Διονύσης Δεσύλλας

Επιτέλους, «Παναθηναϊκή αντίδραση» με σούπερ Βιγιαφάνιες!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ανατροπή και το «διπλό» του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας.

νίκη για τον Παναθηναϊκό επί της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό έχει πολλά κέρδη. Οι «πράσινοι» παίρνουν πολύτιμους βαθμούς, που τους είχαν ανάγκη, μετά το κακό σερί των τελευταίων τριών αγώνων, κατακτούν, επιτέλους, το πρώτο τους «διπλό» στο πρωτάθλημα και εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τις ήττες των Άρη, ΠΑΟΚ, αλλά και ΑΕΚ. Ο στόχος επετεύχθη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και μάλιστα, με ανατροπή σε ένα ημίχρονο καταιγιστικό για το «τριφύλλι».

*Το πρώτο μέρος ήταν για τον Παναθηναϊκό εξαιρετικά κακό δημιουργικά. Οι «πράσινοι» είχαν σοβαρότατα πρόβλημα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας. Δεν μπορούσαν να βρουν χώρους και να απειλήσουν την εστία του Γκαραβέλη. Το πράγμα δυσκόλεψε πολύ όταν οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη τους καλή επίσκεψη στα καρέ του Μπρινιόλι, όταν ο Αραμπούλι με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

*Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός σαν να... ξύπνησε. Με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, αποτελώντας τον «μαέστρο» στη δημιουργία, το «τριφύλλι» πίεσε και έχοντας καθαρό μυαλό, έφτασε σε ένα σχετικά γρήγορο γκολ με τον Λούντκβιστ, ο οποίος, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν βοηθούσε, στο δεύτερο έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η είσοδος του Μαουρίσιο, αλλά και του Παλάσιος, επίσης, βοήθησαν πολύ την ομάδα στο να βγει μπροστά με αξιώσεις.

*Ο Βραζιλιάνος είχε και αυτός πολύ σημαντικό ρόλο στο να έρθει η ανατροπή. Είναι ο άνθρωπος που κερδίζει το πέναλτι για να το μετατρέψει σε γκολ ο Μακέντα, αλλά και αυτός που σκοράρει για το 1-3, όταν ο Ιταλός του έδωσε την ασίστ και ο Μαουρίσιο πλάσαρε εύστοχα για το τελικό σκορ και την απόλυτη «πράσινη» αντίδραση και ανατροπή στο καλύτερο εκτός έδρας 45λεπτο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Η νίκη αυτή μπορεί να αποτελέσει μια αφετηρία για καλύτερη συνέχεια και συγκομιδή πολύτιμων βαθμών. Ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα σημαντικότατο διπλό σε ματς που ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το κάνει και βλέπει με καλύτερο μάτι τη συνέχεια, αρχής γενομένης από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Ίσως αυτό το «διπλό» να γυρίσει το κουμπί στα ματς μακριά από τη Λεωφόρο στο πρωτάθλημα. Αναμφίβολα, στο ψυχολογικό κομμάτι αυτό το «τρίποντο» θα παίξει τον ρόλο του. Τα υπόλοιπα θα φανούν σε βάθος χρόνου.

*Πλην της νίκης, είναι σημαντικό για την ομάδα ότι σήμερα έδειξε πως μπορεί να πάρει περισσότερα πράγματα από παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν σταθερότητα και καλές εμφανίσεις. Αναφερόμαστε πρωτίστως στον Βιγιαφάνιες, που ήταν καταπληκτικός, με ωραίες ενέργειες, αλλά και... ορμή στο παιχνίδι του. Ο Μακέντα «ξεμπουκώνει», ο Λούντκβιστ μπορεί μετά το σημερινό τέρμα του να... ξεμπλοκάρει και να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο, ενώ ο Μαουρίσιο «λέει» ότι είναι εδώ, για να βοηθήσει με ποιοτικά λεπτά, όπως έκανε σήμερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x