Έπειτα από πετυχημένη παρουσία πέντε ετών στο ΝΒΑ, ο Νίκολα Μίροτιτς επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ευρώπη για χάρη της Μπαρτσελόνα, με ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων.

Ωστόσο τα χρήματα δεν αποτέλεσαν το κίνητρο του Ισπανού/Μαυροβούνιου φόργουορντ, αλλά η αγάπη του για το μπάσκετ, όπως δήλωσε ο ίδιος: «Βρίσκω πολύ αστείο ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που λένε ότι ήρθα στη Βαρκελώνη για τα χρήματα. Με κάνει να γελάω πολύ. Ήρθα στη Βαρκελώνη γιατί, για μένα, το μπάσκετ είναι η κορυφαία προτεραιότητα μαζί με την οικογένειά μου. Αν δεν το απολαμβάνω, δεν έχω την επιθυμία να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα. Τελικά, δεν έχει σημασία τι χρήματα μου δίνουν αν δεν είμαι χαρούμενος».

Ο Μίροτιτς δήλωσε επίσης ότι οικογενειακοί λόγοι, αλλά και η επιθυμία να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε μια ομάδα που στοχεύει στην κορυφή, τον οδήγησαν στη Βαρκελώνη: «Οι σημαντικότεροι είναι οικογενειακοί λόγοι και ότι μου έλειπε η Ευρώπη, το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ. Μου αρέσει να είμαι καλύτερος παίκτης κάθε μέρα. Στο NBA ήμουν ένας σημαντικός παίκτης, αλλά όλα περιστρέφονταν γύρω από δύο - τρία αστέρια. Ακόμη κι αν ήσουν βασικός, ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις το άλμα, να γίνεις κάτι άλλο. Πάντα ήθελα να είμαι ηγέτης και να αγωνίζομαι για τίτλους».

Τέλος, ο 28χρονος μίλησε για το αν θα πρέπει οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, πρώην ομάδας του, να αισθάνονται προδωμένοι: «Εάν οι άνθρωποι στη Μαδρίτη νιώθουν καλύτερα με το να σκέφτονται ότι τους πρόδωσα, ας είναι έτσι. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν πολλοί που κατανόησαν πλήρως την απόφασή μου».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube