bwin

Πλατανιώτη-Παπάζογλου στο sport-fm.gr: «Είμαστε περήφανες και έτοιμες να τα δώσουμε όλα στο Τόκιο»

Ένα μήνα πριν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, που ανήκουν στην Team Future της bwin, μίλησαν στο sport-fm.gr για την προσπάθειά τους.

Μετά από μια δύσκολη και εξαντλητική προσπάθεια που διήρκησε πολλούς μήνες, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, μέλη της Team Future της bwin, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόσο ως ντουέτο όσο και ως μέλη του ομαδικού!

Οι δύο σπουδαίες αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης μίλησαν στο sport-fm.gr για την μεγάλη «μάχη» τους μέχρι να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την μεγάλη γιορτή, σχολίασαν τα στοιχεία του χαρακτήρα τους που έχει διαμορφώσει ο αθλητισμός, ενώ αναφέρθηκαν και στην στήριξη της bwin.

Παράλληλα τόνισαν ότι οι θυσίες που έκαναν άξιζαν, αφού τα όσα έχουν ζήσει δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο και τέλος μοιράστηκαν το γεγονός ότι είναι περήφανες για τον εαυτό τους και έτοιμες να τα δώσουν όλα.



Αναλυτικά όσα είπαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Πως διαχειρίζεστε την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης σε ντουέτο-ομαδικό και ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;

Ευαγγελία: «Αρχικά εννοείται πως αυτή η πρόκριση είναι η ανταμοιβή μας, αφού δουλεύαμε χρόνια για αυτό. Από το 2019 και μετά, στόχος μας ήταν μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα περάσαμε πάρα πολλές δυσκολίες, τόσο εξαιτίας της πανδημίας όσο και της δύσκολης προετοιμασίας μας, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα. Επίσης άλλαξε η διοίκηση της Ομοσπονδίας, είχαμε προβλήματα με τις πισίνες, αλλά παρόλα αυτά εμείς δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε. Υπήρχαν στιγμές που πιστεύαμε ότι ήταν ακατόρθωτο και που ξέραμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Τελικά καθώς πλησίαζε ο καιρός δεν αφήναμε ούτε λεπτό ανεκμετάλλευτο και όταν ήρθε η ώρα του αγώνα τα δώσαμε όλα. Νιώθουμε περήφανες για τους εαυτούς μας αλλά και η μια για την άλλη».

Εβελίνα: «Θα συμφωνήσω σε όσα είπε η Ευαγγελία, με κάλυψε απόλυτα. Ήταν πραγματικά κάτι για το οποίο παλέψαμε πάρα πολύ. Η πρόκριση ήρθε μετά από κόπο και δουλειά. Όπως όλοι οι αθλητές, περάσαμε αρκετά δύσκολα. Για να πάει κάποιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να κοπιάζει και να κάνει θυσίες καθημερινά. Εμείς ξεκινήσαμε με τα υπόλοιπα μικρά κορίτσια του ομαδικού να παλεύουμε από το 2019 και είναι πολύ σημαντικό αυτό που καταφέραμε».

Πόσο σας επηρέασε η πανδημία και ποιες ήταν οι δυσκολίες που συναντήσατε γενικότερα;

Ευαγγελία: «Η αλήθεια είναι πως ο κορωνοϊός είναι κάτι που μας απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό, αφού οι προπονήσεις μας ήταν εξαντλητικές και 12-13 ώρες την μέρα, χωρίς καν να ξέρουμε αν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και με τον αγώνα της πρόκρισης να έχει αναβληθεί τρεις φορές. Αυτό σημαίνει ότι αρκετές φορές ήμασταν έτοιμες και ξαφνικά σταματούσαν όλα. Ψυχολογικά μας επηρέασε αρκετά, από την άλλη όμως ήταν ένα πλεονέκτημα χρόνου για όταν τελικά δώσαμε την μάχη».

Εβελίνα: «Το ψυχολογικό κομμάτι πιστεύω ότι είναι το πιο δύσκολο και εκεί φαίνεται ποιος είναι δυνατός. Αν καταφέρει κάποιος να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με την πανδημία και τις αναβολές, χωρίς καν να ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, είσαι νικητής με ή χωρίς την πρόκριση. Εμείς ήμασταν δυνατές, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, πολεμήσαμε για αυτό που θέλαμε και τελικά τα καταφέραμε».


Σας γεμίζουν αυτές οι προκρίσεις με μια παραπάνω «ευθύνη»;

Ευαγγελία: «Σίγουρα είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουμε αυτή την στιγμή, αλλά είμαι σίγουρη ότι εφόσον καταφέραμε να κάνουμε το ακατόρθωτο, πλέον μπορούμε να απολαύσουμε κάθε λεπτό του αγώνα και φυσικά να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η Ελλάδα δεν είχε πάρει ποτέ ξανά πρόκριση στο ομαδικό, με εξαίρεση το 2004 ως διοργανώτρια, κάτι που μας άγχωνε αλλά εφόσον ήρθε το «εισιτήριο» είναι μια τεράστια επιτυχία».

Εβελίνα: «Το μεγάλο μας άγχος έφυγε, οπότε αυτή τη φορά θα απολαύσουμε την διοργάνωση γιατί ουσιαστικά είναι μια γιορτή. Θα πάμε σίγουρα με μια ευθύνη και ένα βάρος στους ώμους μας, αλλά με την αυτοπεποίθηση ότι τα έχουμε καταφέρει, αξίζουμε να είμαστε εδώ και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».



