Stoiximan Super League

Βραχυκύκλωμα…

Άργησε και το πλήρωσε... Η βροχή σαν να "βραχυκύκλωσε" τον Ολυμπιακό, που ξύπνησε από το κάκιστο πρώτο εικοσάλεπτο (δέχθηκε τρία γκολ), αλλά τελικά ηττήθηκε 4-2 από την πιο έτοιμη Φράιμπουργκ.

Με ένα κακό πρώτο εικοσάλεπτο, στο οποίο, ουσιαστικά δεν μπήκε στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 4-2 από τη γερμανική Φράιμπουργκ, στο δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους, υπό καταρρακτώδη βροχή.

Μέτριοι στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», σαφώς βελτιωμένοι στο δεύτερο, σκόραραν με Τάτο και Ολαϊταν, ενώ στο πρώτο μέρος είχε δοκάρι και ο Μανιάτης.

Πως έπαιξε:


Ο Μέγιερι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ο Σαλίνο ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέβας αριστερά και οι Κοντρέρας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Ο Φέισα ήταν αμυντικό χαφ, έχοντας σαν εσωτερικούς μέσους τους Σάμαρη και Μανιάτη. Οι Ντομίνγκες και Φουστέρ πλαισίωναν τον Μήτρογλου. Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση, με τον Μίτσελ να αλλάζει παίκτες στο 30’, όπως και κόντρα στην Σίμουρκ.

Το ματς:


Σαν να μην μπήκε ποτέ στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μίτσελ, είχαν πολλά αμυντικά κενά, με αποτέλεσμα οι, σαφώς πιο έτοιμοι, Γερμανοί να τα εκμεταλλευτούν και μέχρι οι Πειραιώτες να το καταλάβουν, να είναι πίσω 3-0 στο σκορ. Δύο γκολ από τον Μεχμεντί και ένα από τον Σμιντ, έδωσαν σαφές προβάδισμα στην Φράιμπουργκ, την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν τα πατήματά τους.

Μετά το σοκ του πρώτου εικοσαλέπτου, η ομάδα του Ολυμπιακού, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, να πιέζει πιο ψηλά και δειλά δειλά να κάνει κάποιες φάσεις. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά με τον Μανιάτη, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε το δοκάρι του Σόλοφ. Λίγο αργότερα, ήρθε μια ακόμα καλή στιγμή, με σέντρα του Τσόρι από δεξιά και κεφαλιά του Μήτρογλου, να μπλοκάρει ο Σόλοφ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 3-0 που είχε διαμορφωθεί από νωρίς και τον Μίτσελ, να έχει παράπονα από την αμυντική αντίδραση των παικτών του.

Στο δεύτερο μέρος, με μια σειρά από αλλαγές από τον Μίτσελ, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ διαφορετικός. Η ομάδα του Πειραιά, είχε σωστή και ορθολογική ανάπτυξη, καλές επιστροφές και κυκλοφορία που τον έφερνε με σχετική ευκολία έξω από τα καρέ των Γερμανών. Μάλιστα, κατάφερε πολύ νωρίς να σκοράρει και με τον Τάτο, να μειώσει σε 3-1 και να δώσει πνοή στο παιχνίδι του.

Ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε να αλλάζει παίκτες, έδωσε την ευκαιρία και στους υπόλοιπους παίκτες που είχε στη διάθεσή του να αγωνιστούν και να δείξουν πράγματα. Εκεί που ο Ολυμπιακός είχε ανέβει επιθετικά, ήρθε ένα λάθος από τον Κάρολ για να δώσει την ευκαιρία στους Γερμανούς να κάνουν το 4-1, με τον Ολαϊτάν στην επόμενη ακριβώς φάση, να μειώνει σε 4-2 μετά από ωραία ενέργεια του Καραγκούνη από αριστερά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Κοντρέρας (32’ Παπαδόπουλος), Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Φέισα, Σάμαρης (32’ Τάτος), Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (32’ Γκρέκο), Μήτρογλου.

Έπαιξαν και οι: Κάρολ, Σιόβας, Μασάντο, Βάις, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος, Ντε Βινσέντι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τάτος, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Ολαϊτάν, Σιώπης, Καραγκούνης.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σόλοφ, Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμεντί, Σμιντ, Σούστερ, Μουτζα, Σορκ, Γκίντερ, Κλάους.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε το παιχνίδι από το control room του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x