Γενικά

Πριτζιόνι: «Μας πόνεσε η απουσία του Βιλντόσα»

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι μίλησε για την ήττα της Αργεντινής από τις Μπαχάμες στον τελικό του προ-προολυμπιακού της Αμερικής, τονίζοντας πως έπαιξε ρόλο σε αυτή η απουσία του Λούκα Βιλντόσα.

Οι Μπαχάμες των ΝτιΆντρε Έιτον, Έρικ Γκόρντον και Μπάντι Χιλντ σόκαραν την Αργεντινή του απόντα Βιλντόσα και νίκησαν 82-75, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά του 2024!

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι, τεχνικός της «αλμπισελέστε», μίλησε μετά το ματς και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως πλέον η ομάδα δεν έχει το ταλέντο των προηγούμενων ετών, τονίζοντας πως οι Μπαχάμες είχαν τρεις ΝΒΑers και η Αργεντινή κανέναν.

Παράλληλα, σχολίασε τη μεγάλη σημασία της απουσίας του τραυματία (αλλά όχι σοβαρά) Λούκα Βιλντόσα, καθώς άφησε την ομάδα του με μόνο δημιουργό τον Φακούντο Καμπάτσο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν ένας τελικός και η ομάδα τον έπαιξε ως τέτοιο. Εκτελέσαμε το 95% όλων όσων είχαμε ετοιμάσει και μιλήσει, για αυτό και η διαφορά με το πρώτο παιχνίδι, ότι είχαμε την ευκαιρία να το κερδίσουμε. Ήμασταν εκεί, αγωνιστήκαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν τρεις παίκτες υψηλού επιπέδου στην άλλη ομάδα. Η απώλεια του Βιλντόζα άφησε τον Καμπάτσο μόνο σε αυτή τη θέση που χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε πολλά

Η ποιότητα του Έρικ Γκόρντον καθόρισε το παιχνίδι. Υπήρχαν δύο-τρεις ενέργειες όπου δεν ήμασταν κοντά του. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει τέτοια ποιότητα παικτών πρέπει να ακολουθείς το πλάνο του παιχνιδιού μέχρι το τέλος, δεν μπορείς να του δώσεις αυτές τις επιλογές γιατί το έχει συνηθίσει, τον είχαμε ελέγξει καλά στο τρίποντο. Τον είχαμε στείλει πολλές φορές αριστερά, το είχαμε αρκετά ελεγχόμενο μέσα σε όλα και μας ξέφυγε δύο τρεις φορές και αυτή ήταν η διαφορά.

Ήταν εύκολο για κάποιον να έλθει στην Εθνική ομάδα με έξι ή επτά παίκτες από το ΝΒΑ, όταν η Αργεντινή ήταν σε θέση ισχύος. Πλέον κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντίθετα, είδαμε τις Μπαχάμες με τρεις NBAers ενώ εμείς δεν είχαμε κανέναν. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Συνεχίζουμε χωρίς παίκτες από το ΝΒΑ, με καλούς παίκτες από την Ευρώπη. Πρέπει να πορευτούμε με βάση αυτή τη λογική ώστε να βελτιώσουμε παράλληλα τα νέα ταλέντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x