Πως συνεχίζεται η προετοιμασία σας από εδώ και πέρα;

Ευαγγελία: «Δεν σημαίνει ότι επειδή πήραμε έναν σπουδαίο αγώνα και προκριθήκαμε, σταματάμε την δουλειά. Από την στιγμή που πήραμε μια μάχη δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο. Ο στόχος από την αρχή ήταν το Τόκιο και πλέον βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πήραμε λίγες μέρες να ξεκουραστούμε στο μυαλό μας αλλά και στο σώμα μας, γιατί ήμασταν υπερπροπονημένες και υπερβολικά τραυματισμένες. Αξίζουμε αυτό το μικρό διάλλειμα και ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε πάλι την δύσκολη προετοιμασία μας».

Εβελίνα: «Είμαστε έτοιμες κυριολεκτικά να τα δώσουμε όλα, δεν θα σταματήσουμε καθόλου την προσπάθεια, κυνηγάμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και τα πάντα είναι πιθανά. Μιλάμε για έναν αγώνα, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μα τις δυνάμεις».


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας στόχος που είχατε από μικρές;

Ευαγγελία: «Νομίζω πως όλοι οι αθλητές όταν ξεκινούν δεν έχουν στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως αυτοί που μπαίνουν στον πρωταθλητισμό σίγουρα είναι το μεγαλύτερο όνειρο που μπορεί να έχει κάποιος. Πρέπει κάποιος όταν είναι μικρός να το ευχαριστιέται και να του αρέσει, ενώ αργότερα θα τον βγάλει ο δρόμος σε αυτό. Γίνεσαι μέλος της Εθνικής ομάδας, κυνηγάς διακρίσεις και πλέον μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου εκεί. Εγώ από πολύ μικρή σαν αθλήτρια το είχα στο μυαλό, αλλά από τότε βρισκόμουν στον πρωταθλητισμό, με γέμιζε όλο αυτό και χαιρόμουν να είμαι με τις συναθλήτριές μου».

Εβελίνα: «Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ευαγγελία και επίσης ένας αθλητής μεγάλου βεληνεκούς κατά την άποψή μου δεν σταματά να θέλει να προοδεύει και να δίνει κάτι παραπάνω από τον εαυτό του. Οπότε, είναι κάθε φορά η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ένα όνειρο. Για την Ευαγγελία θα είναι η τρίτη φορά και για εμένα η δεύτερη. Ονειρευόμαστε συνεχώς να γίνουμε καλύτερες και να εκπροσωπήσουμε ξανά την χώρα μας».



Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια και η στήριξη από την bwin;

Ευαγγελία: «Η bwin βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό μας, την ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό, τόσο στο κομμάτι της προβολής, όσο και της οικονομικής ενίσχυσης. Εμείς αυτή την στιγμή έχουμε διάφορες ανάγκες οι οποίες πρέπει να καλύπτονται και φυσικά η bwin αποτελεί με την σειρά της μέρος της επιτυχίας μας».

Εβελίνα: «Πραγματικά θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια της bwin. Χαιρόμαστε που είμαστε κομμάτι και μέρος αυτής της οικογένειας. Είναι πολύ σημαντικό να έχει δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν, σε στηρίζουν, πιστεύουν σε εσένα, στα εύκολα και στα δύσκολα. Έμπρακτα η οικογένεια της bwin έχει δείξει ότι πιστεύει σε εμάς και τα όνειρά μας».


Κάνατε αρκετές θυσίες αλλά κερδίσατε και πολλά μέσα από τον αθλητισμό, έτσι δεν είναι;

Ευαγγελία: «Εγώ στην πρώτη μου Ολυμπιάδα ήμουν στην τρίτη λυκείου και όλα μου τα μαθήματα τα έκανα ιδιαίτερα μετά από εξαντλητικές και πολύωρες προπονήσεις. Πανελλήνιες έδωσα στις επαναληπτικές γιατί βρισκόμουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα. Εκείνη η χρονιά τα είχε όλα αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Πολλές φορές έχουμε κάνει θυσίες από το σχολείο μας, από τα Πανεπιστήμιά μας, ενώ έχουμε στερηθεί και χρόνο με τις οικογένειές μας. Φυσικά ήταν επιλογή μας και υπερίσχυε η αγάπη μας προς το άθλημα».

Εβελίνα: «Όταν στερήσε κάποια πράγματα για κάτι άλλο το οποίο αγαπάς και το κάνεις συνειδητά, είναι όλα πιο γλυκά. Μπορεί να στερηθήκαμε πολλά που άλλα παιδιά στην ηλικία μας είχαμε και εμείς δεν μπορούσαμε να τα ζήσουμε, όμως ζήσαμε και ζούμε στιγμές που οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν φαντάζονται. Εμπειρίες, αναμνήσεις και πράγματα που πολλοί δεν μπορούν να το φανταστούν».


Ποιο είναι το κομμάτι του χαρακτήρα σας που διαμορφώθηκε μέσα από την συγχρονισμένη κολύμβηση;

Ευαγγελία: «Εμένα με έχει κάνει να μην σταματάω να προσπαθώ μέχρι να πετύχω αυτό που θέλω. Είμαι πεισματάρα, τόσο εγώ όσο και η Εβελίνα είμαστε μαχητικές».

Εβελίνα: «Από την μια σίγουρα με έχει κάνει πεισματάρα, επιμένω πάρα πολύ σε αυτά που θέλω να καταφέρω. Παράλληλα με έχει διδάξει η συγχρονισμένη κολύμβηση να έχω υπομονή και επιμονή στα πάντα. Πρέπει να αφιερώνεις χρόνο και να δίνεις πραγματικά όλο σου το “είναι” για να πετύχεις αυτό που θες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x