Εurobasket 2015

Λοτζέσκι: «Θα έχει… πλάκα με τ’ αδέρφια μου»

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ και ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε αποκλειστικά στο www.sportfm.gr για τον αγώνα και το…συναπάντημα με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό.

Πριν από δύο χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός τον αποκτούσε από την βελγική Οστάνδη, λίγοι πίστευαν πως μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Ο Ματ Λοτζέσκι τους… διέψευσε. Ακόμα πιο λίγοι, θα πίστευαν πως θα καταφέρει να βοηθήσει σημαντικά την Εθνική Βελγίου (Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο γαρ) να προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ και να είναι κομβικός στο να πάρει το εισιτήριο για τους «16».

Από την στιγμή που τα «σταυρώματα» στη δεύτερη φάση φέρνουν αντιμέτωπους τον όμιλο της Ελλάδας με το Βέλγιο, ήταν πολύ πιθανό να υπάρξει… ραντεβού των δύο χωρών και μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, όπερ και εγένετο. Ελλάδα-Βέλγιο το Σάββατο (12/09) για μία θέση στα προημιτελικά. Ο 30χρονος φόργουορντ του Βελγίου θα είναι το κεντρικό πρόσωπο και το www.sportfm.gr μίλησε αποκλειστικά μαζί του από την Ρίγα όπου διεξήχθη ο 4ος όμιλος, για τις πρώτες του σκέψεις, ενόψει του αγώνα, αλλά και το… συναπάντημα με τρεις νυν και δύο πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό.

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα

-Ματ, σίγουρα θα είχες στο μυαλό σου αυτό που θα συμβεί…

«Η αλήθεια είναι πως λίγοι μας υπολόγιζαν για να προκριθούμε στην δεύτερη φάση αλλά τα καταφέραμε. Τώρα, για την… διασταύρωση με την Ελλάδα, τι να πω, είναι κάτι σαν πεπρωμένο μου (σ.σ. γέλια)».

-Αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό για σένα για πολλούς λόγους...

«Σίγουρα θα έχει… πλάκα. Ανυπομονώ να δω από κοντά τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλης), τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη), τον Βαγγέλη (σ.σ. Μάντζαρη), τον Κώστα (σ.σ. Σλούκα) και τον Στράτο (σ.σ. Περπέρογλου). Έχουμε περάσει πολλά μαζί και είναι αδέρφια μου. Έχουμε να πούμε πολλά και θα είναι υπέροχο που θα τους έχω αντιπάλους σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, με τις φανέλες των Εθνικών ομάδων».

-Η Ελλάδα έχει κάνει μία καλή πορεία μέχρι τώρα, πιστεύεις πως μπορείτε να την κοντράρετε;

«Ασφαλώς και η Ελλάδα είναι το φαβορί. Έχει πληρέστερο ρόστερ, πιο έμπειρους παίκτες και υπάρχει το «πρέπει» για αυτή σε ότι αφορά την πρόκριση. Εμείς είμαστε ήδη επιτυχημένοι αλλά δεν θα παραδοθούμε αμαχητί. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω πως μας άξιζε κάτι καλύτερο από την 4η θέση στον όμιλο. Πληρώσαμε την ήττα της πρεμιέρας από την Λετονία, αλλιώς μπορεί να ήμασταν ακόμα και πρώτοι».

-Αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού χάρηκαν που θα σε δουν κόντρα στην Ελλάδα…

«Και εγώ χαίρομαι. Σίγουρα θα εύχονται να βάλω αρκετούς πόντους, αλλά να χάσει το Βέλγιο (σ.σ. γέλια), αλλά μακάρι να κάνουμε την έκπληξη της… ιστορίας μας και ας μην σκοράρω καθόλου».

-Η Λιλ είναι πολύ κοντά στο Βέλγιο, οπότε θα έχετε και κόσμο…

«Ναι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Βολεύει η απόσταση, είναι και Σάββατο ο αγώνας, οπότε τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι θα έχουμε πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x