Ελλάδα

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ

Παπαγιάννης και Μήτογλου οι κορυφαίοι για τους «πράσινους» στο αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ ο Μορέιρα ξεχώρισε από την Ένωση.

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ (80-75) σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με τους Μήτογλου και Παπαγιάννη να ξεχωρίζουν για τους «πράσινους».

Από την άλλη, για τον «Δικέφαλο» ο Μορέιρα ήταν συγκινητικός, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Ματσιούλις.

Παναθηναϊκός


Μακ (1): Σαν… ψάρι έξω από τα νερά του, δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό και το πρόσημο είναι μάλλον αρνητικό.

Παπαγιάννης (7): Απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τις δύο ρακέτες ανά διαστήματα, κατέβαζε σωρηδόν τα «σκουπίδια». Υπήρχαν όμως και στιγμές αδράνειας στην άμυνα, με τον Μορέιρα να τον… ταλαιπωρεί σε αρκετές περιπτώσεις.

Μποχωρίδης (5): «Οικονομικός» ο 26χρονος γκαρντ, απέφυγε τις υπερβολές και βοήθησε την ομάδα του όσο τον χρειάστηκε.

Όγκαστ (2): Έπαιξε για περίπου 3 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και δεν πατούσε καθόλου καλά, με τον προπονητή του να τον αποσύρει άμεσα στον πάγκο, όπου παρέμεινε μέχρι τέλους.

Παπαπέτρου (2): Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» φάνηκε… εξουθενωμένος, χωρίς καθαρό μυαλό και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 0/6 εντός πεδιάς και μόλις 3 πόντους.

Κασελάκης (6): Για μια ακόμα φορά έδωσε ό,τι μπορούσε. Διάβασε σωστά όλα τα mismatch, βοήθησε σε όλους τους τομείς κι έριξε το κορμί του στη φωτιά. Ο πιο «τίμιος» παίκτης των γηπεδούχων.

Καλαϊτζάκης (-): Αγωνίστηκε για μόλις 35 δευτερόλεπτα και στην ουσία δεν μπορεί να κριθεί, αν και σε αυτό το διάστημα υπέπεσε σε ένα αβίαστο λάθος.

Νέντοβιτς (6): Ξεκίνησε εντυπωσιακά κι έδειχνε «καυτός» (15 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο), αλλά όσο περνούσε η ώρα, έπεφτε η απόδοσή του, αφού αντιμετωπίστηκε σωστά από την άμυνα της ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά, βοήθησε την ομάδα του.

Γουάιτ (3): Πέρασε και δεν… ακούμπησε στο ματς ο Αμερικανός, αφού έμεινε στο μηδέν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Μήτογλου (8): Πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη των «πράσινων». Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση (17 πόντοι με 4/5 τρίποντα και 7 ριμπάουντ).

Μπέντιλ (4): Χρεώθηκε 3 φάουλ σε 4,5 λεπτά και μοιραία καθηλώθηκε στον πάγκο. Δεν κατάφερε να βοηθήσει το «τριφύλλι».

Σαντ-Ρος (6): Θύμισε κάτι από… κανονικό Σαντ-Ρος. Έκανε δύσκολη τη ζωή του Λάνγκφορντ και του Λοτζέσκι στην άμυνα, ενώ «γέμισε» τη στατιστική του (9 πόντοι, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ). Highlight η εντυπωσιακή τάπα στον Μορέιρα.



ΑΕΚ


Μορέιρα (7): Ο κορυφαίος της Ένωσης, ώρες-ώρες πάλευε μόνος του. Σταμάτησε στους 21 πόντους, είχε 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα σε 33 λεπτά συμμετοχής, αλλά στο φινάλε του αγώνα ξέμεινε από δυνάμεις και αστόχησε σε 2-3 εύκολα καλάθια.

Λάνγκφορντ (5): Ξεκίνησε… ορεξάτος το ματς και εκτελούσε επιθετικά, όμως κυριεύτηκε από νευρικότητα λόγω των φάουλ που χρεώθηκε, όπως και εκείνων που προσπάθησε να εκμαιεύσει. Έμεινε για αρκετή ώρα στον πάγκο και επανήλθε στο 4ο δεκάλεπτο, στο οποίο κράτησε όρθιους τους «κιτρινόμαυρους».

Ματσιούλις (6): Για πολλοστή φορά απέδειξε πόσο αξιόπιστος και χρήσιμος είναι. Βοήθησε επιθετικά (11 πόντοι με 3/5 τρίποντα) και αμυντικά (4 κλεψίματα), ωστόσο μπορεί να χαρακτηριστεί και μοιραίος για την ομάδα του, καθώς αστόχησε στις δύο βολές με 43 δευτερόλεπτα για το φινάλε και το σκορ στο 79-75.

Γιάνκοβιτς (3): Παίρνει χαμηλό βαθμό κυρίως διότι έχασε τη συγκέντρωσή του σε κρίσιμα σημεία και εκτέθηκε αμυντικά.

Χρυσικόπουλος (2): Σε ρηχά νερά, έγινε έρμαιο στις ορέξεις των αντίπαλων ψηλών και έχασε όλες τις μάχες κάτω από τις ρακέτες.

Γόντικας (-): Δεν αγωνίστηκε καθόλου και δεν μπορεί να κριθεί.

Γκίκας (3): Συνέβαλε στην επιστροφή της ΑΕΚ στο καλό της διάστημα στην 3η περίοδο, αλλά μετά παρασύρθηκε και αστόχησε σε πολλά σουτ, τα περισσότερα εκ των οποίων με καλές προϋποθέσεις.

Μωραΐτης (4): Πολύ καλός οργανωτικά (4 ασίστ), βοήθησε την Ένωση στο 2ο δεκάλεπτο, ωστόσο ήταν άστοχος (0/6 εντός πεδιάς) και γι’ αυτό δεν παίρνει καλύτερο βαθμό. Επιβεβαίωσε πάντως ότι αξίζει ευκαιριών.

Μαυροειδής (-): Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Παπαθεοδώρου και δεν μπορεί να κριθεί.

Λοτζέσκι (3): Παρότι αγωνίστηκε για περίπου 28 λεπτά, έμεινε στους 5 πόντους, αφού δεν βρήκε χώρους για να εκτελέσει και δεν προσέφερε με το φαρμακερό σουτ από την περιφέρεια. Περίμεναν περισσότερα από εκείνον οι άνθρωποι του «Δικέφαλου».

Ρογκαβόπουλος (2): Βρέθηκε στην αρχική πεντάδα και ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να περιορίσει τον Νέντοβιτς, αλλά απέτυχε και στη συνέχεια ξεχάστηκε στον πάγκο από τον προπονητή του, που δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοσή του.

Μόουζες (5): Στα περίπου 7 λεπτά έκανε το… κομμάτι του (5 πόντοι με απόλυτη ευστοχία) και ίσως άξιζε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αν και δεν βοήθησε καθόλου στον τομέα των ριμπάουντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x