Εurobasket 2015

Ζήσης: «Δεν θέλουμε εκδίκηση, αλλά μετάλλιο»!

Στόχος της Εθνικής μας ομάδας είναι νικήσει την Ισπανία για να παραμείνει σε… τροχιά μεταλλίων στο Ευρωμπάσκετ και όχι για να πάρει εκδίκηση για τη διοργάνωση του 2007, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση!

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας εξέφρασε ο Νίκος Ζήσης ενόψει του προημιτελικού κόντρα στην Ισπανία. Ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» τόνισε πως κανείς δεν έχει εκδικητικές τάσεις για τον ημιτελικό του 2007, καθώς το μόνο που επικρατεί είναι η… δίψα για τη νίκη, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παραμείνει σε τροχιά μεταλλίων.

«Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Ισπανία. Από την αρχή της προετοιμασίας είχαμε πει να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί. Πήραμε το πρώτο και τώρα είναι το δεύτερο. Ο προημιτελικός είναι πολύ σημαντικός γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να φτάσεις κοντά στα μετάλλια. Η Ισπανία είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να νικήσουμε. Όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Ζήσης και πρόσθεσε:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, καθώς διαθέτουμε δώδεκα “ετοιμοπόλεμους” παίκτες. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε στα ίσα και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η άμυνα, γιατί η Ισπανία είναι η πρώτη επίθεση στη διοργάνωση. Επίσης, θα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να αποφύγουμε τα λάθη που θα δώσουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στην επίθεση θέλει σωστή κυκλοφορία, καθαρό μυαλό και αυτοπεποίθηση ώστε να βάλουμε τα σουτ».

Για τον Πάου Γκασόλ: «Ο Γκασόλ είναι ένας θρύλος και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομάδας του. Αλλά, δεν μπορούμε να μειώσουμε κανέναν άλλον παίκτη. Σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Παίζει πολλά λεπτά, οπότε θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να τον κουράσουμε σε άμυνα και επίθεση».

Για το αν τίθεται θέμα «εκδίκησης» λόγω του ημιτελικό του 2007: «Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε καμία εκδίκηση. Ήρθαμε εδώ για να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος, αλλά έτυχε να είναι οι Ισπανοί. Έχουμε κίνητρο για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και όχι για να πάρουμε εκδίκηση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x