Stoiximan Super League

Η κριτική του Παναθηναϊκού: Λάθος που δεν επιτρέπεται από τον Σένκεφελντ

Ο έλεγχος των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ από το sport-fm.gr.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού μετά την ήττα (0-1) από την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ουσιαστικά «σπατάλησε» ένα ημίχρονο, το πρώτο, στο οποίο η «Ενωση» ήταν έως και… φοβική, ενώ στο δεύτερο μάλλον πιάστηκε στον ύπνο από την εμφάνιση των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ.

Αν, μάλιστα, κάποιος θέλει να συνοψίσει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος σε ένα πρόσωπο, αυτό είναι του Σένκεφελντ, που στο γκολ του Μάνταλου δεν είναι σε ετοιμότητα και ο αρχηγός της ΑΕΚ του είπε… ευχαριστώ και σκόραρε.

Η βαθμολογία με άριστα το 10:

Διούδης (5):
Στο γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός, δεν φέρει κάποια ευθύνη ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν θεατής. Κακή αντίδραση στη φάση του 58’, έχοντας ασταθή επέμβαση σε ένα σχετικά εύκολο σουτ του Σιμάνσκι έξω από την περιοχή.

Μολό (5,5): Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο πιο ορεξάτος παίκτης του Παναθηναϊκού. Αμυντικά έβγαζε τσαμπουκά και νεύρο, ενώ επιθετικά είχε πολύ μεγάλη όρεξη. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο παρασύρθηκε από τη… θάλασσα της πράσινης άμυνας, ενώ σπατάλησε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 61’.

Βέλεθ (5): Όπως και η υπόλοιπη πράσινη άμυνα, το πρώτο ημίχρονο το έβγαλε άνετα. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος είχε πρόβλημα και ευθύνεται κι αυτός για την «τρικυμία» στα πρώτα 15-20 λεπτά του δεύτερου μέρους.

Σένκεφελντ (4): Από τη στιγμή που το ματς έληξε στο 0-1, ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός παίρνει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Αποτελεί τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής και τέτοιο λάθος όπως αυτό στο τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση δεν επιτρέπεται. «Κοιμήθηκε» στην κίνηση του Μάνταλου και η ομάδα του το πλήρωσε.

Χουάνκαρ (5): Τίποτα το ιδιαίτερο επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, που υπήρχαν οι προϋποθέσεις, ενώ στο δεύτερο μέρος έχει ευθύνη στο γκολ που δέχεται η ομάδα του. Ήταν μέρος της αμυντικής ανισορροπίας στην αντεπίθεση της ΑΕΚ, με τον Ανσαριφάρντ να βγάζει τη σέντρα με όλη του την άνεση.

Νιάς (6): Τυπική εμφάνιση Νιάς. Ήταν ο καλύτερος παίκτης ανασταλτικά, αν και δημιουργικά είχε τα θέματά του, ειδικά στο πρώτο μέρος που δεν μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Σανκαρέ (4): Ο Μπόλονι επέμεινε στη χρησιμοποίησή του σε μια περίοδο που είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι καλά. Ξέμεινε από δυνάμεις πολύ γρήγορα και δικαίως αντικαταστάθηκε. Παίρνει ακόμα χαμηλότερο ρυθμό για την εικόνα του τη στιγμή που αντικαταστάθηκε, που ζήτησε και τον λόγο από τον Ρουμάνο τεχνικό.

Χατζηγιοβάνης (6): Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αφού μαζί με τον Μολό είχαν πολύ καλές συνεργασίες. Στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοσή του, ενώ έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία στο 68’. Από αυτές που δεν επιτρέπεται να χάνονται σε ένα τέτοιο ματς.

Βιγιαφάνιες (6): Δεν είχε καλό πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Σιμάνσκι τον είχε αναλάβει προσωπικά και αναγκαζόταν να γυρίσει πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα. Ως εκ τούτου, ήταν μακριά από την περιοχή και δεν μπορούσε να έχει ουσιαστικό ρόλο. Στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερος και πιθανότατα ο καλύτερος των «πρασίνων» από τη μέση και μπροστά.

Καμπετσής (5): Χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός εξτρέμ, με τον Παναθηναϊκό να παίζει ουσιαστικά με… 10. Δεν είναι αυτή η θέση του και το γεγονός ότι δεν βοήθησε, δεν μπορεί να του χρεωθεί. Παρ’ όλα αυτά, και ο ίδιος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να έχει καλύτερες αποφάσεις και να τολμήσει περισσότερα πράγματα, με πιο γρήγορες σέντρες.

Μακέντα (4): Είχε ενέργεια και όρεξη, αλλά από τον Μακέντα ο Παναθηναϊκός δεν περιμένει μόνο αυτά τα στοιχεία. Είχε την καλή ασίστ στον Χατζηγιοβάνη, που δεν μπόρεσε ο τελευταίος να την εκμεταλλευθεί, αλλά στο τέλος έχασε το πέναλτι. Σίγουρα θα πρόκειται για ένα βράδυ που θα θελήσει να το ξεχάσει.

Οι αλλαγές:

Καρλίτος (5):
Απλή αναφορά στο ματς. Δεν μπόρεσε να αποτελέσει παράγοντα του αγώνα και σίγουρα δεν έδωσε κάτι το διαφορετικό από τον πάγκο, όπως δηλαδή σχεδίαζε ο Μπόλονι.

Αλεξανδρόπουλος (6): Μπήκε στο 70’ και η παρουσία του ήταν σαφώς καλύτερη από αυτή του Σανκαρέ. Ακόμα και η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε είχε λογική και βάση, αφού σταμάτησε μια αντεπίθεση, ενώ και στο τέλος ένα πολύ καλό τάκλιν στον Γαλανόπουλο.

Ενγκμπακοτο (-): Μπήκε στο 71’ και τελικά ήταν άφαντος. Ούτε αυτός πρόσφερε κάτι ερχόμενος από τον πάγκο.

Μπουζούκης, Σάντσες (-): Δεν μπορούν να κριθούν από τη στιγμή που μπήκαν στο 80’. Ωστόσο, ο Σάντσες ήταν φανερά εκτός τόπου και χρόνου, χάνοντας πολλές φορές τα κοντρόλ της μπάλας. Μια αλλαγή που δεν έπρεπε να γίνει, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε στο σκορ και ο Μολό μπορεί να προσφέρει περισσότερα επιθετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x