Ευρώπη

Σημαντική μιντιακή συμφωνία για το FIBA Champions League

Σε συμφωνία με δύο κολοσσούς για τη διανομή και πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League ήρθε η FIBA. Στις 30 οι ομάδες που έχουν συμφωνήσει να παίξουν στη διοργάνωση.

Μια ακόμη σημαντική συμφωνία για την οικονομική/εμπορική «θωράκιση» του νεοσύστατου Champions League έκανε η FIBA.

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη χθεσινή τη συνεδρίαση του ΔΣ στο Μόναχο, επήλθε συμφωνία με το media group Perform και το πρακτορείο TAF Sports Marketing (ελληνικών συμφερόντων), για τη διανομή και πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, το deal προβλέπει πως θα επενδυθούν 50 εκατ. ευρώ για τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων και δεδομένων, καθώς επίσης και υπηρεσιών Τύπου, μέσα στα πέντε χρόνια «ζωής» της νέας διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά ευρωπαϊκή διοργάνωση καλύπτει τα έξοδα τηλεοπτικής παραγωγής των ομάδων, που έτσι κερδίζουν μίνιμουμ 100.000 ευρώ με τη συμμετοχή γλιτώνοντας τα τηλεοπτικά έξοδα.

Ήδη 30 ομάδες έχουν συμφωνήσει να αγωνιστούν στο Champions League, ενώ η επαφές με κλαμπ συνεχίζονται και στις 3 Μαΐου θα υπάρξει πιο σαφής εικόνα για το πώς θα στελεχωθεί η νέα διοργάνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x