Διονύσης Δεσύλλας

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, πήρε αυτό που του άξιζε

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νέα αποτυχία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και αναλύει την επόμενη μέρα.

*Τετέλεσται. Μετά και τη σημερινή πικρή ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, οι πράσινοι μένουν - ξανά- εκτός Ευρώπης. Έπειτα από την τιμωρία του και την τριετία που ήταν εκτός των εκτός των συνόρων διοργανώσεων, το τριφύλλι δε θα επιστρέψει ούτε τη νέα σεζόν. Ο ένας και μοναδικός στόχος της ομάδας δεν επετεύχθη. Σκληρό, μα πραγματικότητα. Και αυτή η σεζόν, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, είναι αποτυχημένη...

*Ο λαός λέει "όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς". Φράση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Έγιναν λάθη που κόστισαν. Λάθη στον σχεδιασμό, λάθη στις επιλογές προπονητών, λάθη που έκαναν την ομάδα να μην ανεβάΣει όπως έπρεπε το επίπεδό της και να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μέσα στη χρονιά. Ακόμη κι αν είχε απέναντί του αυτή την άκρως προβληματική ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που του άξιζε. Έμεινε εκτός στόχου, παίζοντας ένα αντιποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς και πηγαίνοντας από μια κακή επιλογή ενός άπειρου προπονητή (Πογιάτος), σε μια επίσης άστοχη (όπως αποδείχθηκε) ενός τεχνικού (Μπόλονι) που είχε ως βασικό πλάνο το... φτου ξελευθερία. Το ίδιο το ποδόσφαιρο τιμώρησε το τριφύλλι. Δε χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις.

*Αναλύσεις, επίσης, δε χρειάζονται για όσα είδαμε σήμερα στη Λεωφόρο. Σε ματς το οποίο ο Παναθηναϊκός καιγόταν για τη νίκη, δεν είχε τον τρόπο για να την πάρει. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έχασε μόλις τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Μία με τον Μολό, μια με τον Χατζηγιοβάνη και μια με τον Μακέντα στο πέναλτι του 95', το οποίο "βρήκε" το δοκάρι. Τίποτα περισσότερο απέναντι σε μια ομάδα που αμύνθηκε με σωστό τρόπο και δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο του τριφυλλιού. Μια από τα ίδια δηλαδή...

*Η χρονιά κλείνει με πικρό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έδωσαν τη μάχη τους, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. Ποδοσφαιρικά αν το δούμε, δεν άξιζαν να πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο κι αυτό το έδειξε η διάρκεια και η πορεία. Με μόλις μια νίκη στα πλέι οφ (επί του ΠΑΟΚ) και με ένα... καταθλιπτικό είδος ποδοσφαίρου, πάλι καλά να λέει που έμεινε στο κόλπο μέχρι τώρα.

*Το ζητούμενο είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Προκειμένου να ξαναδούμε έναν κανονικό Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και το σκεπτικό όλων στο κλαμπ με πρώτο τον ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζο πρέπει να είναι ένα: Πως θα δημιουργήσουν μια νέα ομάδα η οποία από του χρόνου θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να διεκδικεί ξανά τις κορυφαίες θέσεις.

*Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όλοι να μάθουν από τα λάθη τους, να φέρουν ένα προπονητή που θα βάλει σφραγίδα, να αποκτηθούν 5-6 άκρως ποιοτικοί ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και φυσικά να διαφοροποιηθούν αρκετά πράγματα (προς το καλύτερο στον Σύλλογο). Από το πλάνο του χτισίματος και των μεταγραφών μέχρι τη δημιουργία ικανού και ισχυρού τμήματος σκάουτινγκ. Είναι πολλά αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν. Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός οργανισμός δεν αντέχει άλλη μετριότητα. Από τη νέα σεζόν όλα πρέπει να γίνουν όπως παλαιότερα. Με μοναδικό στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας ισχυρής που θα αρχίσει ξανά να διεκδικεί. Οχι το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά τους τίτλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x