Euroleague

Ήττα για τον… διπρόσωπο Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη

Ο κάκιστος Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους έδωσε τη θέση του σε έναν μαχητή στο δεύτερο, αλλά αυτό δεν έφτανε απέναντι στη Ρεάλ (76-66).

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στη Μαδρίτη απέναντι στην πανίσχυρη Ρεάλ πόσο προβληματικός αλλά ταυτόχρονα και πόσο ελκυστικός μπορεί να γίνει. Η ήττα ήρθε φυσιολογικά με 76-66 αλλά οι «πράσινοι» που έπαιξαν ξανά χωρίς Παπαγιάννη και Παπαπέτρου πάλεψαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο και θα μπορούσαν ακόμη και να διεκδικήσουν την ανατροπή.

Τραγικό πρόσωπό από τους «πράσινους» στο πρώτο μέρος, βρέθηκαν και στο -22 (49-27), αλλά έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και με αντεπίθεση διαρκείας πλησίασαν στους πέντε (66-61). Πρώτος σκόρερ και πάλι ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 18 πόντους, ελπιδοφόρες εμφανίσεις από Όγκαστ (13π.) και Φόστερ (11π.), πολύ θετικός ο Μποχωρίδης.

Στο 7-14 έπεσε ο Παναθηναϊκός, στο 14-8 ανέβηκε η Ρεάλ για την οποία έκανε ρεκόρ καριέρας ο Γκάμπριελ Ντεκ με 20 πόντους.



Το ματς

Η πρώτη πράσινη πεντάδα είχε την έκπληξη της παρουσίας του Μακ δίπλα σε Νέντοβιτς, Γουάιτ, Μήτογλου και Όγκαστ. Η παρουσία του φόβητρου Ταβάρες έκανε το «ζωγραφιστό» να μοιάζει ναρκοπέδιο οδηγώντας τον Παναθηναϊκό αποκλειστικά σε μακρινά σουτ και γρήγορα στο -8, 12-4. Ντεκ και Τέιλορ σκόραραν εκτός… προγράμματος για τη Ρεάλ και η διαφορά δεν άργησε να γίνει διψήφια (16-6). Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας πήραν το πρώτο αμυντικό ριμπάουντ μετά από επτά λεπτά στο ματς (!) κι αφού ο Ταβάρες είχε ανανεώσει ήδη τρεις επιθέσεις. Το 25-12 της πρώτης περιόδου ήταν απόλυτο φυσιολογικό με τη Ρεάλ να έχει 8/10 δίποντα και τον Παναθηναϊκό να ρίχνει… άσφαιρα από την περιφέρεια (0/5) και να μην πατά μέσα φοβούμενος τους αντίπαλους ψηλούς.

Ο Κοζέρ ήταν ο νέος πονοκέφαλος που είχε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη περίοδο. Ο Γάλλος ήρθε από τον πάγκο με 3/3 τρίποντα και 12 πόντους εκτοξεύοντας τη Ρεάλ στο 38-19. Οι Μαδριλένοι που είχαν αρχίσει με 1/6 από μακριά έφτασαν τα 4/6, με τον Αλοθέν παρά την αφύπνιση του Νέντοβιτς να γράφει το 45-25. Οι «πράσινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό και το (άστοχο) τρίποντο του Βουγιούκα ήταν χαρακτηριστικό των κακών επιλογών τους. Μοιραία, λοιπόν, η ψαλίδα άνοιξε στο -22 στο ημίχρονο, 49-27.



Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια ανάκαμψης στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου και εκμεταλλευόμενος και τη χαλάρωση της Ρεάλ με ένα 7-0 πλησίασε στους 15 (49-34). Οι «πράσινοι» με τον Μποχωρίδη στο τιμόνι μείωσαν και στους έντεκα, 55-44, ενώ το τρίποντο του Κασελάκη τους έφεραν στο -9, 58-49, αναγκάζοντας τον θορυβημένο Πάμπλο Λάσο να καλέσει τάιμ άουτ. Η «βασίλισσα» με τον Ντεκ να την παίρνει στις πλάτες του έκλεισε το δεκάλεπτο στη… σχετική ασφάλεια του 64-50.

Ο Αργεντινός συνέχισε να κάνει ζημιά φτάνοντας τους 20 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αλλά ο επίμονος Παναθηναϊκός δεν κατέθεσε τα όπλα. Ο φευγάτος αλλά ορεξάτος Φόστερ έφερε την ομάδα του στο -5, 66-61, στα έξι λεπτά πριν το τέλος. Σε μια αλληλουχία φάσεων όμως που «σκότωσε» τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για το θαύμα, ο Αμερικανός αστόχησε στον αιφνιδιασμό και οι Αμπάλδε και Γιουλ «καθάρισαν» το ματς με τρίποντα (72-61). Οι αμυδρές ελπίδες εξαλείφθηκαν όταν καθαρό φάουλ του Ταβάρες στον Νέντοβιτς έγινε τεχνική ποινή στον Σέρβο για διαμαρτυρία και η Ρεάλ αποσπάστηκε με εννιά (75-66).

Δεκάλεπτα: 25-12, 49-27, 64-50, 76-66

Έκανε τη διαφορά: Ο Γκάμπριελ Ντεκ πέρασε σε πρώτο ρόλο και με ρεκόρ καριέρας 20 πόντους (το προηγούμενο ήταν 17 πόντοι) ήταν αξεπέραστο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Για… πάγκο: Σε μια βραδιά δίχως Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός περίμενε πολλά περισσότερα από τον Χάουαρντ Σαντ-Ρόος. Ο Κουβανός, ωστόσο, στα επτά λεπτά που έπαιξε είχε το απόλυτο μηδέν στη στατιστική του.

Η στιγμή του ματς: Ο Παναθηναϊκός έχει πλησιάσει 66-61, ο Φόστερ αποτυγχάνει σε λέι απ στον αιφνιδιασμό και η Ρεάλ με διαδοχικά τρίποντα από Αμπάλδε και Γιουλ ξεφεύγει με 72-61 τριάμισι λεπτά πριν το τέλος.

Το στατιστικό του αγώνα: Όταν δεν μπορείς να πατήσεις στη ρακέτα λόγω Ταβάρες και σουτάρεις 5/23 τρίποντα, πώς να κερδίσεις;






Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x