Γενικά

Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα!»

Για την σπουδαία ανατροπή και πρόκριση επί της Τουρκίας, αλλά και για το ματς στα ημιτελικά με αντίπαλο τη Γαλλία, μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, Κώστας Παπαδόπουλος.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20 πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (13/07) η Εθνική Νέων, επικρατώντας με μια εκπληκτική εμφάνιση 87-61 της Τουρκίας, παρά το γεγονός πως είχαμε βρεθεί πίσω στο σκορ με 13 πόντους στις αρχές της δεύτερης περιόδου!

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Παπαδόπουλος, στάθηκε στην σπουδαία ανατροπή, αλλά και στην αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του, ενώ, αναφέρθηκε και στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Γαλλία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος:

«Είχαμε θέσει εξ αρχής στόχο να βρούμε ρυθμό από την άμυνά μας. Δεν αρχίσαμε καλά, αλλά στην πορεία σφίξαμε την άμυνά μας, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο και βρήκαμε ρυθμό. Τα παιδιά το πίστεψαν πολύ από την αρχή, έβγαλαν πάθος και θεωρώ πως πήραμε μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Έχουμε όμως και συνέχεια. Παίζουμε με αν όχι την καλύτερη, με μια από τις καλύτερες ομάδες, στον ημιτελικό του Σαββάτου, αλλά αυτά τα παιδιά δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ο κόσμος σήμερα ήταν ο έκτος μας παίκτης, σίγουρα θέλουμε περισσότερους στις εξέδρες και υποσχόμαστε ότι πάλι θα δώσουμε το 100% και ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι από το πάθος μας».

Ο Νάσος Μπαζίνας, που για μία ακόμη φορά οργάνωσε και μοίρασε άψογα το παιχνίδι της ΕΘνικής Ομάδας δήλωσε: «Δώσαμε όλοι ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Είχαμε υποσχεθεί από τις 3 Ιουνίου ότι θα πεθαίνουμε στο γήπεδο, ό,τι και να γίνει. Αυτή είναι η εικόνα μας, αυτοί είμαστε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη, αλλά από αύριο σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Πάμε στον ημιτελικό συγκεντρωμένοι, ξεχνάμε ό,τι προηγήθηκε και προχωράμε όλοι μαζί σαν ομάδα».

Ο Αλέξανδρος Καλαϊτζάκης που έπαιξε τον δικό του καθοριστικό ρόλο δήλωσε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας από την αρχή, αλλά μπήκαμε με ενέργεια, δώσαμε τα πάντα και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Η Τουρκία δεν σκοράρει πολύ στην επίθεση, γι’ αυτό τους πιέσαμε, τους κουράσαμε και κατέρρευσαν στο τέλος. Τώρα ξεκινά όμως το τουρνουά για μας, στον ημιτελικό με τη Γαλλία το Σάββατο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να μας δώσει ενέργεια και να καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι τον μεγάλο τελικό της Κυριακής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x