Διονύσης Δεσύλλας

Με τη δύναμη της γεμάτης Λεωφόρου…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ανυπομονησία του κόσμου του Παναθηναϊκού να ξαναβρεθεί στο "Απόστολος Νικολαϊδης" και στέκεται στην απαραίτητη βελτίωση.

*Δεν είναι λίγο και αναμφίβολα όχι εύκολο αυτό το οποίο έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέσα σε λίγους μήνες. Μπορεί ακόμα η ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα, να ψάχνει να βρει σταθερότητα και εκτός έδρας αποτελέσματα, αλλά το γεγονός ότι ο κόσμος βλέπει να γίνεται μια καλή δουλειά, του δίνει μια αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στη συνέχεια. Υπάρχει μια προσμονή. Δεν αιθεροβατεί κανείς με όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η θετική ενέργεια και η ελπίδα για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα είναι γεγονός κι αυτό οφείλουμε να το καταγράψουμε.

*Το πρώτο μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό είναι η ανυπομονησία του κόσμου να ξαναβρεθεί στη Λεωφόρο. Αυτό είναι το κλίμα που εισπράττουμε τις τελευταίες ημέρες. Μέσα σε μια εβδομάδα τα είδαμε... όλα από το "τριφύλλι", αλλά ο κόσμος θέλει να πάρει ξανά θέση στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Πρώτα η ήττα στην Τρίπολη, στη συνέχεια η νίκη - πρόκριση επί του Ατρομήτου και το πρώτο "διπλό"- έστω και για τον θεσμό του Κυπέλλου-, αλλά και η ταυτόχρονη δικαίωση στην έφεση για το "σβήσιμο" της ποινής των δυο αγωνιστικών. Τα τελευταία δύο γεγονότα ξαναζέσταναν τους οπαδούς του "τριφυλλιού", που ούτως ή άλλως φέτος περνάνε καλά στη Λεωφόρο και... γουστάρουν.

*Το "Απόστολος Νικολαϊδης" γίνεται ξανά το "κατάλληλο μέρος" για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Τα τελευταία χρόνια αυτό δε συνέβαινε. Η σύνδεση κόσμου - ομάδας δεν υπήρχε και η Λεωφόρος- ή ακόμη περισσότερο το ΟΑΚΑ- είχε πάψει να είναι έδρα. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Φέτος, η καλή δουλειά από τον Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές και η πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα με επιμονή, υπομονή, νέες διορθωτικές κινήσεις μα και απαραίτητη βελτίωση για να υπάρξει διάρκεια, αλλάζουν τα δεδομένα από νωρίς.

*Ο κόσμος- οργανωμένος και μη- ανυπομονεί ξανά να βρεθεί στη Λεωφόρο. Να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών, να μετατρέψει σε έδρα - κολαστήριο το γήπεδο, να φωνάξει υπέρ της αγαπημένης του ομάδας. Αρκεί, φυσικά, να μην υπάρξουν ποτέ ξανά παρατράγουδα που θα οδηγήσουν σε άλλες άσχημες καταστάσεις και φυσικά σε κίνδυνο τιμωρίας. Αυτά απαγορεύονται να ξαναγίνουν.

*Στο ματς με τον ΟΦΗ αναμένεται πολύς κόσμος στη Λεωφόρο. Κόντρα στον Ιωνικό βρέθηκαν περίπου 10.000. Τώρα, η πράσινη παρουσία στην κερκίδα αναμένεται να είναι μεγαλύτερη. Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμα και για sold out, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Θυμίζουμε ότι για τα εισιτήρια της αναμέτρησης (5 ευρώ στα δυο πέταλα!) της Κυριακής κάνετε κλικ στο pao.gr.

*Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός καλείται να παρουσιαστεί βελτιωμένος σε σχέση με το ματς κόντρα στην Τρίπολη ή ακόμα και αυτό στο Περιστέρι. Η νίκη είναι απαραίτητη. Ο ΟΦΗ θα παραταχθεί με στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι των πράσινων. Πρόκειται, άλλωστε, για ομάδα η οποία εκτός έδρας δεν έχει ηττηθεί. Στα της ενδεκάδας, δύσκολα θα δούμε πολλές αλλαγές από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Βιτάλ ίσως ξεκινήσει αντί του Ιωαννίδη ή του Παλάσιος.

ΥΓ: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσέχει για να έχει. Γι αυτό και έχει πάρει την απόφαση να έχει ξανά διαθέσιμο στα παιχνίδια τον Μπαρτ Σένκεφελντ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Ολλανδός προπονείται εδώ και μέρες, έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του και επανέρχεται σε φυσική κατάσταση. Θα τον ξαναδούμε στο ματς με τη Λαμία. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν τον περασμένο Μάιο απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Λίγη ακόμα υπομονή λοιπόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x