Stoiximan Super League

Τα «κανόνια» του Παναθηναϊκού χτύπησαν στον Βόλο για το 4Χ4 και… τώρα ΑΕΚ!

Με τον Ιωαννίδη να χτυπάει με το καλημέρα στην επανάληψη και τον ερχόμενο από τον πάγκο Σπόραρ να κάνει το 2-0, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τον Βόλο, ανέβηκε στο +3 και… περιμένει την ΑΕΚ στον «τελικό»!

Με ένα ακόμα «διπλό» στις αποσκευές του αλλά και την τέταρτη σερί νίκη έφυγε από το Πανθεσσαλικό στάδιο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε με 2-0 τον Βόλο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύθηκαν στο πρώτα 45λεπτά, όπου είχαν ευκαιρίες πάντως να προηγηθούν και σωστά ακυρωθέν γκολ του Παλάσιος στο 25’. Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο με μπροστάρηδες τον Ιωαννίδη που άνοιξε το σκορ στο 46’ κι έφτασε τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και τον Σπόραρ ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 60’ και «καθάρισε» τη νίκη πέντε λεπτά μετά, ύστερ από ασίστ του Μαντσίνι και στις δύο περιπτώσεις, έφτασε αρκετά εύκολα στο «τρίποντο», με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δικαιώνεται για το ροτέισον που έκανε!



Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, με 75 πόντους, όντας στο +3 και με ματς περισσότερο από την δεύτερη ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται την Κυριακή (30/04) στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι για τον τίτλο…

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν στην έκτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 40 βαθμούς, αφού η αμυντική τους προσπάθεια και η διάθεση να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου δεν στάθηκε αρκετή για το... κάτι παραπάνω.



Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Κώστας Μπράτσος «κατέβασε» τον Βόλο με σχηματισμό 4-2-3-1, τον Κότνικ στα γκολπόστ και τους Άλχο, Πίρινεν Σιέλη, και Λούνα στα μετόπισθεν. Ενώ Τσοκάνης και Μεταξάς αποτέλεσαν τους δύο χαφ στον άξονα, με τους Ντέλετιτς, Γκάγκι και Τσιρίνος να αγωνίζονται στην τριάδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη παράταξε τον Παναθηναϊκό επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και πέντε αλλαγές. Ο Μπρινιόλι κάθισε στην εστία, έχοντας Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ρούμπεν και Τσέριν ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Παλάσιος-Βέρμπιτς στα άκρα και τον Μαντσίνι πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με εμφανή διάθεση να σκοράρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επιτιθέμενος κυρίως από τα αριστερά με τον Βέρμπιτς και ψάχνοντας να βρει το κενό στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας. Μόλις στο 4’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έφτασε στο όριο της περιοχής στον Κώτσιρα ο οποίος ωστόσο σούταρε ψηλά πάνω από την εστία.

Με τον Βόλο να περιμένει πίσω από την μπάλα, καταφέρνοντας να κλείσει αποτελεσματικά τους διαδρόμους και προσπαθώντας να βρει μια αντεπίθεση ή ένα «στημένο» για να γίνει απειλητικός, αλλά δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, να κερδίζει κάποια κόρνερ και να αυξάνει σταδιακά την πίεσή του, πατώντας αρκετές φορές περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρει το… πολυπόθητο 1-0.

Καθώς στο 17’, από γύρισμα του Παλάσιος στην περιοχή η μπάλα «στρώθηκε» στον Βέρμπιτς αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ. Ενώ στο 25ο λεπτό, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Παλάσιος σκόραρε κιόλας, με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Βέρμπιτς, ήταν όμως ακάλυπτος και το γκολ ορθώς δεν μέτρησε…



Με την ομάδα της Μαγνησίας να ξεκινάει τις καθυστερήσεις… από νωρίς και να προσπαθεί να παίξει με το χρονόμετρο, ενίοτε και υπέρ το δέον σκληρά, ο Παναθηναϊκός «ανέβασε στροφές» στο τελευταία 10λεπτο αλλά δεν έδειξε την απαιτούμενη ηρεμία στην τελική προσπάθεια.

