νετζήπογλου και ΜακΡέι να παίρνουν την σκυτάλη από τον Τίλμαν και να βρίσκουν εύκολα καλάθια, η «Ένωση» έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 26-11.




Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε η αγωνιστική άνοδος του Λαυρίου. Με μπροστάρη τον Καστανέδα και άξιο συμπαραστάτη του τον Ντε Τζούλιους, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν σημαντικά τα ποσοστά τους πίσω από τα 6,75μ., «ροκανίζοντας» τη διαφορά σε μονοψήφιες τιμές. Με ένα γρήγορο σερί 11-3 στα μέσα της περιόδου, το σύνολο του Κώστα Μέξα κατάφερε να μειώσει στους 6 (25-31) στο 15'. Η είσοδος του Τίλμαν στο παρκέ λίγο αργότερα «ξεκόλλησε» επιθετικά την ΑΕΚ, η οποία «χτυπώντας» στη ρακέτα πήγε στο +13 (29-42) στο 17'. Δύο σερί τρίποντα του Θόρντον όμως επέτρεψαν στο Λαύριο να μειώσει σε 42-35 στο 18', προτού η ΑΕΚ κλείσει το δεκάλεπτο στο +8 για το 45-37 του πρώτου ημιχρόνου.

Λαύριο-ΑΕΚ Betsson BC:

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην τρίτη περίοδο, η ΑΕΚ μπήκε σοβαρή και συγκεντρωμένη σε άμυνα και επίθεση, επιβάλλοντας πλήρως τον δικό της ρυθμό. Βρίσκοντας σκορ από πολλούς παίκτες και εκμεταλλευόμενη τη νευρικότητα του Λαυρίου, η ομάδα του Πλάθα ανέβασε γρήγορα τη διαφορά στο +13 για το 56-43 στο 23'. Ενδεικτικό της επιθετικής και «ατσάλινης» άμυνας που έπαιζε η «Ένωση» στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν το γεγονός πως το Λαύριο πέτυχε μόλις 5 πόντους (3 βολές) στα τελευταία 6,5 λεπτά της περιόδου!



Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι να βρουν εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο από τα λάθη των γηπεδούχων, ανεβάζοντας έτσι τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους. Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο Τζόρνταν Μόργκαν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα», πετυχαίνοντας μάλιστα λίγο αργότερα τους πρώτους του πόντους. Με τρίποντο του Φλιώνη πριν το φινάλε, η ΑΕΚ έκλεισε την περίοδο με τη μέγιστη τιμή της διαφοράς στο ματς για το +23 και το 71-48.



Κάπως έτσι, η τέταρτη και τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η διαφορά ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης του ποιος θα είναι ο νικητής του αγώνα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την χαλάρωση της ΑΕΚ προς τα τέλη του δεκαλέπτου, επέτρεψαν στο Λαύριο να μαζέψει κάπως την έκταση του σκορ, με την «Ένωση» να φεύγει νικήτρια από τη Λαυρεωτική με το τελικό 90-75!


Τα δεκάλεπτα: 26-11, 37-45, 48-71, 75-90.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Δείτε εδώ το Live του ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x