Εurobasket 2015

Σκαριόλο: «Δεν μπορείς να εξουδετερώσεις τον Σπανούλη»

Ο περιορισμός του Σπανούλη κι ένα απλώς καλό παιχνίδι δεν θα αρκεί για την Ισπανία στον προημιτελικό κόντρα στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Στην παρουσία του Σπανούλη, αλλά όχι μόνο σε αυτή στάθηκε ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας για τον προημιτελικό της Ισπανίας κόντρα στην Ελλάδα (Τρίτη, 19:30).

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

«Θα πρέπει να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι για να περάσουμε, ένα απλώς καλό πιθανώς να μην αρκεί. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να παίξουμε καλή άμυνα. Μέχρι τώρα είχαμε κάποια καλά αμυντικά διαστήματα, αλλά και κάποιες στιγμές που ήμασταν αδύναμοι στο κομμάτι αυτό και κόντρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει η πολυτέλεια αυτή», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

«Είμαστε μεν η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση, αλλά οι Έλληνες είναι ειδικοί στην άμυνα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα ματς με χαμηλότερο σκορ», πρόσθεσε.

Όσο για την παρουσία του Σπανούλη, είπε: «Δεν τον μάθαμε σήμερα, ούτε χθες ούτε προχθές. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην Ευρώπη. Έχει πολυδιάστατο παιχνίδι, βάζει μεγάλα σουτ, αλλά το κυριότερο είναι πως ξέρει καλά πότε θα πρέπει να πάρει μόνος του την προσπάθεια ή να πασάρει σε έναν συμπαίκτη του. Δεν είναι εγωιστής. Δεν μπορείς να τον εξουδετερώσεις, παρά μόνο να τον περιορίσεις».

Φυσικά, ο Σκαριόλο αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι: «Η Ελλάδα έχει πολλούς παίκτες που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα ή έχουν θέση στο ΝΒΑ, όλοι τους με σημαντικούς ρόλους, ακόμη κι αυτοί που δεν παίζουν πολύ. Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, με μεγάλο βάθος. Μια καλά εξοπλισμένη ομάδα».

Επίσης στάθηκε και στους ψηλούς της Εθνικής, αλλά και στους ΝΒΑερ. «Ο Κουφός και ο Μπουρούσης προσφέρουν πολλά, κάτι που οφείλεται και στους Σπανούλη, Καλάθη και Ζήση, που τους τροφοδοτούν πολύ σωστά. Ο Αντετοκούνμπο είναι ένας παίκτης που παίζει το ΝΒΑ, έχει λάβει μέρος στο All Star Game και διαθέτει τρομερά αθλητικά προσόντα. Ο Κουφός είναι ένας σταθερός παίκτης, που συμπληρώνει πολύ καλά τον Μπουρούση», ανέφερε.

Σχετικά με το σχήμα με τρεις κοντούς που εφαρμόζει η Εθνική, είπε: «Παίζουν πολύ με τρεις κοντούς, ενώ ο Αντετοκούνμπο αρχίζει στο ‘3’, αλλά μετά πάει πολλές φορές στο ‘4’. Τα τεσσάρια τους είναι πολύ αθλητικά, ο Πρίντεζης, ο Καϊμακόγλου και ο Αντετοκούνμπο. Τα δικά μας τεσσάρια έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά με πολλή προσπάθεια μπορούν να κάνουν καλή δουλειά απέναντι στους αντιπάλους τους».

Τέλος, αναφέρθηκε στα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του. «Ο Ρούντι, ο Πάου και ο Ρίμπας είναι καλύτερα, αλλά δεν θα πω κάτι περισσότερο. Ελπίζω να μπορούν να παίξουν, έστω κι αν δεν είναι στο 100%».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x