Ελλάδα

Χατζηλεοντή: «Οι επιδόσεις έρχονται με τη δουλειά»

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή μιλά για την εξαιρετική της πορεία στο κολέγιο του Kansas.

Με το καλημέρα στο NCAA η Ιωάννα Χατζηλεοντή έχει ξεχωρίσει και οι επιδόσεις της με ένα πολύ καλό κολέγιο, το Kansas, είναι εξαιρετικές. Η Ελληνίδα διεθνής μίλησε στην ΕΟΚ για την εμπειρία της άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Είμαι πολύ καλά εδώ… Μου αρέσει απίστευτα πολύ. Και η καθημερινότητα… Μπορεί να είναι γεμάτη, όπως κάθε αθλητή, αλλά περνάω πραγματικά πολύ καλά», τόνισε η 18χρονη φόργουορντ, ενώ για την άμεση καθιέρωσή της στους Jayhawks είπε: «Η αλήθεια είναι πως ένιωσα πολύ χαρούμενη όταν μου είπαν ότι θα είμαι βασική. Για μια πρωτοετή το να ξεκινά πεντάδα είναι ξεχωριστό. Κάθε αθλητής/αθλήτρια θα αισθανόταν χαρούμενος και είναι κάτι πολύ σημαντικό… Κι εγώ για να είμαι ειλικρινής, χάρηκα πολύ».

Η επιτυχία δεν βασίζεται σε τίποτε άλλο πέρα από τη σκληρή προπόνηση. «Οι επιδόσεις έρχονται με τη συνεχή δουλειά. Όσο για τις διαφορές… Πάλι μπάσκετ είναι, άθλημα με επαφές… Κάνεις τη δουλειά όταν σε καλούν στο παρκέ».

Μιλώντας για το πώς επηρεάζεται η καθημερινότητα και στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού, είπε: «Υπάρχουν πολλά κρούσματα στις ΗΠΑ, μου τα λένε και οι συμπαίκτριές μου. Κι εδώ, όπως και αλλού άλλωστε, φοράμε μάσκες παντού, πρέπει να κρατάμε αποστάσεις, κάποια παιχνίδια έχουν αναβληθεί στο κολεγιακό… Τέτοια πράγματα για την ώρα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ως πιο αυστηρό μέτρο ή περιορισμός. Γενικότερα νιώθεις ευγνώμων για το κάθε παιχνίδι που θα μπεις τελικά να παίξεις μέσα σε αυτήν την κατάσταση».

Αυτό που είναι αρκετά διαφορετικό είναι το ενδιαφέρον για το γυναικείο μπάσκετ που συναντά στο κολλέγιό της. «Είναι η ίδια συμπεριφορά απέναντι στην ανδρική και στη γυναικεία ομάδα. Ενδιαφέρονται πολύ για εμάς, μας προσέχουν πολύ. Δεν θα εμφανιστούν πέντε άτομα ή μόνο η οικογένειές μας. Όλα είναι πολύ επαγγελματικά. Στο γήπεδο, στα αποδυτήρια, στο πρόγραμμά μας. Είναι κάτι πολύ καλό για το γυναικείο μπάσκετ».

Αναφορικά με τις σπουδές της, που συνδυάζει με το μπάσκετ, είπε: «Τα μαθήματα έχουν αρχίσει, αλλά μένει να επιλέξω την κατεύθυνση που θα ακολουθήσω. Είναι κάτι που μπορώ να κάνω τις επόμενες χρονιές, αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Φυσικά η Ελλάδα και οι δικοί της δεν θα μπορούσαν να μην της λείπουν. «Έχω συνηθίσει πάρα πολύ εδώ και πολύ γρήγορα. Στην αρχή μου έλειπαν όλα, αλλά όχι τώρα. Το μόνο που μου λείπει είναι η οικογένειά μου, ειδικά αυτές τις μέρες. Θα ήθελα να τους έχω κοντά μου. Δεν μπορώ να παραπονιέμαι όμως ή να γκρινιάζω. Δόξα τω Θεώ η ζωή μου είναι πολύ καλή εδώ και μου αρέσει πολύ. Τα κορίτσια είναι σαν δεύτερη οικογένεια για μένα εδώ. Είμαστε κοντά, περνάμε πολύ χρόνο μαζί και πραγματικά μου αρέσει πολύ εδώ».

Ομοίως, της λείπει και η Εθνική, την οποία δεν μπόρεσε να ενισχύσει στα τελευταία ματς προκριματικών λόγω των σπουδών της. «Εννοείται ότι παρακολούθησα παιχνίδια και προφανώς θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για την Εθνική Γυναικών. Δεν μπορούσε να γίνει έτσι, οπότε βλέπουμε για τη συνέχεια. Η Εθνική Ομάδα είναι πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x