Διονύσης Δεσύλλας

Μαέστρος ο Μαντσίνι, εκτελεστές οι φορ στον καταπράσινο Βόλο!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό που… μετατράπηκε ξανά σε Λεωφόρο!

* Η δουλειά έγινε ξανά για τον Παναθηναϊκό. Νέα νίκη, αυτήν τη φορά με σκορ 2-0 επί του Βόλου, τέταρτη σερί διαδοχική επικράτηση για το «τριφύλλι», τρεις ακόμη βαθμοί στο σακούλι, διατήρηση στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πλέον η προσοχή στρέφεται στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που έπρεπε, «καθάρισαν» την ομάδα της Μαγνησίας χάρη σε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και επιστρέφουν στη βάση τους, έχοντας πετύχει τον στόχο τους. Μέχρι τον επόμενο…

* Τι και αν στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν προβλήματα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Βόλου. Σε αυτό το 45λεπτο οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν με υπομονή να βρουν διαδρόμους, αλλά δεν ήταν εύκολο. Οι γηπεδούχοι έμεναν σχεδόν στο 1/3 του γηπέδου και δυσκόλευαν τους φιλοξενούμενους στο να βγάλουν καθαρή ευκαιρία. Οι «πράσινοι» είχαν δυο μεγάλες φάσεις με Μαντσίνι και Ιωαννίδη-Βέρμπιτς, αλλά η εστία του Κότνικ δεν είχε παραβιαστεί.

* Κάπου εκεί ήρθε ξανά ο… συνήθης ύποπτος. Ο Φώτης Ιωαννίδης πλάσαρε από κοντά στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου για να ανοίξει το σκορ, να… απογειώσει τους πάνω από 10.000 φίλους της ομάδας στο Πανθεσσαλικό και να αποβάλλει το άγχος ενόψει της συνέχειας. Μια συνέχεια που ήταν εκρηκτική για το «τριφύλλι».

* Αφού χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Βέρμπιτς και δημιουργήθηκαν δυο ακόμη προϋποθέσεις για γκολ, αυτό ήρθε στο 66'. Και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η μπάλα «κρύφτηκε» προτού καταλήξει στα δίχτυα! Τσέριν, Σπόραρ, Μπερνάρ, Μαντσίνι και ξανά Σπόραρ για την κεφαλιά και το 0-2 μέσα σε αποθέωση. Εκπληκτικό σε δημιουργία τέρμα, με τον Σλοβένο να σκοράρει και πάλι και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει γκολ σήμερα από τους δυο του επιθετικούς.

* Κοινό στοιχείο στα δυο τέρματα, οι ισάριθμες ασίστ του Μαντσίνι. Ο Αργεντινός, αγωνιζόμενος πρώτα ως εσωτερικός χαφ και στη συνέχεια ως εξτρέμ, έβγαλε ποιότητα και σέρβιρε τα δυο γκολ της ομάδας του, κάτι που δείχνει πόσο καθοριστικός ήταν στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε ροτέισον, τόσο για να φρεσκάρει την ομάδα του όσο και να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές, όσο και για να δώσει ευκαιρία σε άλλους.

* Με τους τρόπους που αναφέραμε παραπάνω, ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του σε ένα Πανθεσσαλικό που ντύθηκε ξανά πράσινο από τον κόσμο του. Δεν είναι μικρός ο αριθμός που βρέθηκε καθημερινή σε εκτός έδρας παιχνίδι. Οι πάνω από 10.000 φίλοι του «τριφυλλιού» δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα, βοήθησαν την ομάδα να πετύχει τον στόχο της και στο τέλος ζήτησαν τη νίκη επί της ΑΕΚ και το πρωτάθλημα. Πλέον, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής στη Λεωφόρο. Από σήμερα άπαντες επικεντρώνονται στη μεγάλη «μάχη» της επόμενης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη φετινή κούπα του πρωταθλητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x