Euroleague

Κοντός: «Προειδοποίησε ο Παναθηναϊκός. Ίσως ανοίξει την πόρτα για FIBA»

Ο Δημήτρης Κοντός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα για να παίξει στο BCL της FIBA.

Η δυσαρέσκεια που υπάρχει στον Παναθηναϊκό για τον Τζόρντι Μπερτομέου και τους χειρισμούς του στην Ευρωλίγκα είναι πιθανό να τον οδηγήσει στην έξοδο από τη διοργάνωση και την μετακόμιση στο Basketball Champions League της FIBA, όπως τόνισε ο Δημήτρης Κοντός στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν είναι θέμα απειλής ή εκβιασμού και δεν πρέπει να το εκλαμβάνει ο κόσμος έτσι. Περισσότερο είναι μια προειδοποίηση. Η σχέση του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα, προ Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Λίγο έλειψε να την πληρώσει σε έναν τελικό, το 2009, και την πλήρωσε το 2012 σε έναν ημιτελικό. Έχει πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα και έχει φοβερά παράπονα από τη λειτουργία της. Έχει έρθει η στιγμή να μιλήσει σοβαρά ο Παναθηναϊκός για τη σχέση του με την Ευρωλίγκα», τόνισε.

«Είναι πολύ πιο γόνιμο το έδαφος με την FIBA σε σχέση με το 2018. Τότε οι συνθήκες δεν ήταν τόσο έτοιμες. Η FIBA όμως την τελευταία διετία έχει κάνει πολύ πιο σταθερά βήματα στρατηγικά, έχει προσελκύσει καλύτερες ομάδες από τότε, προσφέρει μεγαλύτερα έσοδα, ενώ οι χειρισμοί του Μπερτομέου έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και ασάφειες στην Ευρωλίγκα. Θεωρώ πως αν η FIBA πάρει μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, θα ανοίξει η πόρτα. Αν μια ομάδα μπορεί να κάνει την αρχή για να αλλάξουν τα πράγματα, είναι ο Παναθηναϊκός. Η Ευρωλίγκα έχει το προϊόν, αλλά οι βάσεις της δεν είναι στέρεες και οι ομάδες πρέπει να έχουν τη διορατικότητα», πρόσθεσε.

Όσο για τη ρήτρα αποχώρησης 10 εκατ. ευρώ από την Ευρωλίγκα και αν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα; «Υπάρχουν νομικοί τρόποι να βρεθεί μια άκρη. Κάποιος που θέλει να φύγει από την Ευρωλίγκα μπορεί να το παλέψει. Το έχει ψάξει από το 2018 ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά κάποιοι θεωρούν πως δεν είναι δεδομένο ότι φεύγοντας πληρώνεις 10 εκατ. ευρώ», επισήμανε.

Πώς θα επηρεάσουν όλα αυτά αγωνιστικά την ομάδα; «Αναμένουμε τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη συνέντευξη Τύπου την επόμενη Τετάρτη. Στον Γιώργο Βόβορα δεν έχει δοθεί ακόμη το χρίσμα, όμως είναι μια λογική περίπτωση και μια σημαντική πιθανότητα. Δεν έχει υπογράψει, δεν έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x