Εurobasket 2015

Κατσικάρης: «Ευλογία που είχα παίκτη τον Σπανούλη»

Μόνο καλά λόγια είπε για τον Βασίλη Σπανούλη ο Φώτης Κατσικάρης, μετά τη νίκη επί της Λετονίας, ενώ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ.

Αποκλειστικός υπεύθυνος για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ είναι ο Φώτης Κατσικάρης, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη νίκη επί της Λετονίας. Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος –όπως αποκάλυψε- ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την «επίσημη αγαπημένη» ανήμερα του ματς.

«Ήταν πολύ δύσκολο από ψυχολογικής άποψης να παίξουμε. Ήρθαμε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά ταπεινοί. Δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε από την Ισπανία κι έπρεπε να μαζέψουμε την ομάδα για να παίξει με τη Λετονία. Στο ματς είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα για συναισθηματικούς λόγους. Ο μίνιμουμ στόχος με τον οποίο ήρθαμε εδώ ήταν να πάμε στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ήταν πολύ δύσκολη η στιγμή που ο Βασίλης ανακοίνωσε πως σταματά στα αποδυτήρια. Είναι από τους παίκτες που άλλαξαν το ελληνικό μπάσκετ, ένας ηγέτης και θα τον θυμόμαστε σαν έναν από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Δεν τα καταφέραμε κι αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα από την Ισπανία. Όμως το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει», δήλωσε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης και συμπλήρωσε:

«Κάποιες φορές έχουμε τόσες απαιτήσεις με τον εαυτό μας, χωρίς να σκεφτόμαστε καν αν έχουμε αντίπαλο. Όλοι πιστεύαμε. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα και πως βάσει συστήματος θα είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως η Ισπανία. Όπως είπα, εγώ είμαι υπεύθυνος, γιατί ο προπονητής πάντα είναι υπεύθυνος. Η αλήθεια είναι πως για μένα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε χάσει στα δύο κρίσιμα νοκ άουτ, πέρσι από την Σερβία και φέτος από την Ισπανία».

Για το πότε γνωστοποίησε ο Βασίλης Σπανούλης την απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα: «Δεν ξέραμε πως ο Βασίλης θα σταματούσε πριν το Ευρωμπάσκετ. Κανείς μας δεν είχε ιδέα. Μας το ανακοίνωσε σήμερα μετά τον αγώνα».

Για να καταλήξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός: «Ποτέ δεν είχα συνεργαστεί με τον Σπανούλη. Είναι απίστευτος παίκτης, μια ιδιοφυΐα του μπάσκετ, που ζει για το μπάσκετ. Σαν να είναι όλη η ζωή του αυτό. Δεν είμαι εγώ αυτός που μπορεί να μιλήσει για τον Βασίλη, άλλοι προπονητές τον έζησαν περισσότερο καιρό. Για μένα ήταν ευλογία που τον είχα παίκτη, μια φοβερή εμπειρία, που θα έχω να λέω όταν σταματήσω την καριέρα μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x