Ελλάδα

Λυκογιάννης: «Δικαιούμασταν 100% τη νίκη, επιβάλαμε πλήρως τον ρυθμό μας»

Απόλυτα ευχαριστημένος με τη μεγάλη νίκη επί του Προμηθέα Πατρών, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, επικρατώντας 81-78 του Προμηθέα Πατρών.

Με δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης αυτής, αλλά και στο γεγονός πως πλέον η ομάδα έχει χτίσει προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη:

Για το παιχνίδι: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο με ποιότητα και βάθος. Δικαιούμασταν τη νίκη 100% ειδικά μετά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στη συνέχεια, επιβάλλαμε πλήρως το ρυθμό μας. Κρατήσαμε χαμηλά τον αντίπαλο στη δεύτερη περίοδο. Λειτουργήσαμε καλύτερα στην πίεση σε όλο το γήπεδο και διαβάζοντας αυτά που μας έδωσε την άμυνα του, χτυπήσαμε τα μισμάτς από έξω ή από μέσα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και από βδομάδα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ».

Για τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε χτίσει ένα σαφέστατα πιο μαχητικό πνεύμα, που αποτυπώνεται στην άμυνα. Μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Κάρτερ έχει φέρει ισορροπία, μπορεί να μαρκάρει ψηλά τριάρια και να παίξει και στο 4 σε small ball. Ο Τέρνερ πήγε στη φυσική του θέση και τώρα η ομάδα κούμπωσε λίγο καλύτερα. Υπάρχουν γνωστές αδυναμίες, κάνουμε προσπάθεια να βρούμε δυνατότητα να κατεβάζουν διαφορετικοί παίκτες τη μπάλα. Λειτούργησε αρκετά καλά αυτό σήμερα. Το ότι βγαίνουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές, με τον Τέρνερ έχει να κάνει με το γεγονός ότι παίζει στη θέση που έπαιζε σε όλη του την καριέρα. Ο Προμηθέας άλλαζε σε όλα τα σκριν, είχαμε συζητήσει τι θέλαμε να κάνουμε. Σήμερα, σε σχέση με το Κύπελλο, πήγαμε από έξω προς τα μέσα. Μας βοήθησε σε πολλά στοιχεία. Το ρόστερ έχει έρθει σε μια καλύτερη ισορροπία».

Για τις διαφορές σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου και το γεγονός ότι η ομάδα ήταν με δύο λιγότερους άσσους: «Δεν είμαστε με πλην δύο άσσους. Υπάρχουν παιχνίδια που γνωρίζεις ότι ο αντίπαλος θα παίξει με αυτό το στυλ, οπότε προσπαθείς να το ελαττώσεις. Ο Προμηθέας προσπαθεί να ανοίξει το ρυθμό, επί της ουσίας δεν υπάρχει πέντε εναντίον πέντε. Ο στόχος αυτής της ομάδας, είναι να κάνει το παιχνίδι ροντέο. Έτσι έχει κάνει μεγάλες νίκες, αν το ελέγξεις αυτό, θα κερδίσεις. Σε άλλο παιχνίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί παίκτες, όταν η πίεση στη μπάλα δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο Νώντας δεν έπαιξε καθόλου σήμερα, σε κάποιο άλλο παιχνίδι, θα μπει».

Για τη βελτίωση του Τέρνερ: «Παίζει ρόλο το ότι πήγε στη φυσική του θέση και ήρθε ένα τριάρι με καλό σουτ με αποτέλεσμα οι άμυνες να ανοίγουν. Η ομάδα τώρα, έχει σουτέρ. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ διαφορετικός αν είχε δημιουργούς, με τα παιδιά που έχουμε στην περιφέρεια. Θα ήμασταν 10 φορές καλύτερη ομάδα. Ο Τέρνερ πλέον στην προπόνηση είναι μόνο στο 2. Η έλευση του Κάρτερ, έχει φέρει μια καλύτερη ισορροπία στο ρόστερ μας».

Για το αν αντάλλαζε την αποψινή νίκη με εκείνη στον ημιτελικό Κυπέλλου: «Θα προτιμούσα να έχω κερδίσει και τα δύο. Το παιχνίδι του Κυπέλλου, είχε διαφορετική εικόνα. Κάναμε συγκλονιστική προσπάθεια στην άμυνα, είχαμε κακή επιθετική συμπεριφορά. Ήμασταν όμως με -1 παίκτη. Αυτό το παιχνίδι το χάσαμε, επειδή δε βάλαμε δύο ξεμαρκάριστα σουτ, που είχαμε τη δυνατότητα. Η ομάδα μας αυτήν τη στιγμή βρήκε ισορροπία με κάποιες προσωπικότητες και με παίκτες που έχουν μια εμπειρία. Η ομάδα δε χτίστηκε για να πάρει τρόπαια και είχε αρκετά ρούκι πρόσωπα. Τώρα, έχουμε λίγο μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Κάρτερ έχει εμπειρία, στην προπόνηση, με τη συμπεριφορά του, με αυτά που κουβαλάει πίσω του, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν όλοι τα πάντα. Η χημεία μας είναι καλύτερη. Το καλλιεργούν οι νίκες και σου δίνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x