sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Μιλάει» όταν η μπάλα καίει: Οι 5 κορυφαίες στιγμές του Βίντα με την ΑΕΚ

Το sport-fm.gr θυμίζει τις 5 κορυφαίες στιγμές του... ανανεωμένου Βίντα με την ΑΕΚ.

Την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ έβαλε ο Ντομαγκόι Βίντα, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν μαζί τουλάχιστον μέχρι το 2025 (με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα έτος).

Ένας «γάμος» που έπιασε αμέσως, με τον πολύπειρο Κροάτη στόπερ να έχει δέσει απόλυτα με τον «κιτρίνομαυρο» οργανισμό. Κάτι φυσικά που αφορά και το αγωνιστικό σκέλος, αποτελώντας τον απόλυτο «κουμανταδόρο» και «καθοδηγητή» της άμυνας της «Ένωσης», ενώ έχει «κουμπώσει» ιδανικά με τον Αρόλντ Μουκουντί.

Ένας παίκτης που έχει «μιλήσει» πολλάκις, κυρίως μάλιστα όταν η μπάλα… καίει!

To sport-fm.gr θυμίζει τις 5 κορυφαίες στιγμές του Ντομαγκόι Βίντα με την ΑΕΚ:

Η «αστεράτη» λύτρωση με Ντινάμο Ζάγκρεμπ



«Ο Κροάτης που ξέρανε τους Κροάτες», τόνιζε τον περασμένο Αύγουστο στην περιγραφή του «χρυσού» αυτού τέρματος ο Μιχάλης Τσόχος. Σε μια από τις σημαντικότερες προκρίσεις στην ιστορία της ΑΕΚ και όχι μόνο φυσικά για αγωνιστικούς λόγους. Αλλά υπήρχαν κι αυτοί, με τον Βίντα να παίρνει το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Λιβάκοβιτς στην εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, μαζί και την «Ένωση» στα Playoffs του Champions League.

Μια επική ανατροπή σκηνικού στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2-2), με την αύρα του αδικοχαμένου Μιχάλη να ωθεί τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα.



Το «σάλπισμα» της ανατροπής στη Νίκαια



Το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ. Και τι γκολ. Περίμενε φαίνεται το κατάλληλο τάιμινγκ, το οποίο βρήκε στη Νίκαια τον περασμένο Ιανουάριο. Εκεί όπου ο Ιωνικός είχε βάλει πολύ δύσκολα στον «δικέφαλο», τον οποίο υποχρέωνε σε μία εκ των χειρότερων εμφανίσεών του στην εντυπωσιακή πορεία προς το νταμπλ.

Σ' αυτές τις διαδρομές όμως έχουν τεράστια αξία και οι νίκες σε μέρες που δεν είσαι καλός. Και η ΑΕΚ πήρε τέτοιο πρωταθληματικό «διπλό» (1-2) στην έδρα των «κυανόλευκων», οι οποίοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Σεμπά. Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους στο δεύτερο μέρος και, εντέλει, βρήκαν την ισοφάριση με τον Κροάτη άσο: Τρομερό πάτημα, κατά κράτος επικράτηση στον αέρα και καρφωτό τελείωμα, σαλπίζοντας την ανατροπή που ολοκλήρωσε στις καθυστερήσεις ο Τσούμπερ.



Το κερδισμένο πέναλτι στο «Γ. Καραϊσκάκης»



Ακόμα ένα κομβικό «διπλό» (1-3) της ΑΕΚ στην πορεία της προς τον τίτλο.

Η ομάδα του Αλμέιδα είχε πραγματοποιήσει ήδη δύο πολύ καλές εμφανίσεις στην έδρα του Ολυμπιακού, για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το Κύπελλο. Η νίκη όμως στο φαληρικό γήπεδο ήρθε στο κρισιμότερο σημείο, την 5η αγωνιστική των Playoffs.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με τον Γκατσίνοβιτς. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Μπακαμπού, για να έρθει στο 80' ο Ρέαμπτσιουκ να ανατρέψει τον Βίντα, με τον Λιβάι να δίνει με εκτέλεση πέναλτι εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

........

«Μίλησε» ξανά… ευρωπαϊκά, κόντρα στον Άγιαξ



Ακόμα ένα γκολ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Για έναν παίκτη που… ειδικεύεται στις στατικές φάσεις, συνεισφέροντας σημαντικά και στο παραγωγικό κομμάτι. Άλλωστε, μετρά συνολικά τέσσερα τέρματα και τρεις ασίστ με τον «δικέφαλο». Τη φετινή σεζόν, λοιπόν έχει τρία γκολ.

Το ένα με την Ντινάμο, το τελευταίο με τον Παναιτωλικό, ενώ ενδιάμεσα σκόραρε και με τον Άγιαξ. Ακόμα ένας ευρωπαϊκός αγώνας που «φώναξε», χαρίζοντας τον βαθμό (1-1) στην ομάδα του κόντρα σε έναν αντίπαλο με πολύ βαριά φανέλα.



Η αυταπάρνηση ενόψει Ολυμπιακού και… Παγκόσμιου Κυπέλλου



Δεν είναι μόνο τα στατιστικά του, αλλά συνολικά τα χαρακτηριστικά τα οποία αναδεικνύουν την ηγετική μορφή του Βίντα. Μια προσωπικότητα που εμπνέει τους συμπαίκτες του, μέσω και της αυταπάρνησης που δείχνει.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περασμένης σεζόν, όταν ο Βίντα αποχωρούσε από το ντέρμπι «δικεφάλων» με τον ΠΑΟΚ έχοντας θλάση. Ήταν 30 Οκτώβρη. Στις 13 Νοέμβρη, λοιπόν, ο «Ντόμα» ξεκινούσε βασικός στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Θεωρητικά το πρόβλημα θα τον άφηνε περισσότερο καιρό εκτός δράσης. Εκείνος όμως έσφιξε τα δόντια, τη στιγμή μάλιστα που σε λίγες μέρες μόνο άρχιζε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ρισκάροντας πιθανή υποτροπή.

........

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x