NBA

Ο Γιάννης στηρίζει τον Λάιλς - «Δεν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής όταν κατακτήσεις τίτλο στις ΗΠΑ»

Στο πλευρό του Λάιλς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επισημαίνοντας και αυτός ότι δεν είναι σωστή η... τάση να δίνουν τον τίτλο "παγκόσμιου πρωταθλητή" εάν ένας αθλητής ή ομάδα κατακτήσει έναν τίτλο στις ΗΠΑ.

Ο πρώτος και ο μόνος αθλητής που ζει και αγωνίζεται στις ΗΠΑ που στήριξε τον Νοα Λάιλς έγινε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας άσος και εκ των καλύτερων παικτών στο ΝΒΑ πήρε θέση και δεν δίστασε να επισημάνει και αυτός με τη σειρά του ότι δεν είναι σωστή η λογική που επικρατεί στις ΗΠΑ που ένας αθλητής, ή ομάδα κατακτήσει έναν τίτλο τότε φέρει και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

«Θα ήθελα να τον στηρίξω τόσο πολύ, ξέρεις. Έλαβε τόσο μεγάλη κριτική και σκληρή μάλιστα γιατί είπε απλώς το προφανές», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν νομίζω ότι σε κανένα άλλο άθλημα στην Ευρώπη σε αποκαλούν παγκόσμιο πρωταθλητή. Ξέρετε, όπως στο ποδόσφαιρο, που είναι πολύ μεγαλύτερο από το ΝΒΑ, πιο δημοφιλές από το ΝΒΑ. Όταν το Τσάμπιονς Λιγκ, το Τσάμπιονς Λιγκ της ΟΥΕΦΑ, ξέρετε, πρωταθλητές... δεν λένε παγκόσμιος πρωταθλητής, ξέρετε. Όταν κερδίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, παίζουν και απέναντι στην ομάδα των ΗΠΑ, παίζουν με ομάδες σε όλο τον κόσμο, ξέρετε, χώρες σε όλο τον κόσμο και μετά λένε ότι είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές», ανέφερε και συνέχισε:

«Ναι το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και το ταλέντο στο ΝΒΑ είναι το καλύτερο που θα δεις ποτέ στη ζωή σου. Δεν είναι καν κοντά… Ξέρεις, δεν λέω ότι υπάρχουν άλλες ομάδες εκεί έξω που μπορούν να νικήσουν τους Ντένβερ Νάγκετς, για παράδειγμα. Δεν το λέω αυτό. Αλλά θα πρέπει να σεβαστείς, ξέρεις, αυτές τις ομάδες και να πεις ναι… Είμαι ο πρωταθλητής του NBA, είμαι ο πρωταθλητής VTB, είμαι ο πρωταθλητής της EuroLeague, είμαι ο πρωταθλητής Ελλάδας, είμαι ο πρωταθλητής Ισπανίας, είμαι ο πρωταθλητής γαλλικού πρωταθλήματος», κατέληξε ο Έλληνας άσος.

Θυμίζουμε ότι ο Λάιλς μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2023 τον περασμένο μήνα αναρωτήθηκε το γιατί και εάν είναι σωστό που οι νικητές των πρωταθλημάτων των ΗΠΑ θεωρούνται παγκόσμιοι πρωταθλητές. Μια δήλωση που προφανώς έφερε πολλές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x