Εurobasket 2015

Παπανικολάου: «Όλα τα παιχνίδια είναι… πόλεμος»

Απόλυτα έτοιμη για τη μεγάλη αναμέτρηση κόντρα στην Ισπανία για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, είναι η Εθνική μας ομάδα, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου.

Μόνο η διάκριση και τα μετάλλια είναι στο μυαλό των διεθνών και τίποτε άλλο, σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου ενόψει του προημιτελικού του Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Ισπανία.

«Θέλουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γιατί είναι ένα παιχνίδι που σε βάζει στη ζώνη των μεταλλίων», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος στη συνέχεια ερωτήθηκε για την αντιμετώπιση του Πάου Γκασόλ από τους Κουφό και Αντετοκούνμπο:

«Θα έχουν έναν καταπληκτικό παίκτη αντίπαλο. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, καθώς έχουν εμπειρία και μυαλό και γι’ αυτό έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε αύριο. Δεν είναι μόνο ο Γκασόλ. Είναι μία ομάδα ταλαντούχα και δεν θα πρέπει να προσέχεις μόνο τον έναν γιατί θα σου κάνουν τη ζημιά οι άλλοι. Οδηγός μας θα πρέπει να είναι η άμυνα».

Για την κόντρα λόγω του ημιτελικού το 2007: «Είναι πιο πολύ για τον κόσμο αυτό. Εμάς, η δουλειά μας είναι στο παρκέ και εκεί πρέπει να επικεντρωνόμαστε. Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο και οι προσδοκίες μας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι να φτάσουμε ψηλά. Δεν το φωνάξαμε ποτέ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά μέσα μας ξέρουμε ότι θέλουμε τη διάκριση για όλους και για το ελληνικό μπάσκετ. Αύριο μας δίνετε μία καλή ευκαιρία μετά το 2009. Όποιος μπαίνει θα πρέπει να είναι έτοιμος να πολεμήσει για το καλύτερο της ομάδας. Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα τα προηγούμενα χρόνια που είναι από τους δημοσιογράφους. Θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι και για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Όλα τα παιχνίδια είναι πόλεμος από ‘δω και πέρα. Είναι τελικοί γιατί είναι το βήμα για τη διάκριση. Γι’ αυτό δουλεύαμε σ’ όλη την προετοιμασία. Θέλει συγκέντρωση και ψυχική δύναμή για 40 λεπτά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x