Διονύσης Δεσύλλας

Ξέσπασε ο αγριεμένος Παναθηναϊκός με τριάρα και killer Γερεμέγεφ!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επιστροφή στις νίκες του Παναθηναϊκού, το 3-0 επί του Βόλου και τη... δήλωση του Άλεξ Γερεμέγεφ!

*Η επιστροφή στις νίκες, που ήταν και το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, ήρθε στον Βόλο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον δικαιώνουν και με τον killer Γερεμέγεφ να σκοράρει δυο φορές, ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη και σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο ψαλίδι! Ένα ακόμη τέρμα, ενδιάμεσα, από τον Αράο και μεγάλες ευκαιρίες για περισσότερα έφεραν το πολυπόθητο διπλό με το τριφύλλι να παίρνει τρεις πολύτιμους βαθμούς και φυσικά να ανεβάζει ψυχολογία.

*Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο τα... δίχτυα δεν τινάχτηκαν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός. Είχε ένταση στο παιχνίδι του και διάθεση, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με μεγαλύτερες αυτές των Παλάσιος και Ιωαννίδη, δεν έδωσε δικαιώματα στον Βόλο να απειλήσει, αλλά όσο το ματς ήταν στο 0-0, οι παίκτες έδειξαν να έχουν πάνω τους μια μεγάλη πίεση. Προϊόν, φυσικά, των όσων είχαν προηγηθεί μετά τις ήττες από Μακάμπι και Ατρόμητο. Με εξαίρεση τα αρκετά λάθη του Ρούμπεν, που βρέθηκε σε κακή βραδιά, οι πράσινοι προσπαθούσαν με ορθολογικό τρόπο να φτάσουν στην επίτευξη ενός γκολ και φαινόταν ότι μόλις αυτό συμβεί, τότε θα υπήρχε και μια αποσυμπίεση. Έτσι κι έγινε.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε διπλή αλλαγή βάζοντας τον Ζέκα αντί του Ρούμπεν και τον Γερεμέγεφ αντί του Μαντσίνι, παίζοντας, πλέον, με δυο φορ. Οι επιλογές του κόουτς αμέσως τον δικαίωσαν. Ο Ιωαννίδης έβγαλε στο 64' μια φανταστική κάθετη στον Γερεμέγεφ και ο Σουηδός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ για να αποβάλλει το άγχος από την ομάδα του, η οποία, πλέον, απελευθερώθηκε.



*Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό έγιναν από εκείνο το σημείο και μετά απλά. Είπαμε, η αποσυμπίεση έφερε αποτελέσματα με τους παίκτες του "τριφυλλιού" να κάνουν το 0-2 δυο λεπτά αργότερα έπειτα από φάουλ του Μπερνάρ και καρφωτή κεφαλιά του Αράο. Οι βάσεις της νίκης μπήκαν για να έρθει και το... γλυκό με την ΓΚΟΛΑΡΑ από τον Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός στράικερ σημείωσε το τέταρτο τέρμα του στη σεζόν με άκρως εντυπωσιακό τρόπο στο 72'. Κοντρόλ στην περιοχή, έχοντας πλάτη στην εστία, ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Ασλανίδη, στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα. Τρομερό τέρμα, ακόμη κι αν χρειάστηκε η κόντρα για να μπει η μπάλα στα δίχτυα.



*Ο Σουηδός άσος κάνει μια δήλωση με την εμφάνισή του και τα δυο τέρματα σήμερα. Είναι εδώ για τα καλά και πλέον μπαίνει στην εξίσωση ενόψει της συνέχειας. Έχει μια τρομερή ικανότητα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και το απέδειξε. Μπορεί να μην έχει παραστάσεις, να υστερεί σε άλλα κομμάτια, αλλά βάζει γκολ με ευκολία κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεδομένα, θα δούμε περισσότερο τον Γερεμέγεφ στη συνέχεια της πορείας του πρωταθλήματος.

*Πλην του καθοριστικού Γερεμέγεφ, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ιωαννίδης, παρά το γεγονός ότι δε σκόραρε. Καλός ήταν στα χαφ και ο Βιλένα, ενώ ο Μπερνάρ ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος και σημαντικές βοήθειες παρείχε ο Ζέκα από τη στιγμή που μπήκε στο ματς. Η άμυνα τα πήγε εξαιρετικά, μη δίνοντας δικαιώματα στον Βόλο με το τριφύλλι να μην απειλείται και να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

*Η αντίδραση ήρθε με πολύ ωραίο τρόπο. Με καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με ένα ξέσπασμα σε 10 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και με αυτό το τελικό 0-3 στον Βόλο. Το τριφύλλι βάζει ξανά τρεις σημαντικούς βαθμούς στο σακούλι του, ανεβάζει το ηθικό του ενόψει της συνέχειας και αγοράζει ηρεμία την οποία είχε πολύ μεγάλη ανάγκη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x