Διονύσης Δεσύλλας

To «ευχαριστώ» στον Κουρμπέλη και η ποιοτική αναβάθμιση στη μεσαία γραμμή

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την απόφαση του Δημήτρη Κουρμπέλη να αποχωρήσει και την επόμενη ημέρα με χαφ υψηλού επιπέδου.

*Φάνηκε ότι δεν ήταν εύκολη η απόφαση του Δημήτρη Κουρμπέλη να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Αν ίσχυε το αντίθετο, ο ποδοσφαιριστής θα έλεγε από την αρχή «όχι» στην πρόταση των «πράσινων» για να μετακομίσει στην Τουρκία για λογαριασμό της Τράμπζονσπορ (οι Τούρκοι μιλούν για δεδομένη συμφωνία). Ο διεθνής άσος το σκέφτηκε αρκετά, ζύγισε την κατάσταση και επέλεξε να αποχωρήσει από το «τριφύλλι» έπειτα από 6,5 χρόνια με πιθανότερο προορισμό τη γειτονική χώρα.

*Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την προσφορά του «Κούρμπε». Για αυτό και όλοι οι φίλοι της ομάδας λένε το δικό τους «ευχαριστώ» στον πρώην αρχηγό τους. Όπως έκανε και η «πράσινη» ΠΑΕ στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της. Δεν μπορεί, επίσης, κανείς να μη σταθεί και στη στήριξη του κλαμπ στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο Κουρμπέλης. Ο σεβασμός που έδειξε ο Παναθηναϊκός στη μεγάλη αποχή του ποδοσφαιριστή και τον τραυματισμό του ήταν μεγάλος και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δέχθηκε κάθε επιθυμία του διεθνούς άσου στην περίοδο της πολύμηνη αποκατάστασής του. Ο παίκτης από την Αρκαδία έδωσε όλα όσα είχε, έζησε την ομάδα τόσο στις δύσκολες εποχές όσο και σε αυτές της διαδικασίας για επιστροφή στην κανονικότητα, πανηγύρισε ένα Κύπελλο και είχε την ατυχία να μείνει εκτός για 14 μήνες λόγω των κοιλιακών-προσαγωγών, που τον ταλαιπώρησαν σωματικά και πνευματικά.

*Δεν ήταν ποτέ ο μεγάλος σταρ. Δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του, ούτε τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά. Ήταν και είναι ένας καλός χαφ, με πάθος και ψυχή στο παιχνίδι του, με δυνατά σημεία και αδυναμίες. Ο κύκλος έκλεισε. Ο Κουρμπέλης αποχωρεί και ο Παναθηναϊκός οφείλει να δει τη συνέχεια με έναν και μόνο στόχο: Να αποκτήσει χαφ ακόμη καλύτερο ή καλύτερους από τον «Κούρμπε». Αυτό έχει, πλέον, σημασία.

*Η ποιοτική αναβάθμιση, την οποία θέλει η ομάδα, επιτυγχάνεται με αυτόν τρόπο. Αυτοί που έρχονται πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν ή που αποχωρούν. Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν μπροστά τους μια χρονιά απαιτήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και το ποιοτικό βάθος στο ρόστερ είναι υποχρεωτικό. Αν χρειάζονταν μια φορά χαφ με τον Κουρμπέλη στην ομάδα, τώρα θέλει δυο. Χρειάζεται σίγουρα εξάρι, οκτάρι και φυσικά δεκάρι (το οποίο ήταν και πριν μέσα στον σχεδιασμό). Συνεπώς, είναι αναγκαίες οι μεταγραφές καλών παικτών για αυτές τις θέσεις. Με ποιότητα, με στοιχεία διαφορετικά από τους υπάρχοντες, με ταχύτητα και δημιουργία. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και θα είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά στο «τριφύλλι».

*Καλός, λοιπόν, ο Κουρμπέλης, άπαντες τον αποχαιρετούν από την ομάδα με αγάπη και σεβασμό, αλλά η επόμενη μέρα απαιτεί έναν Παναθηναϊκό καλύτερο σε κάθε επίπεδο και κυρίως στη μεσαία γραμμή. Με αυτό το πλάνο κινούνται και θα κινηθούν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» για το «αύριο», στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών ακόμη πιο ισχυρό ποδοσφαιρικά. Το Κορωπί πρέπει να γεμίσει με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα ταιριάζουν στα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και φυσικά θα πάνε την ομάδα στην επόμενη «πίστα». Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x