Ελλάδα

Ζούγρης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Έτοιμος να θυσιάσω τα πάντα για το μπάσκετ-Winner ο Σπανούλης»

Ο Βαγγέλης Ζούγρης, αποκάλυψη του Ευρωπαϊκού U20, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παίκτης-αποκάλυψη της Εθνικής Νέων Ανδρών στο δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U20, Βαγγέλης Ζούγρης, αποδείχτηκε... ακόμη μεγαλύτερη αποκάλυψη στη συνέντευξη που έδωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο 19χρονος σέντερ μίλησε με απίστευτη ωριμότητα για την επόμενη μέρα της επιτυχίας, δήλωσε διατεθειμένος να κάνει θυσίες για να σπάσει το ταβάνι του, έδειξε αποφασισμένος να κάνει πλεονέκτημα το μειονέκτημα του ύψους του, ενώ αποθέωσε τους προπονητές του, Βασίλη Σπανούλη (στο Περιστέρι bwin) και Κώστα Παπαδόπουλο (στην Εθνική Νέων Ανδρών).

Όσο για τη μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του; Εκείνος σκέφτεται-όπως είπε-μόνο την επόμενη προπόνηση, απόψε το βράδυ κιόλας.

Παράλληλα, μίλησε για την αρχική ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, το πώς ερωτεύτηκε το μπάσκετ, αλλά και την υπόσχεση που έδωσε στη μητέρα του.

Ζούγρης: «Έτοιμος να θυσιάσω τα πάντα για το μπάσκετ»

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Ζούγρης μίλησε στον Μιχάλη Τσόχο για:

-τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο: «Από αντίδραση δεν ήθελα το μπάσκετ και όταν βαρέθηκα το ποδόσφαιρο, το γύρισα στο μπάσκετ. Πάντα ήμουν ο πιο ψηλός και από αντίδραση, που μου έλεγαν ‘πήγαινε παίξε μπάσκετ’, δεν πήγαινα. Είπα να πάω μια φορά και-αυτό ήταν-ερωτεύτηκα».

-τις φιλοδοξίες του για το μπάσκετ: «Ποτέ δεν θα πάψω να είμαι ένα παιδί που του αρέσει να παίζει μπάσκετ. Ως τώρα έχω καταφέρει να κάνει αυτό το χόμπι μου επάγγελμα. Σίγουρα έχω κάνει ένα καλό τουρνουά, ο κόσμος λέει καλά λόγια, αλλά υπάρχει κι άλλη κορυφή να κατακτήσεις όταν κατακτάς μία. Αυτή η κορυφή που κατέκτησα με την ομάδα είναι πολύ χαμηλή. Ο κόσμος του μπάσκετ συνεχώς διαστέλλεται, μεγαλώνει και έχω πολλή δουλειά ακόμη».

-το αν είναι κοντός για τη θέση του: «Είναι μια ερώτηση που ακούω και από πιο κοντούς (γέλια). Δεν ξέρω αν είμαι κοντός για τη θέση μου. Πρέπει να μαθαίνεις να παίζεις με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά σου. Πιστεύω πως έχω μάθει να διαχειρίζομαι ψηλότερους αντιπάλους. Προσπαθώ να εξελίσσομαι, να αφομοιώνω αυτά που μαθαίνω. Φέτος στο Περιστέρι bwin ίσως ήμουν ο πιο… κοντός ψηλός. Απλά μαθαίνεις, τρως σφαλιάρες και μαθαίνεις. Παρότι είμαι κοντός για τη θέση μου, ξέρω τα πλεονεκτήματα που έχω ώστε να αντισταθμίζω αυτή την ‘αδικία’».

-το αν σκέφτεται να κατέβει θέση: «Εγώ θέλω να βρίσκομαι στο παρκέ, θέλω να παίζω. Αν ο εκάστοτε προπονητής μου πιστεύει πως μπορώ να παίξω στο ‘4’, θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα στο ‘4’. Είμαι έτοιμος να ρίξω τη δουλειά που χρειάζεται για να ανταποκριθώ».

-πώς είναι να έχει προπονητή τον Σπανούλη: «Όπως και να τον χαρακτηρίσεις, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι ο χαρακτήρας του αν δεν τον ζήσει. Είναι ο απόλυτος νικητής. Είναι ευλογία να συναναστρέφεσαι με έναν τόσο μεγάλο winner, γιατί σε μαθαίνει να κερδίζεις. Το σημαντικότερο για τη ζωή είναι να κερδίζεις, σιχαίνομαι να χάνω».

-το πώς σκέφτεται το μέλλον του σε λίγα χρόνια: «Δεν το κάνω και πολύ αυτό. Όταν κλείνω τα μάτια κοιτάω τις προηγούμενες προπονήσεις ή τις επόμενες, τι έχω κάνει λάθος. Σίγουρα ονειροπολώ κι εγώ, αλλά κοιτάζω περισσότερο βραχυπρόθεσμα, στην επόμενη μέρα στο γήπεδο, όχι στο πολύ μακρινό μέλλον».

