Ελλάδα

Το μπαλάκι στον Κοντονή από την ΕΟΚ

Στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, παρέπεμψε η ΕΟΚ τη FIBA σχετικά με την προειδοποίηση από τη FIBA για τη συμμόρφωση με τις διεθνείς επιταγές, μετά την απόφαση της ΑΕΚ να παίξει στο Eurocup.

Τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, καλεί η ΕΟΚ να πάρει αποφάσεις σχετικά με την προειδοποίηση της FIBA πως θα αποβάλει όσες ομοσπονδίες δεν αποκλείσουν από τις τάξεις τους όσες ομάδες συμφώνησαν με το Eurocup. Η συγκεκριμένη απειλή της διεθνούς ομοσπονδίας αφορά στην ΑΕΚ, μετά την απόφασή της να μην αγωνιστεί στο FIBA Champions League.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΚ, ο κ. Κοντονής «…έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις».

Ουσιαστικά η FIBA θέτει το δίλημμα μεταξύ αποκλεισμού των εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις ή αποβολής από τις εγχώριες διοργανώσεις όσων ομάδων έχουν επιλέξει το Eurocup που για την περίπτωση της Ελλάδας αφορά την ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έλαβε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος FIBA την επιστολή που παραθέτουμε.

Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος βάσει του αρ. 26 παρ. 6 του ν. 2725/1999 έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ
».

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x