Διονύσης Δεσύλλας

ΜΕΓΑΛΟΣ Παναθηναϊκός, ΟΑΚΑ από τα παλιά

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ και τη δυναμική παρουσία του κόσμου του.

*Η σημερινή βραδιά για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη σε κάθε επίπεδο. Οι "πράσινοι" πήραν πανάξια μια τεράστια νίκη επί του πρωταθλητή και πιο ποιοτικού ΠΑΟΚ, έδειξαν ότι αυτή τη στιγμή είναι πιθανότατα η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα και γέμισαν με χαρά τους περίπου 25.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

*Η παρουσία του κόσμου του "τριφυλλιού" ήταν συγκλονιστική, όχι τόσο για τη μαζικότητα (Ο Παναθηναϊκός στην... κανονική του εποχή μαζεύει εύκολα πολύ περισσότερο λαό στο γήπεδο), αλλά για τη συμπεριφορά του και τη στήριξή του. Το ΟΑΚΑ θύμισε λίγο τα... όχι και τόσο παλιά. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν δυναμική παρουσία, μετέτρεψαν σε έδρα το Στάδιο και στο τέλος έφυγαν με χαμόγελα απ' αυτό αποθεώνοντας τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή για το πολύ καλό ποδόσφαιρο και τη μεγάλη επικράτηση επί του δικεφάλου.

*Ο Παναθηναϊκό σε τακτικό επίπεδο έκανε αυτό που περιμέναμε και που δούλευε όλη την εβδομάδα στο Κορωπί. Αφού εξουδετέρωσε όλα τα ατού του αντιπάλου του, πρέσαρε ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ και παίζοντας για 90 λεπτά με δύναμη και ενέργεια, κατάφερε να κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη μεγάλη ευκαιρία με τον Σβιντέρσκι στο 10', οι Θεσσαλονικείς απείλησαν σοβαρά ξανά στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Μίσιτς και τον Λημνιό, όταν ήδη το ματς ήταν 2-0. Ο Διούδης είπε "όχι" δυο φορές, δείχνοντας κι αυτός ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

*Το κέντρο της ομάδας του Δώνη και οι τοποθετήσεις του πήραν άριστα 10, οι πλάγιοι μπακ ήταν ουσιαστικοί σε άμυνα και επίθεση, οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας μασούσαν... σίδερα όποτε χρειαζόταν, ο Ζαχίντ ήταν πηγή δημιουργίας για τον Παναθηναϊκό και επικίνδυνη απειλή για τους Θεσσαλονικείς, οι Χατζηγιοβάνης, Νάγκι και Μακέντα τα πήγαν πολύ καλά στον... τομέα τους και το 2-0 ήρθε άξια για τους "πράσινους" που οδηγούσαν συνεχώς σε... γκέλες την άμυνα και τα χαφ του ΠΑΟΚ.

*Το γκολ με το "καλημέρα" της επανάληψης από το πέναλτι του Μακέντα (σωστή απόφαση του διαιτητή), ζάλισε περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και το 2-0 λίγο αργότερα από την έξυπνη απόφαση του Χατζηγιοβάνη να τρέξει προς την άμυνα του δικεφάλου, μυρίζοντας... αίμα και τελικά να πάρει την μπάλα και να σκοράρει, ήταν και όλη η διαδικασία του ματς. Από εκεί και πέρα, οι πράσινοι χειρίστηκαν σχεδόν άψογα την κατάσταση και έφτασαν σε μια ακόμη νίκη και μάλιστα μεγάλη.

*Δεν είναι τυχαίο όλο αυτό που βλέπουμε από το "τριφύλλι" το τελευταίο διάστημα. Το επίπεδο με τις μεταγραφές έχει ανέβει, η ψυχολογία είναι στα ύψη, η δουλειά που γίνεται από τον Γιώργο Δώνη στο Κορωπί αποδίδει καρπούς και όπως δήλωσε και ο Έλληνας τεχνικός, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον κανονική ομάδα.

*Πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, όλες με μηδέν παθητικό και με σοβαρό και ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν το λες και σύνηθες...

*Ακολουθεί το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δε χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Αλλά γι αυτό θα μιλήσουμε από αύριο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x