Γενικά

Σοβιετική Ένωση-ΗΠΑ: Ο περίφημος τελικός των τριών δευτερολέπτων

Η καλαθοσφαίριση καθιερώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και το 1968, οι Αμερικανοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αθλήματος, λόγω του ότι είχαν κατακτήσει και τα επτά χρυσά μετάλλια.

«Ο χρόνος ως οντότητα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός και άρα δεν μπορεί να υπάρχει. Τόσο το μέλλον, όσο και το παρελθόν δεν υφίστανται, καθώς το ένα δεν έχει έρθει ακόμα και το άλλο έχει ήδη περάσει», αναφέρει στο έργο του «Φυσικά» ο Αριστοτέλης.

Η αλήθεια είναι πως οι φιλόσοφοι, μερικές φορές, συνηθίζουν να διατυπώνουν θεωρίες, που ο κοινός νους αδυνατεί να κατανοήσει. Ωστόσο, επειδή πλέον, η έννοια του παρελθόντος είναι κοινώς αποδεκτή, αξίζει να γυρίσουμε το χρόνο στις 9 Σεπτεμβρίου του 1972.

Τι συνέβη τότε; Μετά την ολοκλήρωση του μπασκετικού τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση, και ενώ το σκορ ήταν 50-49 υπέρ των Αμερικανών, το ρολόι της γραμματείας γύρισε (εσφαλμένως;) τρία δευτερόλεπτα πίσω, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης…

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο sport-retro.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x