Ευρώπη

Παναγιωτόπουλος: «Έξυπνος άνθρωπος ο Γιαννακόπουλος που ξέρει να διοικεί καλά τον Παναθηναϊκό»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο το πρώην μέλος του προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού και νυν της Ζενίτ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.

Το εγκώμιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έπλεξε ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.

Ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν μέλος του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού και τώρα εργάζεται στο πλάι του Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ, λέγοντας πως είναι ένας έξυπνος και υποστηρικτικός άνθρωπος, ο οποίος ποτέ δεν έκανε παρεμβάσεις στη δουλειά των προπονητών.

Από ‘κει και πέρα, ο Παναγιωτόπουλος μίλησε για την «καυτή» ατμόσφαιρα στα «αιώνια» ντέρμπι της Ελλάδας, τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και φυσικά για τον Ισπανό προπονητή της ομάδας από την Αγία Πετρούπολη.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Διαμαντή Παναγιωτόπουλου στην ιστοσελίδα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης:

Για τα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: «Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι το πιο καυτό στην Ελλάδα και ένα από τα πιο καυτά του κόσμου. Είναι οι δύο πιο δυνατές ομάδες της χώρας, αλλά γενικά έχουμε επίσης και την ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και Άρη και άλλες ομάδες με πλούσια ιστορία στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους και όταν πηγαίνεις στον Παναθηναϊκό, γίνεται η οικογένειά σου. Επίσης, το ίδιο ισχύει και με τη Ζενίτ».

Για το αν θα πήγαινε ποτέ στην ομάδα του Πειραιά: «Είμαι επαγγελματίας και η δουλειά μου είναι το μπάσκετ. Έχω μία φιλοσοφία: Σήμερα δουλεύω στη Ζενίτ και αυτό σημαίνει πως μόνο αυτό σκέφτομαι και πως θα κάνουμε την ομάδα επιτυχημένη, στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Όλη μου η ενέργεια πάει εκεί. Δεν σκέφτομαι κάτι άλλο, όπως το μέλλον μου σε κάποια άλλη ομάδα».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Δεν ξέρω ακριβώς τι εντύπωση έχετε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά μπορώ να σας πω ότι ποτέ δεν επεμβαίνει στη δουλειά μας. Πάντα μας στήριζε σε όλα και έμενε κοντά στην ομάδα, αλλά πότε δεν έκανε παρεμβάσεις. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος και ξέρει πολύ καλά πως να διοικεί την ομάδα».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ στην Ευρώπη. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό και μετακόμισε στον Ολυμπιακό, όπου κατέκτησε και Ευρωλίγκα και πρωταθλήματα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αγαπούσαν αρκετά και όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εύκολο για εκείνους, όταν αποχώρησε. Επίσης, πήγε και στον Ολυμπιακό. Φυσικά, στα πρώτα παιχνίδια υπήρχαν αποδοκιμασίες, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία των φίλων του Παναθηναϊκού τον εκτιμά αρκετά ακόμη».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Τον ξέρω τον Γιάννη, καθώς ήμουν στο προπονητικό τιμ της Εθνικής ομάδα το 2017 όταν έπαιζε. Περάσαμε μαζί με την προετοιμασία και τα φιλικά, αλλά δεν κατάφερε να παίξει στα επίσημα παιχνίδια. Φυσικά, ο Αντετοκούνμπο είναι ένας ξεχωριστός αθλητής και προσωπικότητα. Έχει πολλή όρεξη δουλειά και μεγάλη θέληση για βελτίωση. Έρχεται στην προπόνηση κάθε μέρα, περίπου 45 λεπτά πριν ξεκινήσουμε. Τον βλέπεις ότι δεν έχει όρια, πάντα θέλει να βελτιώνεται και δεν θέλει να πάει στο 100%, αλλά στο 1000%».

Για το πως γνώρισε τον Τσάβι Πασκουάλ: «Αυτό έγινε τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο Πασκουάλ πήγε στον Παναθηναϊκό. Από τότε είμαι ο βοηθός του. Όμως, στο παρελθόν είχαμε συναντηθεί αρκετές φορές στην προηγούμενη ομάδα που ήταν. Είναι πολύ έξυπνος και καταλαβαίνει πολύ καλά το μπάσκετ, έχοντας τη δική του φιλοσοφία. Φυσικά, οι άνθρωποι αλλάζουν με τον χρόνο και αυτό είναι φυσιολογικό. Η ζωή μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά και αυτό ισχύει και για τον Πασκουάλ».

Για το αν δύσκολη η απόφαση να μετακόμισε στη Ρωσία και τη Ζενίτ: «Ήταν τιμή μου που ο Τσάβι κάλεσε εμένα και τον Θορθάνο στη Ζενίτ. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό και όταν μου ήρθε η πρόταση, δεν είχα να σκεφτώ κάτι άλλο. Γενικά, μου αρέσει να δουλεύω με κόσμο που επικοινωνώ καλά και ο Τσάβι με τον Θορθάνο είναι τέτοιοι. Επίσης, δεν το σκέφτηκα πολύ. Υπάρχουν καλές συνθήκες στη Ζενίτ που σε κρατάνε, οπότε αυτό δείχνει πως ήταν μία καλή επιλογή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x