NBA

Η επόμενη μέρα των Μπακς: Η Big Three που δεν πάει πουθενά, ο ελεύθερος Θανάσης και οι άλλοι

Ποια τα δεδομένα για την επόμενη μέρα των Μπακς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Μπακς έφτασαν στο μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά προφανώς δεν μένουν σε αυτό. Μετά τα επινίκια και τις απαραίτητες ανάσες, αρχίζει η ακόμη δυσκολότερη αποστολή της προσπάθειας υπεράσπισης των κεκτημένων. Το sport-fm.gr παρουσιάζει πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα για το ρόστερ βάσει συμβολαίων.

Οι Big Three δεν πάνε πουθενά

Οι Μπακς είναι στην ευχάριστη θέση να έχουν «δεμένους» για πολλά χρόνια τους πρωταγωνιστές της ιστορικής τους σεζόν. Το max συμβόλαιο συνολικής αξίας 228 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον Δεκέμβριο τίθεται σε ισχύ κι έτσι είναι δεμένος μέχρι το καλοκαίρι του 2025 έχοντας ο ίδιος οψιόν μέχρι και το 2026. Για την προσεχή σεζόν (2021/22) έχει λαμβάνειν 39,34 εκατ. δολάρια, με τις απολαβές του να αυξάνονται κλιμακωτά τα επόμενα χρόνια.

Δεσμευμένοι με τους Μπακς είναι επίσης ο Κρις Μίντλετον και ο Τζρου Χόλιντεϊ. Ο πρώτος μέχρι το 2023 (έχοντας οψιόν ως το 2024) εισπράττοντας την ερχόμενη περίοδο 35,5 εκατ. δολάρια και ο δεύτερος μέχρι το 2024 (με οψιόν ως το 2025) έναντι 31 εκατ. δολαρίων για τη νέα χρονιά.

Ο υπόλοιπος κορμός

Από τους παίκτες με ρόλο στα playoffs, ο βασικός σέντερ της ομάδας, Μπρουκ Λόπεζ, δεσμεύεται για άλλες δύο σεζόν με 13,3 εκατ. δολάρια για την ερχόμενη περίοδο. Ο Πατ Κόνατον έχει κλειστό συμβόλαιο 5,3 εκατ. δολαρίων για τη νέα σεζόν και οψιόν για το 2022/23, ενώ ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο που έχασε τα playoffs με τραυματισμό είναι «κλεισμένος» επίσης για το 2021/22 έναντι 4,6 εκατ. δολαρίων, πριν γίνει restricted free agent. Συμβόλαιο 2,4 εκατ. δολαρίων για τη νέα περίοδο έχει και ο Μπριν Φορμπς, που είδε το ρόλο του να περιορίζεται στην πορεία της σεζόν. Οι Σαμ Μέριλ και Τζόρνταν Νουόρα, που δεν είχαν ρόλο στα playoffs έχουν επίσης deal για το 2021/22 για 1,5 εκατ. Αντίθετα, οι Ελάιτζα Μπράιαντ και Μαμαντί Ντιακιτέ έχουν αντίστοιχα συμβόλαια, αλλά με οψιόν της ομάδας.

Οι ελεύθεροι ρολίστες

Τρεις παίκτες με μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο, αλλά πολύτιμοι για την ομάδα, μένουν ελεύθεροι. Ο λόγος για τους Πι Τζέι Τάκερ, Μπόμπι Πόρτις και Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο τελευταίος είχε φέτος συμβόλαιο 1,7 εκατ. δολαρίων. Επίσης χωρίς συμβόλαιο για τη νέα σεζόν είναι ο Τζεφ Τιγκ, που πήρε κάποια λεπτά στα playoffs, αλλά και οι εντελώς… διακοσμητικοί Αξέλ Τουπάν και Τζάστιν Τζάκσον.

Ο κόουτς «Μπαντ»

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τους Μπακς. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος σίγασαν οι φήμες περί αντικατάστασής του, κάτι που αιωρείτο πάνω από το κεφάλι του από την αρχή των playoffs για το σενάριο της αποτυχίας της ομάδας. Η διοίκηση θα εξετάσει την υπόθεση τις επόμενες μέρες, αλλά το πιθανότερο είναι ο κόουτς «Μπαντ» να παραμείνει στη θέση του, ενισχυμένος μετά τον τίτλο που κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x