Διονύσης Δεσύλλας

Με το βλέμμα στο μέλλον για τις επόμενες γενιές Παναθηναϊκών

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος στον Βοτανικό, μετά και χθεσινή ιστορική βραδιά για τον Σύλλογο.

*Όλο αυτό το διάστημα γράφαμε και τονίζαμε ότι η 30 Μαρτίου του 2022 θα ήταν μια ιστορική ημερομηνία για τον Παναθηναϊκό οργανισμό. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, οι φίλοι του τριφυλλιού κλήθηκαν να αποφασίσουν για το μέλλον του Συλλόγου συνολικά. Για τον Α.Ο, την ΠΑΕ και για τις επόμενες γενιές των πράσινων φιλάθλων. Χθες, λοιπόν, γράφτηκε ιστορία. Ολοκληρώθηκε μια δημοκρατική διαδικασία, ο λαός αποφάσισε υπέρ του Βοτανικού και πλέον κοιτάμε μπροστά.

*Φτάνει ο καιρός που ένα έργο το οποίο πέρασε από 40 κύματα, θα πάρει σάρκα και οστά. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Από το «βάλε μπρος αφεντικό» του Νικήτα Κακλαμάνη όταν οι μπουλντόζες είχαν αρχίσει να σκάβουν στην περιοχή, μέχρι τις προσφυγές, το μπλοκάρισμα του έργου, τα λάθη της τότε ΠΑΕ, την κρίση που ακολούθησε και την ευκαιρία που παρουσιάστηκε σχεδόν 15 χρόνια μετά.

*Κατ’ αρχάς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι ασχολήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια με το πρότζεκτ. Ερασιτέχνης και ΠΑΕ κατάφεραν να κερδίσουν πολλά στο γηπεδικό, να φτάσουν σε συμβάσεις ιδιαίτερα συμφέρουσες και φυσικά να σεβαστούν το καταστατικό του ΑΟ δίνοντας την επιλογή στα μέλη του Ερασιτέχνη να ανάψουν ή όχι το πράσινο φως. Κάθε άποψη που εκφράστηκε είναι απολύτως σεβαστή. Το αναφέραμε σχεδόν καθημερινά εδώ και καιρό: Το αποτέλεσμα, όποιο κι αν ήταν, έπρεπε να γίνει αποδεκτό απ’ όλους, με ενότητα, δίχως διχόνοια και μακριά από «άρρωστες» καταστάσεις.

*Η Λεωφόρος, το πλέον ιστορικό γήπεδο της χώρας, θα παραμείνει στις καρδιές όλων. Δεν ξεχνιέται και δε θα ξεχαστεί ποτέ το «Απόστολος Νικολαΐδης». Από κανέναν. Σε αυτή την περιοχή της Αθήνας, σε αυτές τις κερκίδες, χτυπούσε και χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι έζησε ένδοξες στιγμές μέσα στη Λεωφόρο. Όπως είχε πει κάποτε και ο Αντώνης Αντωνιάδης «είναι το ελληνικό Γουέμπλεϊ».

*Όλοι μας θα συγκινηθούμε, όλοι μας θα δακρύσουμε όταν ο Σύλλογος πει «αντίο» στον ναό του. Το μέλλον, όμως, περιμένει. Και δείχνει προς την κατεύθυνση του Βοτανικού. Εκεί μπορούν και πρέπει να μπουν τα «θεμέλια» για την επιστροφή στην Παναθηναϊκή κανονικότητα. Για ένα νέο Παναθηναϊκό μεγαλείο σε κάθε επίπεδο. Επιβάλλεται να συμβεί αυτό. Το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο οι εγκαταστάσεις της μάνας του λόχου πρέπει να αποτελέσει τη βάση για κάτι τέτοιο.

*Πλέον, αρχίζει η δουλειά. Όλοι σηκώνουν μανίκια για την επόμενη μέρα, προκειμένου τα πάντα να πάνε βάσει σχεδίου, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να γίνει η προετοιμασία για το «αύριο». Τα επόμενα βήματα είναι και τα πρώτα για να αρχίσει να υλοποιείται το μεγάλο έργο. Αρχικά, θα πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δημοπράτηση, μέχρι να πάμε στα έργα πρώτα για τον Α.Ο και μετά για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο Βοτανικός μπορεί να γίνει μια νέα Παναθηναϊκή Πολιτεία και η περιοχή εκτός από καταπράσινη, να αναβαθμιστεί.

*Μέχρι τότε, κάθε ματς στη Λεωφόρο θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Πρέπει όλοι μας να τιμήσουμε αυτό το γήπεδο. Κάθε Κυριακή, κάθε εβδομάδα. Κι όταν θα έρθει η ώρα του αποχαιρετισμού, να το κάνουμε με νοσταλγία, συγκίνηση, σεβασμό στο παρελθόν, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για τον Παναθηναϊκό που όλοι ονειρευόμαστε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x