Ελλάδα

Σερέλης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Να φτιάξουμε μια τέτοια ομάδα που στις δύσκολες ημέρες θα κερδίζει»

Ο άμεσος συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό, Χρήστος Σερέλης, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Γιώργο Πετρίδη για όλα τα θέματα της ομάδας, μετά το τέλος του φιλικού με την Κλουζ.

Παρουσιάζοντας βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 98-82 της Κλουζ στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για το 4ο τουρνούα «Νίκος Φάσουρας», έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Λούκα Βιλντόσα και Κώστα Σλούκα.

Μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον ρεπόρτερ των «πρασίνων», Γιώργο Πετρίδη, ο υπηρεσιακός τεχνικός απόψε του «τριφυλλιού» και άμεσος συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας, στα πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και στη φιλοσοφία του Τούρκου τεχνικού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πότε θα παρουσιαστεί έτοιμος και θα πιάσει καλή απόδοση και θα παίξει στα αγωνιστικά του στάνταρ ο Παναθηναϊκός, ενώ, σχολίασε και την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Γιώργο Πετρίδη:

Για τις πρώτες εντυπώσεις στα φιλικά: «Υπάρχουν πολλά που θέλουμε να δούμε. Πρώτα τι μπορούν να βγάλουν στην επίθεση τα παιδιά. Το άλλο να δούμε κάποιες αμυντικές προσαρμογές. Δεν είναι εύκολο γιατί μας λείπουν βασικοί παίκτες σε πολλές θέσεις. Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε τρέξει πολύ, έχουμε κάνει επιθετικές προσαρμογές και θέλουμε δουλειά στην άμυνα για τα απαιτητικά παιχνίδια της Ευρωλίγκας».


Για το πως θα δέσει η ομάδα με τα νέα πρόσωπα: «Είναι δύσκολο. Όταν όμως ο προπονητής είναι πολύ καλός όπως και οι παίκτες πιστεύω γίνεται πιο εύκολα. Απαιτείται σοβαρότητα, όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία του προπονητή. Είχαμε την ατυχία που έλειπε. Από αύριο κιόλας θα είναι εδώ ο Αταμάν και από τη Δευτέρα και όλοι οι διεθνείς για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμη για τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν που είναι μεγάλα για εμάς».

Για τις εντυπώσεις του να συνεργάζεται με τον Εργκίν Αταμάν: «Είναι ένας άνθρωπος νικητής, τα τρόπαιά του το λένε αυτό. Σημαντικό ότι μεταδίδει και στους παίκτες αυτή την ηρεμία και έχει την πειθώ να περνάει αυτό που θέλει με εύκολο τρόπο. Αυτό που απαιτεί από εμάς και τον εαυτό του είναι να δίνουμε ελευθερία στην ομάδα και σίγουρα να σέβονται όλοι τους κανόνες μέσα στο γήπεδο».

Πότε να περιμένουμε έτοιμο τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι πολύ γρήγορα ο Παναθηναϊκός έτοιμος. Η σεζόν είναι τεράστια. Έχουμε 11 νέους παίκτες και ας έχουν μεγάλη ποιότητα. Δεδομένο πως θα έρθουνε πολλές καλές, αλλά και κακές στιγμές. Το καλύτερο δυνατό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να είναι έτοιμος προς το τέλος της σεζόν εκεί που κρίνονται όλα. Είναι σημαντικό να φτιάξουμε μια τέτοια ομάδα που στις δύσκολες ημέρες θα κερδίζει».

Για την Εθνική Ελλάδας και τι της λείπει τα τελευταία χρόνια: «Αυτή η Εθνική δεν ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε. Δεν υπονοώ τίποτα για τα παιδιά που έπαιξαν. Προσπαθήσανε για το καλύτερο δυνατό. Δεν υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Αυτό που βλέπουμε στις άλλες ομάδες και πετυχαίνουν είναι ότι έχουν ένα πλάνο μακροπρόθεσμο, επιμένουν σε αυτό και δουλεύουν πάνω σε αυτό για 3-4 χρόνια. Όσοι το έχουν κάνει έχουν πετύχει. Χρειάζεσαι έναν μεγάλο κορμό, να είναι ίδιος, και όλοι οι καλοί σου παίκτες να παίζουν».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x