Με έναν τελικό Ευρωλίγκας, που όλοι πειθαρχούν στις οδηγίες του προπονητή, με στόχο την νίκη συνέκρινε ο Γιώργος Μπόγρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την κατάσταση που βιώνουμε όλοι με τον κορωνοϊό.

«Εκείνο που θέλω να πω εγώ, να φανταστούν όλο αυτό σαν ένα ματς τελικού Ευρωλίγκας, που δε σε νοιάζει να πετύχεις δύο πόντους παραπάνω και πρέπει να παίξουμε όλοι μαζί από τα σπίτια μας, για να πάρουμε τη νίκη και όσο δεν είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί, δεν θα έχουμε λύση», δήλωσε ο Έλληνα σέντερ που αγωνίζεται στην Τενερίφη και περιέγραψε την κατάσταση στην Ισπανία και την τωρινή καθημερινότητά του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπόγρης στην εκπομπή «Οι μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία λόγω του κορωνοϊού: «Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Στο νησί δεν έχουμε κάποιο θέμα. Όσον αφορά κρούσματα, τα εγκλώβισαν σε ένα ξενοδοχείο και τους επέστρεψαν στην Ιταλία. Βοηθάει πως έχουμε πολύ καλό καιρό. Είναι κάτι που περιορίζει τον ιό, αλλά επειδή είμαστε σε προάστιο της Ισπανίας ισχύουν οι ίδιοι νόμοι. Δεν μπορούμε να είμαστε δύο άτομα στο ίδιο αυτοκίνητο. Αν κάποιος σε πετύχει στο δρόμο, το πρόστιμο είναι από 3 έως 5 χιλιάδες ευρώ».

Για το πώς βιώνει ο ίδιος την πανδημία και πώς βλέπει τα πράγματα στη χώρα μας: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αθλητής είμαι και το βιώνει όπως όλος ο κόσμος. Είμαστε ένα μήνα μπροστά και βλέπω ότι στην Ελλάδα ότι δεν εφαρμόζουν όλοι τους κανόνες. Αυτό που έρχεται είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να το προλάβουν. Είδα ότι έτρεχαν να πάνε στην επαρχία, η οποία είναι η μόνη καθαρή, και πρέπει να καθίσουμε σπίτι μας για να μην πάει εκεί ο ιός».

Για τα δεδομένα στο ισπανικό πρωτάθλημα: «Η Ισπανική Λίγκα, από την ενημέρωση που έχω, είναι πως θα συνεχιστεί. Ακόμα και αν είναι τον Ιούνιο, επειδή είναι στο τραπέζι οι εμπορικές συμφωνίες. Για αυτό το λόγο δεν άφησε κανέναν παίκτη να φύγει, με διακοπή συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι. Δεν ήθελαν να το ρισκάρουν, ότι εγώ μπορεί τα πράγματα να είναι χειρότερα στην Ελλάδα. Έχω την ευλογία να είμαι σε τόσο καλή χώρα και καλή ομάδα, από τη στιγμή που η καριέρα δεν κρατάει για πάντα. Και το πρωτάθλημα να ακυρωθεί, πάλι μας είπαν ότι θα πάρουμε τα χρήματά μας».

Για την καθημερινότητά του πλέον: «Έχεις έναν στόχο και δεν σκουριάζεις. Έχω φτιάξει ένα γυμναστήριο μέσα στο σπίτι. Προσπαθώ να κάνω κάποια πράγματα για να παραμείνω σε καλή φυσική κατάσταση και παράλληλα να ξεφύγω από όλο αυτό. Το καλό είναι ότι η Λίγκα έχει την οργάνωση και έχει προσλάβει ψυχολόγο, ο οποίος είναι σε επαφή με τις ομάδες για να μην έχουμε προβλήματα στη διανομή μας. Να βλέπουμε σειρές που θα μας τραβάει το ενδιαφέρον. Να μην βλέπουμε σειρές που δεν θα έχουν ενδιαφέρον. Να προσέχουμε τη διατροφή μας, να κάνουμε γυμναστική και να διασκεδάζουμε όσο μπορούμε μέσα στο σπίτι».

Για τη νέα κίνησή του να επικοινωνεί μέσω social media (Instagram – YouTube) με τον κόσμο: «Ήθελα, όταν είμαι 1.000% ο εαυτός μου, είχα σκοπό από το καλοκαίρι να ξεκινήσω ένα κανάλι στο YouTube βρήκα έναν τρόπο να επικοινωνώ με τον κόσμο, φίλους και αγνώστους, με γεμίζει και βρήκα μία ασχολία για να σκεφτώ και να περιμένω, είμαι δημιουργικός και περνάω ποιοτικά τον χρόνο μου. Είναι κάτι που με έχει βοηθήσει πολύ. Σήμερα θα βάλω το τελευταίο βίντεο στο Instagram και από αύριο θα συνεχίσω μόνο με το YouTube και όταν τελειώσει όλο αυτό θα το κάνω μία φορά την εβδομάδα, ενώ τώρα το κάνω σχεδόν κάθε μέρα».

Για το μέλλον του: «Είμαι από τους τυχερούς, αφού έχω συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν στην Τενερίφη. Όπως και να έχει, μακάρι να το ξεπεράσουμε και να είμαστε όπως πριν, και μακάρι να εκτιμήσουμε πράγματα και καταστάσεις και να δούμε τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή μας και να δούμε από μία άλλη οπτική όσα θεωρούμε δεδομένα. Να μην έχουμε στο μυαλό μας τι θα κυνηγάμε, το παραπάνω και να είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που έχουμε και να τα απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν γίνεται. Σε μία μέρα σταμάτησαν και τώρα καταλάβαμε τι έχει πραγματικά αξία».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους Έλληνες για τον κορωνοϊό: «Θα ήθελα να πω στον κόσμο, αν θέλει και μπορεί, να πάει να υιοθετήσει έναν σκύλο, το οποίο θα του δώσει ένα διαβατήριο για να βγει έξω, αλλά παράλληλα θα του αλλάξει και τη ζωή. Εκείνο που θέλω να πω εγώ, να φανταστούν όλο αυτό σαν ένα ματς τελικού Ευρωλίγκας, που δε σε νοιάζει να πετύχεις δύο πόντους παραπάνω και πρέπει να παίξουμε όλοι μαζί από τα σπίτια μας, για να πάρουμε τη νίκη και όσο δεν είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί, δεν θα έχουμε λύση. Στο λέω εγώ, που δεν είμαι σε κάποια ευπαθή ομάδα, ας το κάνουμε για τους γονείς μας και για όλον τον κόσμο που μας έχει δώσει τις βάσεις και την ποιότητα που έχουμε ως άνθρωποι. Να τους βοηθήσουμε και να μην αδιαφορούμε για όσα έχουν προσφέρει. Τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ σοβαρά και πρέπει να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, επειδή η γενιά μας είναι μαζεμένη και στο δρόμο είναι μόνο ηλικιωμένοι, επειδή αψηφούν την κατάσταση. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα και εκείνο που λέω στη γενιά μου να τους ζητήσουμε να μείνουν σπίτι. Όλο το μπλακ άουτ έχει γίνει για εκείνους και πρέπει να καταλάβουν πόσοι σημαντικοί είναι για εμάς».