NBA

Ο πρώτος προπονητής του Γιάννη στο sport-fm.gr: «Το περιμέναμε από τότε - Το παιδί είναι winner»

Ο πρώτος προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Φιλαθλητικό, Τάκης Ζήβας, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM για την ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος των Μπακς και για τα κατορθώματα του «Greek Freak».

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται στην κορυφή του ΝΒΑ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί μυθική εμφάνιση στο Game 6 με τους Σανς και να μπαίνει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ!


Ο Τάκης Ζήβας, ο πρώτος προπονητής του «Greek Freak» στον Φιλαθλητικό, μίλησε στο site του bwinΣΠΟΡ FM και αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία του superstar των «ελαφιών», αλλά και στον χαρακτήρα και το... μέταλλο του Γιάννη που τον έφερε στην κορυφή!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τάκης Ζήβας:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η μυθική εμφάνιση του Γιάννη στο Game 6: «Νομίζω ότι η χθεσινή εμφάνιση του Γιάννη ήταν το «κερασάκι στην τούρτα». Δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Ήταν το ιδανικότερο τελείωμα της χρονιάς.

Τα κατορθώματα του Γιάννη είναι τεράστια. Σίγουρα περιμέναμε τότε στον Φιλαθλητικό ότι το παιδί θα κάνει μια καριέρα μεγάλη. Ότι την ακολουθούν και τα αδέλφια του είναι ευχάριστο».


Τον αντίκτυπο που ίσως θα έχει αυτή η επιτυχία στο μπάσκετ της χώρας μας: «Δεν νομίζω πως έχει κανέναν ιδιαίτερο αντίκτυπο. Θα ξεχαστούν αυτά σε λίγες ημέρες και η ζωή θα τραβήξει τον δρόμο της.

Τα ταλέντα θα τρώνε εδώ τρικλοποδιές από τους «επαΐοντες» και στην Ευρώπη και την Αμερική θα τους στρώνουν κόκκινα χαλιά. Όπως σε όλους τους τομείς άλλωστε, με τα ταλαντούχα παιδιά της χώρας μας να φεύγουν έξω.

Δεν είναι ένα πυροτέχνημα που έσκασε τώρα ο Γιάννης , οκτώ χρόνια βρίσκεται εκεί. Δεν έχουν αλλάξει πολλά εδώ...».


Το μυστικό του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Το μυστικό στην επιτυχία του Γιάννη είναι ότι εκτός από όλα αυτά που συνθέτουν τον χαρακτήρα του, το παιδί είναι winner. Θα κάνει ότι πρέπει για να κερδίσει η ομάδα του. Όταν έχεις αυτόν τον στόχο, παρακάμπτεις πολλά εμπόδια. Βρίσκεις τον τρόπο να είσαι εκεί.

Οι άνθρωποι του Μιλγουόκι φέρθηκαν έξυπνα, καθώς επένδυσαν σε ένα παιδί ταλαντούχο. Από τις πρώτες χρονιές κιόλας υπήρχε η «Μέρα Αντετοκούνμπο». Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ηγεμονικό συμβόλαιο που πήρε δεν υπάρχει λόγος να φύγει από το χωριό και να πάει στην πόλη, να κάνει τί εκεί;

Η επιτυχία με την αποτυχία είναι πάρα πολύ κοντά. Θα μπορούσε και να μην έπαιρνε το πρωτάθλημα, αλλά θα ήταν και πάλι ο Γιάννης. Αν είσαι εκεί στον στόχο σου και τον διεκδικείς, τότε κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς. Και ο Γιάννης είναι πάντα εκεί. Θα βάλει 50 πόντους, όμως θα γυρίσει να κάνει και την τάπα του αγώνα σαν από μηχανής Θεός. Αυτός ήταν πάντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x