Διονύσης Δεσύλλας

Η μαγική εικόνα, ο Γερεμέγεφ και ο κουραστικός Λουτσέσκου

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ισοπαλία (2-2) του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, προσπαθεί να εξηγήσει πώς οι πράσινοι έχασαν σημαντικούς βαθμούς και αναφέρεται στον Λουτσέσκου που... κούρασε.

*Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι απολύτως δίκαιο σπορ; Είναι τέτοια η φύση του αθλήματος που δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αυτό συνέβη και απόψε στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ, πλήρωσε, όμως, σημαντικές μεσοαμυντικές αδράνειες ή στιγμές μη συγκέντρωσης, έχασε έναν σκασμό ευκαιρίες, φλέρταρε με την ήττα και στο φινάλε ο Γερεμέγιεφ έσωσε την παρτίδα για το τελικό 2-2. Έπειτα από ένα ματς που οι "πράσινοι" είχαν γεμάτη επιθετικά εμφάνιση με πολλές ευκαιρίες, "κατάφεραν" να μην κερδίσουν το παιχνίδι και να τα βάζουν με την τύχη τους ή καλύτερα την ατυχία τους!

*Σημειώστε τα στατιστικά του αγώνα: 25 τελικές ο Παναθηναϊκός, 6ο ΠΑΟΚ. 10 σουτ εντός περιοχής, έναντι 6 της ομάδας της Θεσσαλονίκης. 12 τελικές στην εστία για το "τριφύλλι", μόλις 3 ο δικέφαλος του βορρά! Στα ύψη η κατοχή για την ομάδα του Ιβάν Γοβάνοβιτς (63-37), αλλά το θέμα είναι να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό. Έτσι όπως κύλησε το ματς, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να χάσει για δεύτερη σερί φορά στο "Απόστολος Νικολαϊδης" και έμεινε ζωντανός με το πρώτο γκολ του Γερεμέγιεφ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, στην παρθενική εμφάνιση του ποδοσφαιριστή! Ο Σουηδός φορ μετά το σημερινό, παίρνει πόντους ενόψει της συνέχειας και είναι βέβαιο οτι πλέον θα τον βλέπουμε περισσότερο σε επιλογές του rotation.

*Τι να πρωτοπείς για το ματς στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 19' κι ενώ είχαν προηγηθεί τρεις απειλές για την εστία του Κοτάρσκι με κυριότερη το δοκάρι του Τζούριτσιτς στο 2'. Ακολούθησε ένα μονότερμα στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου να χάνει μεγάλες ευκαιρίες και να έχει βρει γκολ ισοφάρισης με τον Παλάσιος στο 32'.

*Στην επανάληψη, οι "πράσινοι" πλήρωσαν κάποιες μεσοαμυντικές αδράνειες. Σε μια απ' αυτή, κι ενώ είχε προηγηθεί η τεράστια ευκαιρία με τον Παλάσιος, ο Ζίβκοβιτς πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-2 και... άντε πάλι από την αρχή. Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα με τις αλλαγές του, το "τριφύλλι", έχοντας και την πίεση του χρόνου, προσπάθησε να βρει γκολ, αλλά δεν τα κατάφερνε, είτε με τον Βιλένα, είτε με τον Γεντβάι. Ο Γερεμέγιεφ, εν τέλει, έσωσε τον Παναθηναϊκό με κεφαλιά στις καθυστερήσεις, έπειτα από εκπληκτική σέντρα του Μλαντένοβιτς. Ο, τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός στα προηγούμενα λεπτά, το έκανε ο Σουηδός στο φινάλε για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του, η οποία απέφυγε την ήττα.

*Είπαμε, το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο σπορ. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αλλά δεν πήρε αυτό που θα έπρεπε. Δηλαδή τη νίκη. Η λογική λέει ότι την ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες, δεν πρέπει να τη φοβάσαι. Ωστόσο, το τριφύλλι θα πρέπει στη συνέχεια να βελτιώσει στιγμές αδράνειας και φυσικά να γίνει πιο... κυνικό. Οι φάσεις πρέπει να γίνονται γκολ, ώστε να έρθουν νίκες που είναι απαραίτητες για τη συνέχεια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

*Το αποτέλεσμα αδικεί τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν αλλάζει. Το παιχνίδι εύκολα περιγράφεται ως "μαγική εικόνα". Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λίγα λάθη του "τριφυλλιού" και σκόραρε δυο φορές για να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι "πράσινοι", σε ένα ματς που θα μπορούσαν να βάλουν 4 και 5 γκολ, είδαν τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν κοντά στο "διπλό", εν τέλει "αρνήθηκαν" στο φινάλε την ήττα και η μάχη συνεχίζεται. Πολύτιμοι βαθμοί χάθηκαν, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι οι καλές εμφανίσεις να συνδυάζονται μόνο από νίκες και αυτός είναι ο δρόμος στα επόμενα παιχνίδια σε κάθε διοργάνωση...

*Θα κλείσουμε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τις ντροπιαστικές τοποθετήσεις του και το show που έστησε για μια ακόμη φορά ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Το έχουμε τονίσει ξανά: Οσο καλός είναι στη δουλειά του ο Ρουμάνος, τόσο το χάνει με τα όσα κάνει και λέει. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά με όσα είπε και έκανε. Οι δηλώσεις του είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο διαιτητής ήταν πάρα πολύ καλός, ο Λουτσέσκου τα έκανε... μπάχαλο με λόγια άκυρα, φωνές και χειρονομίες στην κερκίδα. Προσπαθείς να καταλάβεις γιατί διαμαρτύρεται ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ψάχνεις και δε βρίσκεις το παραμικρό. Φωνάζει ο Λουτσέσκου για το χρονικό σημείο του δεύτερου γκολ του "τριφυλλιού"! Μα, συγγνώμη, αλλά η φάση γίνεται το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όσα δηλαδή είχε δείξει ο τέταρτος! Δεν είναι, φυσικά, η μοναδική φορά που παρακολουθούμε ένα τέτοιο ξέσπασμα από τον Λουτσέσκου. Από τον τελικό Κυπέλλου το 2022 και μετά, συνεχώς έχουμε το ίδιο... τροπάριο. Ποτέ δεν παραδέχεται ανωτερότητα αντιπάλου και πυροδοτεί το κλίμα με δηλώσεις που απέχουν από την πραγματικότητα και στην τελική κουράζουν απίστευτα. Κάπου ώπα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x