Ακόμα και έτσι, πάντως, στο 34ο λεπτό κατέγραψε διπλή χαμένη ευκαιρία για το 0-1… Από κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έμεινε στη μικρή περιοχή, με τον Ιωαννίδη να σουτάρει, τη μπάλα να φτάνει μετά από κόντρες στον Βέρμπιτς που έκανε το γυριστό σουτ, για να μπλοκάρει ο Κότνικ! Ενώ στο 41’, μετά από γέμισμα του Παλάσιος από δεξιά, ο Άλχο πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα η οποία προοριζόταν για τον Βέρμπιτς, στο δεύτερο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… γκολ από τα αποδυτήρια για τους «πράσινους», καθώς μόλις στο 46’ ο Κώτσιρας πάσαρε δεξιά στο χώρο στον Μαντσίνι ο οποίος γύρισε παράλληλα στη μικρή περιοχή όπου ο επερχόμενος Ιωαννίδης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1!



Με την ψυχολογία στα ύψη και τον κόσμο του στα… κάγκελα, πλέον, ο Παναθηναϊκός επιδίωξε να φτάσει άμεσα και σε ένα δεύτερο τέρμα και να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Στο 48ο λεπτό, ο Παλάσιος βρήκε στην περιοχή τον Βέρμπιτς ο οποίος ωστόσο σούταρε άστοχα...

Στη συνέχεια η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήλεγξε τον ρυθμό και κατέβασε το τέμπο, με τον Σέρβο τεχνικό να προβαίνει και σε διαχείριση κάνοντας τις πρώτες του αλλαγές. Τελικά, στο 65ο λεπτό, σε έναν συνδυασμό που θύμισε… playstation με τις πάσες των Τσέριν, Βέρμπιτς και Σπόραρ και τη σέντρα ακριβείας του Μαντσίνι μικρή περιοχή, ο Σπόραρ με κεφαλιά «ψαράκι» διαμόρφωσε το 0-2!



Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα, ενώ ακολούθησαν κι άλλες αλλαγές εκατέρωθεν, με τον Γιοβάνοβιτς να ξεκουράζει και τους υπόλοιπους βασικούς του ενόψει του μεγάλου «τελικού» με την ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο.

Μέχρι να μπούμε στην τελική ευθεία, όπου η ομάδα της Μαγνησίας κατέγραψε στο 80’ την πρώτη της ευκαιρία αλλά το σουτ του Μπαριέντος να περνάει δίπλα από την εστία του Μπρινιόλι. Και τον Μπερνάρ να τροφοδοτεί με ωραία κάθετη τον Σπόραρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κότνικ, εννιά λεπτά μετά.

Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2


ΜVP:
Μπορεί να μην σκόραρε σήμερα, ωστόσο ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν εκείνος που… σέρβιρε και τα δύο γκολ στους συμπαίκτες του, για να έρθει αυτό το 0-2 υπέρ του Παναθηναϊκού. Κι αν στην περίπτωση του Ιωαννίδη, η μπαλιά… ξυραφιά ήταν «εύκολη», η φάση που καταλήγει στον Σπόραρ θύμισε πραγματικά κάτι από βιντεοπαιχνίδι!

Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2

Η… σφυρίχτρα: Δεν είχε την δύσκολη φάση στο ματς ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ωστόσο ο διεθνής ρέφερι δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο. Συγκεκριμένα… ξέχασε να «κιτρινίσει» εις διπλούν τον Σιέλη, άρα και τον αποβάλλει, στο πρώτο ημίχρονο! Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, δεν παρατήρησε με κίτρινη κάρτα ούτε και τον Τσοκάνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (46' Μπαριέντος), Μεταξάς (82' Οικονομόπουλος), Γκάγκι (67' Σι), Ντέλετιτς (79' Καρτάλης), Τσιρίνος (67' Πιρές), Οζέγκοβιτς.

Έμειναν στον πάγκο: Αυγερινός, Ασλανίδης, Μεθκίδα, Κάτσε.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74' Πούχατς), Τσέριν (68' Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Παλάσιος (60' Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (68' Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (60' Σπόραρ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Σάντσες, Κουρμπέλης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Τέταρτος διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

VAR: Φωτιάς (Πέλλας).

AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x