Γενικά

Μπάιντεν: «Απαράδεκτη η καταδίκη Γκράινερ, να απελευθερωθεί αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πήρε άμεσα θέση για την καταδικαστική απόφαση για την Μπριτ Γκράινερ από ρωσικό δικαστήριο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την καταδίκη της Αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ, Μπριτ Γκράινερ, σε εννέα χρόνια φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι έφερε σκόπιμα φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης στη Ρωσία. Θέση για το ζήτημα πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Σήμερα, η Αμερικανίδα πολίτης, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, έλαβε ποινή φυλάκισης που είναι ακόμη μια υπενθύμιση αυτού που γνώριζε ήδη ο κόσμος: η Ρωσία αδίκως κρατά την Μπρίτνεϊ» ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του και συνέχισε: «Είναι απαράδεκτο και καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως, για να είναι με τη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και τους συμπαίκτες της».

Επίσης, λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής από το δικαστήριο, η υπεράσπιση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση, λέγοντας ότι κατά την εκδίκαση το δικαστήριο αγνόησε όλα τα στοιχεία που είχαν παρουσιάσει, καθώς και την δήλωση ενοχής της Γκράινερ. Είπαν ότι ήταν «απογοητευμένοι» από την ετυμηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x