Ζούγρης: «Έτοιμος να θυσιάσω τα πάντα για το μπάσκετ»

-το βούρκωμά του όταν επελέγη στην καλύτερη πεντάδα: «Ήταν τρομερή στιγμή! Συγκινούμαι και τώρα που το θυμάμαι. Άρχισα να παίζω μπάσκετ πριν τριάμισι χρόνια και ήμουν στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης στην ηλικία μου. Συγκινήθηκα γιατί είδα πόσο μπορεί να αποδώσει ο κόπος, τα δάκρυα, το κλάμα… Είδα το πώς μπορεί ένα παιδί που παίζει μπάσκετ τόσο λίγα χρόνια, να φτάσει με πολλή δουλειά σε αυτό το σημείο».

-τις θυσίες που κάνει ένας αθλητής σε αυτή την ηλικία: «Ο καθένας θυσιάζει διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να έχει να κάνει από το να θυσιάσεις την κοινωνική σου ζωή, μέχρι ένα παγωτό. Εγώ θέλω να παίξω μπάσκετ, είναι το όνειρό μου και είμαι πρόθυμος να θυσιάσω τα πάντα».

-τις υποχρεώσεις που είχε στο σχολείο: «Όταν άρχισα να πρωτοπαίζω, είχα πρωτομπεί στο λύκειο και η μητέρα μου είχε ανησυχήσει μην σταματήσω να διαβάζω. Της υποσχέθηκα ότι θα διαβάζω και με στήριξε. Υπάρχουν δυσκολίες στο να παρακολουθώ τα μαθήματα στην λογιστική και χρηματοοικονομικών στην ΑΣΟΕ. Πλέον η μαμά εδώ και πέντε μέρες μόνο κλαίει».

-το πού σκέφτονταν πως θα φτάσουν με την Εθνική Νέων Ανδρών όταν άρχιζαν την προετοιμασία: «Άργησα να ενσωματωθώ λόγω των υποχρεώσεων με το Περιστέρι bwin. Ο κόουτς μού είπε από την πρώτη μέρα ‘αυτή η ομάδα πάει για μετάλλιο’. Εκείνη τη στιγμή γέλασα με αφέλεια, γιατί την προηγούμενη χρονιά ήμασταν δωδέκατοι. Ο κόουτς το πίστευε από την πρώτη στιγμή και με έκανε να το πιστέψω κι εγώ. Είναι κι εκείνος winner, μου έδειξε πόσο σημαντική είναι η δύναμη της πίστης. Και τώρα γυρνάμε με ένα μετάλλιο στο στήθος, είναι συγκλονιστικό».

-τις σκέψεις που είχαν οι συμπαίκτες του: «Ξέραμε ότι παίζαμε στο σπίτι μας, στην Κρήτη. Η μόνη συμφωνία που κάναμε δεν ήταν για μετάλλια και λοιπά, αλλά ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε το 100%, μέχρι να μην έχουμε δύναμη να περπατήσουμε μετά τον αγώνα. Και πιστεύω πως το κάναμε σε πολύ μεγάλο βαθμό».

-το αν κλονίστηκαν από την ήττα από τη Γαλλία: «Ήταν μια συντριπτική ήττα, νευριάζω που το σκέφτομαι. Δεν μας άξιζε κάτι τέτοιο. Ήταν μια κακή μέρα από όλους και δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Όμως το γεγονός ότι είμαστε πραγματική ομάδα αυτή η παρέα, μας κράτησε κοντά και μας έδωσε δύναμη να πάμε σε έναν μικρό τελικό, να αποδεχτούμε ό,τι έγινε και να πάμε για το μετάλλιο. Έπρεπε να κερδίσουμε για την πατρίδα, για τον κόσμο. Δυσκολευτήκαμε, αλλά τα δώσαμε όλα και στο τέλος, ως Έλληνες, κερδίσαμε».

-τη διαχείριση της βαριάς ήττα στον ημιτελικό: «Δεν έχω υπάρξει σε τόσο πολύ δεμένη ομάδα. Ο καθένας ήταν εκεί για τον άλλο, στο χαμένο σουτ, στο χαμένο ριμπάουντ. Δεν το έχω ξανανιώσει αυτό το πράγμα».

-τη νέα σεζόν στο Περιστέρι bwin: «Ειλικρινά δεν το βλέπω μακροπρόθεσμα. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ από σήμερα. Η σεζόν θα είναι απαιτητική και θέλω να είμαι 100% έτοιμος. Προσπαθώ να διαγράψω ό,τι έγινε γιατί αποτελεί παρελθόν, έστω και αν θα το έχω για πάντα στην καρδιά μου. Έχω πολύ δρόμο για μια πολύ γεμάτη σεζόν, στην οποία θέλω να αποδείξω πράγματα και ότι η δουλειά που ρίχνω θα με δικαιώσει».

-τη μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του: «Το λέω και το εννοώ 100%, δεν με ενδιαφέρει το μακροπρόθεσμο μέλλον, αλλά η επόμενη μέρα. Έχω γυρίσει, είμαι πτώμα, αλλά σκέφτομαι μόνο την προπόνηση που έχω το βράδυ. Θέλω να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν, όπου με βγάλει».

-το τι έχει μαγειρέψει η μαμά για να τον υποδεχτεί: «Σήμερα έχει μαγειρέψει η γιαγιά γιατί έχω ζητήσει σπεσιαλιτέ, σουτζουκάκια με ρύζι, γιατί έχω αδυναμία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x